Unbelievable Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 [quote name='smallpati']On ma 3 szwy założone ;) Co ci wycinali? [/quote] ja miałam 4 lub 5 :evil_lol: wędzidełko to się chyba nazywa? w górnej wardze, takie małe Gie, które było za długie i teraz mam przez nie szparę między zębami... :roll: nie dopasowałaś jej obroży do kubraczka : P Quote
betty_labrador Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 no to super ze Molaczek ma sie lepiej- psinka z niej kochana :loveu: no widzisz ludzie maja w d...to jak sie czuje ich nierozczesany pies :roll: fajne fotki zrobilas :) ona jest taka kochna z ta lapeczka owinieta :) :* [url]http://images31.fotosik.pl/263/fca5b06b54fd35femed.jpg[/url] taka duza jak ma dandie dinmmont terrier(czy jak sie to tam pisze). a co do rany to ja tez mam wieksza na brzuchu, teraz to dbaja by byla jak najmniejsza :evil_lol: Quote
PositiveThought Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 wieeelkie mizianka dla dzielnej Moli :loveu: my miałyśmy taki sam kubraczek. ale cięta Tocha była w innym miejscu :shake: Quote
WŁADCZYNI Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Uważaj bo kubraczki nie są doskonałe - Su zlizała cały aluspray jak poszłam wziąć prysznic. :mad: A próbowałaś jej gotować? Jakiś indyczek i marchewka plus w rosole po indyku ryżyk na kleik? Wypatrzyłam fajne rogzowe szelki u Was - jaki to wzorek? Nierozczesany york - dramat, nie wiem jak można psa do takiego stanu doprowadzić. Quote
NightQueen Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 [quote name='Tinka:)']ja miałam 4 lub 5 :evil_lol: wędzidełko to się chyba nazywa? w górnej wardze, takie małe Gie, które było za długie i teraz mam przez nie szparę między zębami... :roll: nie dopasowałaś jej obroży do kubraczka : P[/quote] Chyba wiem o co ci chodzi. Ale pierwszy raz słyszę żeby to wycinać ;) Nie było innych kolorów kubraczków, ale ten mi sie bardzo podoba, na żywo ma ładny kolor :loveu: [quote name='betty_labrador']no to super ze Molaczek ma sie lepiej- psinka z niej kochana :loveu: no widzisz ludzie maja w d...to jak sie czuje ich nierozczesany pies :roll: fajne fotki zrobilas :) ona jest taka kochna z ta lapeczka owinieta :) :* [URL]http://images31.fotosik.pl/263/fca5b06b54fd35femed.jpg[/URL] taka duza jak ma dandie dinmmont terrier(czy jak sie to tam pisze). a co do rany to ja tez mam wieksza na brzuchu, teraz to dbaja by byla jak najmniejsza :evil_lol:[/quote] Ma się dużo lepiej :multi: już sobie więcej drepta po domku, wychodzi na siusiu i je :loveu: wszamała ser żółty i szyneczkę :multi: Ona wczoraj taka bidulka była :-( wenflon jej przeszkadzał, ciągle łapeczkę na wierzchu trzymała. Zdjęcia są ciemne bo nie chciałam lampą błyskać, a rolety też były zasunięte żeby ją światło nie raziło. Ona nie jest duża, tylko czasami tak wychodzi na zdjęciach, owszem jest większa od yorka czy maltana, ale mniejsza niż dinmmont, mniej waży ;) malutką ma rankę na szczęście, będzie się się szybciej goić.;) [quote name='PositiveThought']wieeelkie mizianka dla dzielnej Moli :loveu: my miałyśmy taki sam kubraczek. ale cięta Tocha była w innym miejscu :shake:[/quote] W innym miejscu? Mówisz o tej suczce z ropomaciczem? Gdzie była cięta? Jak oddawałam wczoraj Moli na sterylke to przed nami była pani z pudelkiem który miał ropomacicze [quote name='WŁADCZYNI']Uważaj bo kubraczki nie są doskonałe - Su zlizała cały aluspray jak poszłam wziąć prysznic. :mad: A próbowałaś jej gotować? Jakiś indyczek i marchewka plus w rosole po indyku ryżyk na kleik? Wypatrzyłam fajne rogzowe szelki u Was - jaki to wzorek? Nierozczesany york - dramat, nie wiem jak można psa do takiego stanu doprowadzić.