Skyy Posted July 26, 2014 Posted July 26, 2014 Interesuje mnie, czy ktoś miał wcześniej jakąkolwiek styczność oraz doświadczenie z karmą fimy [B]Dechra Specific? [/B]Najbardziej interesuje mnie karma z linii[B] Dechra Specific Specific Joint Support CJD. [/B] Quote
Skyy Posted September 14, 2014 Author Posted September 14, 2014 Nikt, nic nie słyszał? Czuję się zawiedziona a naprawdę szukam wszelkich informacji, oceny tej karmy. Quote
Gosbi.pl Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 Czym się sugerujesz w wyborze tej karmy? Zależy Ci na dużej ilości glukozaminy i chondroityny? Quote
Skyy Posted September 16, 2014 Author Posted September 16, 2014 Tak, głównie sugeruję się właśnie tym i dlatego zainteresowała mnie ta karma. Mam starego psa z szybko rozwijającym się artretyzmem. Quote
Fish4Dogs Posted September 18, 2014 Posted September 18, 2014 Proponuję wczytać się w skład, bo pszenica i ryż na pierwszych dwóch miejscach, mnie by do zakupu nie zachęciła. Poszukaj karmy z dużą zawartością ryb, które są naturalnym źródłem chondroityny i glukozaminy. Proszę nie traktować tego jako reklamy, odzywam się bo karma o którą pytasz ma marny skład i szkoda psa. Zwróciłabym też uwagę na kwasy Omega-3. Formy EPA i DHA tych kwasów, znajdujące się jedynie w morskich źródłach, pomagają złagodzić bóle stawów, redukując stany zapalne. Podsumowując. Dobrej jakości karma z dużą ilością ryb i składników pochodzenia morskiego, będzie o wiele lepiej służyła psu niż karma o którą pytasz. Mogę polecić też Caniviton jeżeli chodzi o chondroityne i glukozaminę. Quote
Skyy Posted October 3, 2014 Author Posted October 3, 2014 Na chwilę obecną zrezygnowałam z wyżej wymienionej karmy. Quote
Recommended Posts