Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
dawno nie byłem na tym wątku,
eh, co sie dzieje tu, jestescie tu po to zeby pomoc jakiemu psu, a tu musi byc awantura klotnia? a pies co powie? i czuje sie winny przez wasze klotnie?...

do [B]madziakato:[/B] mam prosbe, czy Pani moglaby sie zachowac troche poważniej? bo innym osobm duzo kosztuje nerwow, zmartwien... kazdy ma prawo sie bac o los psa.

Proponuje zebyscie doszly do porozumienia grzecznie. Bo inaczej sie nie uda nic. pomyslcie, Filetowi jest przykro.

Jesli ktos chce zabrac go ze schroniska do ktorej macie ostrzezenia, to poprostu informujcie schronisko Fauny. Dobranoc.

Posted

[quote name='madziakato']Mam DS dla Fileta. jest chętny[/QUOTE]

[quote name='madziakato']A co byś chciała wiedzieć? Same luksusy:-)[/QUOTE]

[quote name='madziakato']A czy deklarowicze Fileta wiedzą, ze proponowałaś mi za opiekę nad nim pieniążki? Swoje czy deklarowiczów?:-) Bo nie dopytałam? Dawaj śmiało, ze mną jak z dzieckiem:-)[/QUOTE]

[quote name='bea100']Ja też proszę o konkrety!!! DS to poważna sprawa jak dla mnie!

Nie pojmuję...jeśli chodzi o ten wpis madziakato, że Doda_ zaproponowała pieniądze za dobry DT to nie zarzut a świadczy tylko o jej determinacji - i o tym jak bardzo chciała jak najszybciej wyciągnąc tego gryzionego bidaka 'za uszy' ze 'wspaniałego miejsca' gdzie teraz jest. Brawo Doda_ i mój szacunek! Cieszę się, że wspomagam tego psa finansowo, i Filet że ma opiekunkę z takim serduchem wielkim jak Doda_.[/QUOTE]

[quote name='madziakato']A o kim piszesz? Bo chyba nie o mnie? Ja chcę dobrze:-) Myślę, że Wy też, więc w czym problem? I dlaczego mnie obrażasz? Nie przyszło nikomu do głowy, że mogę mieć rację? Co takiego napisałam, że Was tak zdenerwowało?[/QUOTE]

[quote name='Hope2']madziakato-spokojnych wątków jest bardzo dużo, rozejrzyj się,a zobaczysz.
Nie wiem,czy naprawdę masz DS dla Fileta-jeśli tak, to chyba jednak należałoby coś więcej napisać? przeprowadzić PA? umowę podpisać?
czy zrobisz wszystko,żeby zrobić na złość człowiekowi-nie licząc sie wcale z dobrem psa???[/QUOTE]

[quote name='madziakato']Chcecie zbanować osobę, która jest na dogo już jakiś czas, bo proponuje dobry DS, czy dobrze zrozumiałam?[/QUOTE]

[quote name='madziakato']Ja również mam obawy i dlatego piszę to wszystko, nikt nie czai? I od razu mówie, że nie chodzi o hotelik u dexterki- jest bardzo dobry!!!! I to jest dobra decyzja[/QUOTE]

[quote name='madziakato']A czy mogę się zapytać, dlaczego akurat Doda jest - jak twierdzi- wyłącznym opiekunem Fileta? Dlaczego wyciąga psa z Rudy Śląskiej? Przecież bliżej tyle schronów....I nie że złosliwie pytam, po prostu- od razu mówię[/QUOTE]

[quote name='madziakato']I czy to Doda będzie decydować o losach Fileta?[/QUOTE]
Jeśli rzeczywiście masz ds dla Fileta to napisz tu konktretnie : gdzie, jakie warunki, czy są inne zwierżęta, itd., itp. Zorganizujemy wizytę p.a., zastanowimy się wspólnie. Jeśli masz jakąś wiedzę, ktorą uważasz, że powinnaś się z nami podzielić to zrób to a nie pisz enigmatycznych postow, w dodatku jeden pod drugim - to nieregulaminowe.
Na wątku są wolontariuszki ze schroniska Fileta na pewno czuwają nad wszystkim choć nie zawsze muszą się na bieżąco wypowiadać.
Co do hoteliku sztw - nigdzie nie zauważyłam żeby Doda napisała o nim coś złego. Hetelik od Dexterki był jako pierwszy brany pod uwagę nie tylko przez Dodę ale też Cioteczki, ktore są deklarowiczkami Fileta. W międzyczasie rozważano inne możliwości żeby bylo błiżej, taniej, wygodniej dla psa.