[/quote] Moli jak na razie aż tak bardzo nie przeszkadza rana, praktycznie nie zwraca na nią uwagi tylko w nocy się lizała troszkę. Staram się jej pilnować ale wiadomo że nie jestem w stanie patrzeć na nią 24/24 Jadła ser żółty bo uwielbia serki i troszkę szyneczki. Nawet jej nie będę probować gotować bo obrzydło jej takie jedzenie, przez rok czasu jadła a później koniec, nie ruszy nic takiego. Samo mięsko zje pod warunkiem że to nie jest kaczka czy królik bo nie lubi kaczek i królików, tego mięsa tez nie ruszy, wybredna jest :roll: Szelki to rogz 16mm (roz M) wzór B (Butterfly) to ten wzór [IMG]http://www.pelna-miska.pl/sklep/image_func.php?img=gfx/ee81466a39d4d5ebec7ef1a8fa5f3dc6.jpg&maxwidth=300&lang=pl[/IMG] Quote
Unbelievable Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 [quote name='smallpati']Chyba wiem o co ci chodzi. Ale pierwszy raz słyszę żeby to wycinać ;) Nie było innych kolorów kubraczków, ale ten mi sie bardzo podoba, na żywo ma ładny kolor :loveu: [/quote] łatwo to wyczuć językiem, taka skórka pod górną wargą na środku ;) ja miałam to do samych zębów. tylko obroża nie pasuje! Quote
NightQueen Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 [quote name='Tinka:)']łatwo to wyczuć językiem, taka skórka pod górną wargą na środku ;) ja miałam to do samych zębów. tylko obroża nie pasuje![/quote] przerąbane :crazyeye: To ci narosło później czy od dziecka takie miałaś? obroże można zmienić, mam zieloną :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 [quote name='smallpati']przerąbane :crazyeye: To ci narosło później czy od dziecka takie miałaś? obroże można zmienić, mam zieloną :evil_lol:[/quote] od dziecka, moje siostry też to mają tylko nie takie duże ;) zmień i pokaż : P Quote
NightQueen Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 hmm dziwny przypadek jesteś :eviltong::evil_lol: poszła spać nie będę ją maltretować zdjęciami :evil_lol: Obroże ma podobną to tej twojej pomarańczowej tylko że ma zieloną i z innej firmy Quote
WŁADCZYNI Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 chyba już wiem jakie szelki będą następne:evil_lol: Wymiziaj Moli:) a nie głodna jest jak tylko serek? Sucz mnie budziła po nocach stukając w miskę:shake: Quote
NightQueen Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 [quote name='WŁADCZYNI']chyba już wiem jakie szelki będą następne:evil_lol: Wymiziaj Moli:) a nie głodna jest jak tylko serek? Sucz mnie budziła po nocach stukając w miskę:shake:[/quote] heh :evil_lol: rozgowa M ma mało fajnych wzorków ale ten mi się podoba najbardziej :loveu: No właśnie nie jest głodna, chciałam jej wepchnąć więcej ale ona nie chce, odwraca głowę albo ucieka :roll: nie będę na siłę pakować jak nie chce, będzie miała apetyty to zje więcej ;) Wymiziałam ją od ciebie, ty też wymiziaj Su od Moli i mnie :loveu: Moja mama pojechała właśnie na lotnisko :placz::placz:, ja zostałam z Molindą żeby nie zjadła szwów :roll: I wiecie co, jest mi źle ! :-( Quote
Unbelievable Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 [quote name='smallpati']hmm dziwny przypadek jesteś :eviltong::evil_lol: poszła spać nie będę ją maltretować zdjęciami :evil_lol: Obroże ma podobną to tej twojej pomarańczowej tylko że ma zieloną i z innej firmy[/quote] Bo ja zawsze inaczej :evil_lol::evil_lol: ale taki jasny zielony? :razz::-( [quote name='WŁADCZYNI']chyba już wiem jakie szelki będą następne:evil_lol: [/quote] kup jej krowy :loveu::loveu: [quote name='smallpati']heh :evil_lol: rozgowa M ma mało fajnych wzorków ale ten mi się podoba najbardziej :loveu: Moja mama pojechała właśnie na lotnisko :placz::placz:, ja zostałam z Molindą żeby nie zjadła szwów :roll: I wiecie co, jest mi źle ! :-([/quote] W Mkach krowy są najlepsze! :cool1: :loveu: trzeba było brać mola pod pachę, z mamą w samolot i sru do Londynu! (żeby to tak prosto bylo, prawda?) Quote
