Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Guciek']sędziuje 8 grupę w Łodzi.
Ktoś u niej był kiedyś?[/QUOTE]

Ja byłam :)
I... no cóż, jeśli nie trzeba na gwałt szukać jakiegoś wniosku, to raczej nie polecam. Pani jest owszem, miła, ale... uprawnienia sędziowskie robiła w Bułgarii :evil_lol: Sędziowanie było szybkie i dość osobliwe - mianowicie powiedziała, że żaden retriever nie ma prawa nosić wysoko ogona, więc wszystkie, które to robiły, leciały z ringu niezależnie od tego, jak wyglądały. Mój pies dostał od niej res. CACIBa - powiedziała, że 'zbyt wolno biegał' (nie biegał wolno, ale też ja nie przeganiam swoich psów po ringu w tempie atomowym, bo nie na tym rzecz polega, było ponad 30 stopni, a on miał wtedy już ponad 8 lat). Rasę dała psu, który jest owszem, ładny, ale suczy. Przez cały czas oceny pod stolikiem siedział jej york... w pampersie i ubranku :crazyeye:
Po ocenie pytała każdego 'is OK?'. No to cóż było robić... 'is OK', odpowiedziałam :diabloti:

Posted

Czyli próbuje być profesjonalistką, tylko jej to mało profesjonalnie wychodzi :evil_lol: a zęby oglądała szczegółowo, czy tylko zgryz i koniec? ;)