Posted

ooj, oj, ile tu napisane:shake:

Doda już jakiś czas temu mi pisała że stzw chce sama po psa przyjechać i żebym jak się da zamówiła psa, żeby bez zgody Dody nie został nigdzie indziej wydany, żeby nie stracić deklarowiczów. Średnio mam czas chodzić, czytać wątki i sprawdzać o co chodzi, ja osobiście nie współpracuje z żadnym hotelem za wyjątkiem Ani i Murki.

O całej sytuacji powiadomiłam kierowniczke, dałam wszystkie dane Dody. Kierowniczka powiedziała, ze Filet nie zostanie nikomu innemu wydany jak tylko Dodzie.

Posted

Ta sytuacja jest bardzo dziwna. Czyżby ktoś chciał zabrać psa ze schroniska tylko dla naszych pieniędzy? Ja ofiaruję swoją deklarację Filecokowi i zależy mi tylko na jego spokojnym i godnym życiu. Z relacji przeczytanych na forum sądzę, że u deksterki psiak znajdzie spokój i miłość. Wypowiedzi madziakato były niezrównoważone i niepotrzebne .

Posted

jakby co to rozmawiałam jeszcze raz ze schroniskiem, Filet jest zamówiony dla Dody (pamiętali nawet dane dody z pamieci :P)
a gdyby faktycznie byłby DS to sie skontaktują żeby zrobic wizyte przedadopcyjną

A chłopak juz się pakuje :) nie moze sie doczekać nowego życia u dexterki :D

Posted

[quote name='Pianka']jakby co to rozmawiałam jeszcze raz ze schroniskiem, Filet jest zamówiony dla Dody (pamiętali nawet dane dody z pamieci :P)
a gdyby faktycznie byłby DS to sie skontaktują żeby zrobic wizyte przedadopcyjną

A chłopak juz się pakuje :) nie moze sie doczekać nowego życia u dexterki :D[/QUOTE]

jeszcze tylko chwila "maluchu" i będzie lepiej

Posted (edited)

[quote name='barb']Jeśli rzeczywiście masz ds dla Fileta to napisz tu konktretnie : gdzie, jakie warunki, czy są inne zwierżęta, itd., itp. Zorganizujemy wizytę p.a., zastanowimy się wspólnie. Jeśli masz jakąś wiedzę, ktorą uważasz, że powinnaś się z nami podzielić to zrób to a nie pisz enigmatycznych postow, w dodatku jeden pod drugim - to nieregulaminowe.
Na wątku są wolontariuszki ze schroniska Fileta na pewno czuwają nad wszystkim choć nie zawsze muszą się na bieżąco wypowiadać.
Co do hoteliku sztw - nigdzie nie zauważyłam żeby Doda napisała o nim coś złego. Hetelik od Dexterki był jako pierwszy brany pod uwagę nie tylko przez Dodę ale też Cioteczki, ktore są deklarowiczkami Fileta. W międzyczasie rozważano inne możliwości żeby bylo błiżej, taniej, wygodniej dla psa.[/QUOTE]
Dziękuję. jesteś jedyną osobą, która zrozumiała , ze o "coś" mi chodzi, a nie potraktowała jak"debi...a".
Uważam, że Doda nie powinna być osobą odpowiedzialną za tego psa. Wystarczy zaczerpnąć wiedzy i doświadczeń innych.
A ds....no cóż, był, Doduniu, czyż nie???
PS Filetowi bardzo kibicuję, szczerze.