NightQueen Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 [quote name='Tinka:)']Bo ja zawsze inaczej :evil_lol::evil_lol: ale taki jasny zielony? :razz::-( kup jej krowy :loveu::loveu: W Mkach krowy są najlepsze! :cool1: :loveu: trzeba było brać mola pod pachę, z mamą w samolot i sru do Londynu! (żeby to tak prosto bylo, prawda?)[/quote] ten zielony taki dość żywy kolor, ta obroża jest z Tesco więc może kojarzysz? Wklejałam dawno temu zdjęcia tutaj w tej obroży ;) Krowy fajne ale chyba na moim maści Moli będą sie źle komponować, lepiej coś bardziej kolorowego ;) Nie jest prosto, wcale nie jest fajnie jak ciągle mama i siostra wyjeżdżają :-( W sumie to mam tylko Mole, później się dziwić że mam na jej punkcie bzika :evil_lol: Przygadywałam mamie o 2 psie i stanęło na słowach "Jakiego chcesz?" :eviltong: czyli nie jest źle, bo już nie ma stanowczego nie :evil_lol: chociaż tym się raduje :p Quote
NightQueen Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 może są jeszcze w Tesco te obroże, musiałabyś zobaczyć sobie, 6zł płaciłam chyba za nią ;) Dla Moli musi być coś śmiesznego :) kolorowego :evil_lol: Nie chce Jacusia bo za mały, chce średniego albo dużego psa ;) tak 15kg i więcej :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 [quote name='smallpati']ten zielony taki dość żywy kolor, ta obroża jest z Tesco więc może kojarzysz? Wklejałam dawno temu zdjęcia tutaj w tej obroży ;) Krowy fajne ale chyba na moim maści Moli będą sie źle komponować, lepiej coś bardziej kolorowego ;) Nie jest prosto, wcale nie jest fajnie jak ciągle mama i siostra wyjeżdżają :-( W sumie to mam tylko Mole, później się dziwić że mam na jej punkcie bzika :evil_lol: Przygadywałam mamie o 2 psie i stanęło na słowach "Jakiego chcesz?" :eviltong: czyli nie jest źle, bo już nie ma stanowczego nie :evil_lol: chociaż tym się raduje :p[/quote] też taką chcem :placz::placz: u Moli to tak, ale u Su jak najbardziej pasować będą :cool3: no u mnie też się dziwią :cool1: razem a obok siebie :roll: Jacusia weeź :evil_lol::evil_lol: Quote
Unbelievable Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 [quote name='smallpati']może są jeszcze w Tesco te obroże, musiałabyś zobaczyć sobie, 6zł płaciłam chyba za nią ;) Dla Moli musi być coś śmiesznego :) kolorowego :evil_lol: Nie chce Jacusia bo za mały, chce średniego albo dużego psa ;) tak 15kg i więcej :evil_lol:[/quote] mały problemik- najbliższe Tesco jest w warszawie :cool1: to Bajgla : P albo bordera, bo ty lubisz z psem pracować :cool3: Quote
NightQueen Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 [quote name='Tinka:)']mały problemik- najbliższe Tesco jest w warszawie :cool1: to Bajgla : P albo bordera, bo ty lubisz z psem pracować :cool3:[/quote] uuu to pomarzyć możesz o zielonej obroży :eviltong: myślałam nad beaglem ale nie do końca mi się podobają z wyglądu i charakteru. nie mogę mieć też psa bardzo ruchliwego ze względu na Moli bo ona się boi takich wariatów :roll: kompletnie nie mam pojęcia jaką rasę bo kilka już odpadło po selekcji, jakbym małej nie miała to bym mogła mieć każdego ale teraz muszę barć pod uwagę ją ;) Quote
