Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[CENTER][FONT=century gothic][I]Gucci - Big G - Guciątko - Gutek - Guciak -[/I][/FONT][/CENTER]
Gucci, czyli małe, bokserowate szczęście, które trafiło do nas 24.06.2014r. w wieku 5-6 tygodni. Kochany, wyczekany skarb. Moje małe dzieciątko i pierwszy własny psiak. Oczekiwanie na niego było pełne przygotowań oraz nauki o wychowaniu psa. Chodź musieliśmy jechać po niego aż dwie godziny(!), było warto. Nie zamieniłabym go na żadnego innego zwierzaka!

Moja fascynacja bokserami zaczęła się, gdy poznałam sunię mojego kuzyna i jego żony. Mona była najukochańszym psem jakiego spotkałam w swoim życiu. Ułożona, grzeczna, kochana, pełna miłości i bardzo mądra. Zaczęłam fascynować się tą rasą. Długo nie myślałam o psie, dopóki nie zobaczyłam tego malucha... Od razu wiedziałam, że muszę go mieć, że nie wyobrażam sobie życia bez takiego szkraba. Dużo rozmawialiśmy z chłopakiem, czy to dobra decyzja, ale gdy w końcu ona zapadła i wyświetliła się zielona lampka, byłam najszczęśliwszą osobą na ziemi.

Na początku była mowa o suczce innej rasy, zaczęliśmy szykować wyprawkę - został zakupiony różowy komplet na spacerki oraz różowy kong. Jednak nie wyobrażam sobie teraz, bym mogła mieć sunię. Gutek ukradł moje serce w całości!
Różowy komplecik został sprzedany, a za te pieniądze kupiłam mu niebieską obróżkę od jednej z dogomaniaczek, a co do konga uznałam, że psiakowi i tak nie przeszkadza jego kolor, skoro będzie się nim bawił tylko w domu (gender :diabloti:)

Zapraszam do oglądania zdjęć i poczytywania sobie o małej kulce, która za niedługo stanie się dużym, słodkim potworkiem :loveu:

Pierwsze tygodnie Gucciego :-)

[IMG]http://images61.fotosik.pl/1093/812f65af3f3a1791gen.jpg[/IMG]

Guciątko (5tygodni, jeszcze u właścicielki):

[IMG]http://images63.fotosik.pl/1093/2ec0b068ff219e81gen.jpg[/IMG]

Gucci (pierwszy dzień w nowym domku):

*miejsce na zdjęcie*

Gutek (3 miesiąc):

*miejsce na zdjęcie*

Guciak *6 miesięcy*

*miejsce na zdjęcie*

Zapraszam do dalszej części historii Guciaka!

Edited by guciak
Posted

w budowie.... 3 (rezerwuje sobie, ponieważ chciałabym tutaj dodawać okresy z życia Guciaka + opisać jego charakter i naszą historię).