Edited by madziakato
lit.
Posted

[quote name='madziakato']Dziękuję. jesteś jedyną osobą, która zrozumiała , ze o "coś" mi chodzi, a nie potraktowała jak"debi...a".
Uważam, że Doda nie powinna być osobą odpowiedzialną za tego psa. Wystarczy zaczerpnąć wiedzy i doświadczeń innych.
A ds....no cóż, był, Doduniu, czyż nie???
PS Filetowi bardzo kibicuję, szczerze.[/QUOTE]

W dalszym ciągu nie wiemy o co chodzi......

Posted

Madziu, może weź jakieś tabletki uspokające , co?! Zastanawia mnie jak ktoś taki znierównoważony może pracować z bezdomnymi dziećmi, czy chorymi.
Aż tak Cie boli, że odpuściłam hotelik stzw? Nie widzisz, ile cioteczek tu mnie ostrzegały??? O DS u madie wiedziałam, Ty nie mogłaś go przyjać ani na platny ani bezplatny dt, stzw mówiła ze jak deklaracje sie wykrusza to Fileta weźmie pod stowarzyszenie i TYLE. Nie pie**** mi tu o jakimś innym ds.
Filet nie jest jednym bezdomniakiem, więc jak chcesz być opiekunem jakiegoś psa to jedz do schronu , pełno schronu w Polsce, do wyboru do koloru.
Ani złego słowa tu o stzw nie napisałam, więc możesz się tylko zamknąc. Wspólnie z cioteczkami wybrałyśmy hotelik u dexterki i tak pozostanie. Jeśli pojawi sie DS, zrobi się wizyty i pomyśli. Masz jakiś konkretny czy NIE? Wal śmiało, a nie kręc się jak Vigo w Olkuszu. Ale proszę, tylko uczciwie! bo 2 rzeczy które napisałaś o mnie powyżej - były nieuczciwe. Od siebie dopisujesz, zmyślasz. Tak tak, chciałam Ci dać łapówkę za Fileta, puknij się w głowę. PŁATNE DT są wszędzie, tańsze od hoteliku i dlatego zapytałam czy nie byłoby takiej szansy. Powtarzam, jak Cie zobaczyłam myślałam że można zaufać, że jesteś jak najbardziej porządną osobą, dlatego po powrocie do domu pomyślałam, że może byś przyjęła Fileta. Jesli myślisz, że ukryłabym to przed cioteczkami, to idź pod zimny prysznic. W grudniu na jakimś wątku pisałaś, że od stycznia jesteś bez roboty. Zaczęłaś nową pracę, więc jak mogłam zapytać o bezpłatnym dt tak prosto z mostu?? Myśl myśl, to nie boli. Przejrzyj ten wątek od początku, O WSZYSTKIM ustalam z cioteczkami, pytam. Są wspólne decyzje, ja odpowiadam za Fileta ale jego 'opiekunami' jesteśmy wszyscy. Wszyscy decydujemy o jego przyszłości, losie. Gdybym się z nimi nie liczyła, miała gdzieś Fileta, byle tanio płacić wysłałabym go do STZW mimo obaw i wątpliwości prawie wszystkich tu na wątku. Hotelik u dexterki jest dobry i nie ma ani jednej osoby , która nie byłaby z tego zadowolona. Więc proszę Cię, przestań stukać w klawiaturę jak dziecko które się nudzi.
I dlaczego do dzisiaj nie dostałam od Ciebie 'listę eutanazji' na której Filet jest?? Próbowałaś się tłumaczyć, dlaczego stzw chciała go zabrać w sobotę i mówiłaś że pokażesz mi listę. Twoim celem jest tylko zepsuć spokój na tym wątku. Chyba Cię zabolało, że Filet nie pojedzie do stzw? przecież dexterka jest super tak jak mówisz, to daj spokój. Przecież los Fileta jest dobry - pojedzie wkrótce do hoteliku.

I KONIEC TEMATU.