Unbelievable Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 [quote name='smallpati']uuu to pomarzyć możesz o zielonej obroży :eviltong: myślałam nad beaglem ale nie do końca mi się podobają z wyglądu i charakteru. nie mogę mieć też psa bardzo ruchliwego ze względu na Moli bo ona się boi takich wariatów :roll: kompletnie nie mam pojęcia jaką rasę bo kilka już odpadło po selekcji, jakbym małej nie miała to bym mogła mieć każdego ale teraz muszę barć pod uwagę ją ;)[/quote] no mogę :placz: boi się? ale wszystkich? Quote
NightQueen Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 [quote name='Tinka:)']no mogę :placz: boi się? ale wszystkich?[/quote] nie wszystkich, ma wybrane wielkości i kształty psów których się boi panicznie. Przerażają ją labradory i beagle bo mamy strasznie wyjący przypadek w sąsiedztwie. nie lubi psów które podbiegają i skaczą bo chcą się bawić, ona jedyne z kim się bawi to ze mną :diabloti: lubi raczej małe lub średnie psy, które są spokojne, podchodzą, przywitają się i wtedy sobie z nimi maszeruje i sama zaprasza do zabawy, ale jak inny pies ja zacznie zapraszać pierwszy to się oburzy i idzie sobie :roll: taka humorzasta jest :eviltong: Quote
NightQueen Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 [quote name='Tinka:)']czyli musi być coś spokojniejszego... pomyślę, może mi coś do głowy przyjdzie :razz: a sznaucer średniak?[/quote] no sznup to jest jedna z opcji :loveu::loveu: Quote
Unbelievable Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 [quote name='smallpati']nie wszystkich, ma wybrane wielkości i kształty psów których się boi panicznie. Przerażają ją labradory i beagle bo mamy strasznie wyjący przypadek w sąsiedztwie. nie lubi psów które podbiegają i skaczą bo chcą się bawić, ona jedyne z kim się bawi to ze mną :diabloti: lubi raczej małe lub średnie psy, które są spokojne, podchodzą, przywitają się i wtedy sobie z nimi maszeruje i sama zaprasza do zabawy, ale jak inny pies ja zacznie zapraszać pierwszy to się oburzy i idzie sobie :roll: taka humorzasta jest :eviltong:[/quote] czyli musi być coś spokojniejszego... pomyślę, może mi coś do głowy przyjdzie :razz: a sznaucer średniak? Quote
NightQueen Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 Moli nie wychowa szczeniora i tu problem, ona jest bardzo uległa i to szczenie wychowa ją prędzej :roll: Mam złe skojarzenia z terrierami (irlandzkimi, walijskimi), walijski rzucił się na Moli :shake: a Mudik myślałam nad tą opcją, ale wolałabym krótszą siersc bo Mola pochłania mi dużo czasu na pielęgnacje Quote
WŁADCZYNI Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 sznupy też ruchliwe. Ale weź pod uwagę że to Moli jest duzia i wychowa sobie gluta:diabloti: Albo go zje. Moje następne szczęscie do jrt będzie i będę siać postrach w parku. Wymiziałam potwora. Terier irlandzki? Mudik? Quote
Unbelievable Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 [quote name='smallpati']no sznup to jest jedna z opcji :loveu::loveu:[/quote] skazesz dzisiaj jak pchła jakaś :cool1: trafłam : P [quote name='WŁADCZYNI']sznupy też ruchliwe. Ale weź pod uwagę że to Moli jest duzia i wychowa sobie gluta:diabloti: Albo go zje. Moje następne szczęscie do jrt będzie i będę siać postrach w parku. Wymiziałam potwora. Terier irlandzki? Mudik?[/quote] właśnie wydaje mi się, że jeżeli będzie znać psiaka od małego glutka to nie będzie się go bać a on będzie na nią uważał. mój to przyjazny do wszystkich piesów, dziwol jakiś bo jego mamusia to tylko okazji do jatki szuka :cool1: mudik miał być po sznupie : P Quote
Recommended Posts