Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Za dwa/trzy lata zamierzam wziąć pudla miniaturowego. Za ten czas, muszę się sporo o nich dowiedzieć. Sprawdzić czy ogółem do mnie pasuję. A więc tak:
-Mam już dwa psy (jeden, mieszaniec Nowofundlanda i Bernardyna jest psem rodzinnym, a drugi jest moim psem, i jest to mieszaniec Border Collie) - oczywiście tolerują inne psy.
-Jadłby karmę Brit premium

Posted

Oj przepraszam, nacisnęłam przez przypadek "enter" ,tutaj dopiszę dalszą część.

[B]Spacery [/B]odbywały by się w towarzystwie drugiego psa, mieszańca border Collie. Wyglądają one tak:
-Rano 1,5 kilometra
-Popołudnie -4/5 kilometrów
-Wieczór 1,5 kilometra.

Ćwiczylibyśmy Obedience, i jakby piesek był chętny to dogfrisbee.

hm.. To chyba tyle, jak coś to jeszcze pytajcie. :)
[I]Czy ten pies do mnie pasuję?
Jaki ma charakter pudel?

[/I]
Dziękuję za pomoc :)

Posted

Pudle są uważane za głupie z uwagi na swój wygląd, a właściwie linię strzyżenia. Tak naprawdę to zaraz po borderach psy uznane za najinteligentniejsze i plastyczne.
I to jest prawda.
Miałam trzy pudelki (rodowodowe, żeby nie było). Teraz mam cudaczka - jakaś czwarta woda po pudelku. Naprawdę te psiaki szybko sie uczą.
Fidel jest świetny w obi, gorzej mu poszło na kursie fribee. Nasza instruktorka uprzedzała, że jest zbyt delikatny do talerzyka, ale chcieliśmy spróbować. Nie wyszło, ale za to jak teraz skacze do piłeczki!!!
Z czystym sercem polecam pudelka, jezeli nie przeraża Cię niezbędna toaleta w postaci strzyżenia i częstego czesania. :)