Posted

[quote name='Doda_']Madziu, może weź jakieś tabletki uspokające , co?! Zastanawia mnie jak ktoś taki znierównoważony może pracować z bezdomnymi dziećmi, czy chorymi.
Aż tak Cie boli, że odpuściłam hotelik stzw? Nie widzisz, ile cioteczek tu mnie ostrzegały??? O DS u madie wiedziałam, Ty nie mogłaś go przyjać ani na platny ani bezplatny dt, stzw mówiła ze jak deklaracje sie wykrusza to Fileta weźmie pod stowarzyszenie i TYLE. Nie pie**** mi tu o jakimś innym ds.
Filet nie jest jednym bezdomniakiem, więc jak chcesz być opiekunem jakiegoś psa to jedz do schronu , pełno schronu w Polsce, do wyboru do koloru.
Ani złego słowa tu o stzw nie napisałam, więc możesz się tylko zamknąc. Wspólnie z cioteczkami wybrałyśmy hotelik u dexterki i tak pozostanie. Jeśli pojawi sie DS, zrobi się wizyty i pomyśli. Masz jakiś konkretny czy NIE? Wal śmiało, a nie kręc się jak Vigo w Olkuszu. Ale proszę, tylko uczciwie! bo 2 rzeczy które napisałaś o mnie powyżej - były nieuczciwe. Od siebie dopisujesz, zmyślasz. Tak tak, chciałam Ci dać łapówkę za Fileta, puknij się w głowę. PŁATNE DT są wszędzie, tańsze od hoteliku i dlatego zapytałam czy nie byłoby takiej szansy. Powtarzam, jak Cie zobaczyłam myślałam że można zaufać, że jesteś jak najbardziej porządną osobą, dlatego po powrocie do domu pomyślałam, że może byś przyjęła Fileta. Jesli myślisz, że ukryłabym to przed cioteczkami, to idź pod zimny prysznic. W grudniu na jakimś wątku pisałaś, że od stycznia jesteś bez roboty. Zaczęłaś nową pracę, więc jak mogłam zapytać o bezpłatnym dt tak prosto z mostu?? Myśl myśl, to nie boli. Przejrzyj ten wątek od początku, O WSZYSTKIM ustalam z cioteczkami, pytam. Są wspólne decyzje, ja odpowiadam za Fileta ale jego 'opiekunami' jesteśmy wszyscy. Wszyscy decydujemy o jego przyszłości, losie. Gdybym się z nimi nie liczyła, miała gdzieś Fileta, byle tanio płacić wysłałabym go do STZW mimo obaw i wątpliwości prawie wszystkich tu na wątku. Hotelik u dexterki jest dobry i nie ma ani jednej osoby , która nie byłaby z tego zadowolona. Więc proszę Cię, przestań stukać w klawiaturę jak dziecko które się nudzi.
I dlaczego do dzisiaj nie dostałam od Ciebie 'listę eutanazji' na której Filet jest?? Próbowałaś się tłumaczyć, dlaczego stzw chciała go zabrać w sobotę i mówiłaś że pokażesz mi listę. Twoim celem jest tylko zepsuć spokój na tym wątku. Chyba Cię zabolało, że Filet nie pojedzie do stzw? przecież dexterka jest super tak jak mówisz, to daj spokój. Przecież los Fileta jest dobry - pojedzie wkrótce do hoteliku.

I KONIEC TEMATU.[/QUOTE]Proponuję zmienić lekarza;-) Czy do Ciebie w ogóle dociera cokolwiek? Apeluję o sprawdzenie Dody u kogokolwiek, kto miał z nią do czynienia, będzie prościej. I proszę zastanów się, co napisałaś powyżej raz jeszcze, TY TEŻ możesz dostać bana, wiesz, czy nie?;-)

Posted

[B]do madziakato:[/B] Pani Madziu, ja w prywatnym życiu znam dość dobrze Dodę, jest prawdziwym zwierzolubem, kocha zwierzęta, ma swoje różne zwierzęta (królik, ptaki, pies,..) w domu. Od dawna ratuje psy z ulicy.

Posted

a ja bym chciała, żeby czarno na białym było tu wyjaśnione, o co chodzi madziakato... bo robi się naprawdę OBRZYDLIWIE.. wczoraj nie miałam sił tego czytać, teraz jestem po pracy, wkurzona bo miałam 2 nieprzyjemne zdarzenia i jeszcze czytam jakieś dziwne wymiany zdań!

Posted (edited)

Ja tak jak wyżej napisała natie-madziakato,jeżeli masz coś do Dody,coś konkretnego to pisz tu na wątku.Już nie idzie czytać Twoich postów,więc napisz nam jasno o co chodzi.Nie każdy ma tak wysokieIQ,żeby wyczytywać między wierszami o co Ci chodzi.Przynajmniej. mi tu na wątku wyjawnij w jasny i przejrzysty sposób,albo zamilcz i daj Dodzie działać.Prowadzisz jakąś dziwną grę!?

Edited by arim
Posted (edited)

[quote name='Malgoska']widziałyście to?
jakaś masakra

[URL]http://uwaga.tvn.pl/65390,news,,interwencja_bieglych_w_dzikim_przytulisku_pani_antoniny,reportaz.html[/URL][/QUOTE]
Aż się boję zaglądać ...

Ja w tym samym temacie, co Cioteczki powyżej.
madziakato, jeśli masz coś do zarzucenia Dodzie - to napisz ale konkretnie i jasno a jeśli nie to odpuść sobie i nam.
Dexterka potwierdzi na wątku, że oczekuje Filusia ?
Kiedy ma być przelewana oplata za hotelik z gory za miesiąc ? Czy można przelać od razu za dłuższy okres jeśli są środki ?

Edited by barb
Posted

Napisalam do dexterki, zeby potwierdzila :)
Co do pieniązków , to ona się wypowie myślę że można przelać odrazu za dłuższy okres .. ja po powrocie od niej chciałabym zrobić przelew za luty i marzec. Jeśli bedzie taka mozliwosc :)

Posted

Jeśli moge doradzić- ja hotelom płace z doły czyli np. za luty płace na koniec lutego, za marzec na koniec marca.
Jak się przeleje prędzej, a np. za kilka dni pies znajdzie dom, to wtedy jest problem ze zwrotem kasy itp.
a dwa przelewanie z dołu zawsze daje możliwość dozbieranie kasy, nie każdy deklarowicz ma możliwosc przelewania deklaracji od razu 1-ego każdego miesiąca.

Posted

Gratulacja dla osoby, która pisze maile do schroniska!
KTOSIU chciałam cie poinformować, że schronisko ma dostęp do dogomanii, jak mają czas to czytają. Wiedzą też że psy sa zabierane do hoteli.
KTOSIU gratulacje, widze ze bardzo ci zależy na tym psie:shake: tak ci bardzo zależy że robisz wszystko zeby nie opuścił schroniska.

A teraz z Doda musimy pomyśleć co z tym fantem zrobić:roll:
oczywiscie Filet wyjedzie w niedziele, zostało to po raz kolejny potwierdzone w rozmowie ze schroniskiem, ale..... ktoś chce bardzo zaszkodzić Dodzie a tym samym psu.

Doda zaraz dostaniesz pw ze szczegółami

Posted

o matko , ale szuje :shake::shake:..... tyle nienawiści , podlosci wobec siebie ....:-(:-(
.. żeby tej mieszajcej.... się odbyt zatkal porządnie!!

Dodun :iloveyou:Filuniu

Posted

Do tej pory to ja byłam spokojna i jakoś za wielkiego wrażenia na mnie nie zrobiła ta nocna afera. Doda się tylko martwiła, dlatego dla jej spokoju poinformowałam schronisko co i jak.

Ale to już przekracza granice!:angryy:

Filet zostanie wydany czy sie to komus podoba czy nie, a z reszta jakos pomyślimy, żeby Doda nie miała problemów:angryy:

Posted

nie wiem co napisać,po prostu brak słów....Fileciku nieustannie trzymam :kciuki: i życzę szczęścia na nowej drodze życia,jest tu zbyt wiele cioteczek które naprawdę chcą ci pomóc i byle dziadyga w tym nie przeszkodzi!