Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='NightQueen']

Żeby była jasność
To nie jest tak że grzywaczy nie lubię, bo ja naprawdę je lubię i mi się podobają ale nie chciałabym już takiego psa w domu mieć i tyle ;)[/QUOTE]

ja tam nie namawiam, a wręcz przeciwnie, za dużo już tych grzyw ostatnio :diabloti:

C&B to jest Bułka :P [URL]http://www.chinesecrested.no/en/registry/62345/Shadow+White+Midnight+Muriel.html[/URL]

• Replies 8.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='C&B']ciężko się wymawia, ale jest ładne :diabloti: i tak będzie Bułka :evil_lol: ale oficjalnie musi mieć jakieś normalne :lol:[/QUOTE]

n pewno ludzie na ulicy pomyślą tak samo :evil_lol: (nie żebym się ludźmi przejmowała :eviltong:)

[quote name='Iza.']ja tam nie namawiam, a wręcz przeciwnie, za dużo już tych grzyw ostatnio :diabloti:

C&B to jest Bułka :P [URL]http://www.chinesecrested.no/en/registry/62345/Shadow+White+Midnight+Muriel.html[/URL][/QUOTE]

ostatnio jest bum na grzywacze i bordery, każdy je chce mieć :roll:

Posted

[quote name='NightQueen']

ostatnio jest bum na grzywacze i bordery, każdy je chce mieć :roll:[/QUOTE]

niestety, a poźniej psy domów szukają bo oczekiwań nie spełniły :roll:

Posted

[quote name='Iza.']niestety, a poźniej psy domów szukają bo oczekiwań nie spełniły :roll:[/QUOTE]

mnie w ogóle przeraża ilość grzywaczy oddawana przez "hodowców" i to z ZK bo nie mieli dla kolejnego już czasu, masę jest takich ogłoszeń

Posted

[quote name='NightQueen']mnie w ogóle przeraża ilość grzywaczy oddawana przez "hodowców" i to z ZK bo nie mieli dla kolejnego już czasu, masę jest takich ogłoszeń[/QUOTE]

jak w każdej rasie ostatnio, jakaś taka głupia moda, ale tak to jest jak każdy bierze się za hodowanie. jak ja zaczynałam przygodę z grzywkami to na prawde było niewiele hodowli, a teraz jakaś masakra, wszyscy od razu chcą szczeniaki robić :/

Posted

[quote name='Iza.']jak w każdej rasie ostatnio, jakaś taka głupia moda, ale tak to jest jak każdy bierze się za hodowanie. jak ja zaczynałam przygodę z grzywkami to na prawde było niewiele hodowli, a teraz jakaś masakra, wszyscy od razu chcą szczeniaki robić :/[/QUOTE]
dokładnie tak
A co chwile nowe hodowle powstają, hodowle albo raczej "hodowle", bo w takim czymś dla mnie mało profesjonalizmu. Ale ludzie wiedzą że rasa popularna to warto zarobić, bo jaminków i cockerów to już przecież nikt nie kupuje :roll:

Posted

no niestety na bordery już jest bum jak na labradory ;) teraz każdy chce mieć pieska który biega za frisbee... z jednej strony to spoko, bo sporty się ruszają mocno, rozwijają i tak dalej, ale z drugiej strony bordery są wszędzie -.- ostatnio jadąc przez gdańsk widziałam 3 bordery których nie znam :grins: a to już jest tragedia :diabloti:

ale z drugiej strony u mnie na osiedlu jest na przykład 5-6 jacków :grins: większość niewychowana, nie spuszczana ze smyczy i żyjąca na spacerkach dookoła bloku ;)

a inne rasy to mnie w sumie niewiele interesują :evil_lol:

Posted

U mnie w bloku jest niewychowany jack -nie cierpię go :diabloti:

O ile bordery mi się podobały to teraz jak je widzę to mam już mam naprawdę dość, no chyba że jest to red merle :loveu: Nie wypominając o jorczkach/shih tzu/westach których na osiedlu jest plaga :shake:
Dlatego sprawię sobie kiedyś tam pudla bo są obciachowe i nie modne :diabloti:

Posted

[quote name='NightQueen']U mnie w bloku jest niewychowany jack -nie cierpię go :diabloti:

O ile bordery mi się podobały to teraz jak je widzę to mam już mam naprawdę dość, no chyba że jest to red merle :loveu: Nie wypominając o jorczkach/shih tzu/westach których na osiedlu jest plaga :shake:
Dlatego sprawię sobie kiedyś tam pudla bo są obciachowe i nie modne :diabloti:[/QUOTE]
red merle jest FUUUUUUUUU :evil_lol:
jedyny słuszny kolor to czarny :diabloti: no i czekolada. I ewentualnie niebieski, lilac i takie tam, ale koniecznie niemerle i koniecznie nie tri :grins::evil_lol:
ale na pudla też mam ochotę, na kiedyś, jak się jakaś fajna hodowla rozwinie

Posted

[quote name='Unbelievable']red merle jest FUUUUUUUUU :evil_lol:
jedyny słuszny kolor to czarny :diabloti: no i czekolada. I ewentualnie niebieski, lilac i takie tam, ale koniecznie niemerle i koniecznie nie tri :grins::evil_lol:
ale na pudla też mam ochotę, na kiedyś, jak się jakaś fajna hodowla rozwinie[/QUOTE]

nie znasz sie, redy są boskie :loveu: za ot nie mogę już patrzyć na b&w i blue merle :eviltong:
czarne/tri mi się kompletnie nie podobają - wiejskie burki, czekolada może być

Pudle są rewelacyjne :loveu::loveu:tylko szkoda że u nas prowadzi się hodowle głównie pod showy, mało która hodowla z pudlami w pl (w ogóle jest ich mało) pracuje z psami

Posted

[quote name='NightQueen']nie znasz sie, redy są boskie :loveu: za ot nie mogę już patrzyć na b&w i blue merle :eviltong:
czarne/tri mi się kompletnie nie podobają - wiejskie burki, czekolada może być

Pudle są rewelacyjne :loveu::loveu:tylko szkoda że u nas prowadzi się hodowle głównie pod showy, mało która hodowla z pudlami w pl (w ogóle jest ich mało) pracuje z psami[/QUOTE]
a weź, taka kupa z kupą :diabloti:
ja lubię wiejskie burki ;) kiedyś jakaś pani, patrząc na Brum, powiedziała, że żaden rasowy pies nie jest taki ładny jak ona :grins::evil_lol:

ano właśnie, i nawet nie ma skąd brać :roll:

Posted

[quote name='Unbelievable']a weź, taka kupa z kupą :diabloti:
ja lubię wiejskie burki ;) kiedyś jakaś pani, patrząc na Brum, powiedziała, że żaden rasowy pies nie jest taki ładny jak ona :grins::evil_lol:

ano właśnie, i nawet nie ma skąd brać :roll:[/QUOTE]

nie znasz się :diabloti:
A ja nie dla mnie pies rasowy ma wyglądać jak rasowy :diabloti: dlatego są rasy któych kompletnie urody nie ogarniam :evil_lol:

Ja mam kundla a wszyscy mi z niego robią rasowca i co :eviltong:

noo jedyne co to można uderzać do innych krajów, ale u sąsiadów tez nie ma fajnych hodowli pudli, więc trzeba szukać dalej co znów tanie nie jest :shake: i tak można pomarzyć o fajnym pudelsie w Pl :-(

Posted

[quote name='Unbelievable']z Grama też zawsze robią kundla, ewentualnie foksa :diabloti:

można wziąć z belekąd i liczyć że będzie miał fajny charakter przez wychowanie : P[/QUOTE]

no niby można, ale jako komuś zależy na konkretnych cechach to już nie jest tak wesoło, chociaż z drugiej strony tak jak pisałam gdzieś tam, pudel są uniwersalne więc praktycznie z każdego się da zrobić sportowca, jeżeli ktoś akurat miałby takie oczekiwania - ja np. nie bo mnie frisbee, agi i inne takie nie interesują i nie mam na to czasu :diabloti:

Ciekawe jest że z foksów robią jacki a z jacków foksy :evil_lol:
[CENTER]a ja mam pożółconego westa :diabloti:
[IMG]http://i1087.photobucket.com/albums/j473/88NightQueen/DSC_2743-2.jpg[/IMG]
[/CENTER]

Posted

[quote name='Iza.']

C&B to jest Bułka :P [URL]http://www.chinesecrested.no/en/registry/62345/Shadow+White+Midnight+Muriel.html[/URL][/QUOTE]
Całkiem fajna, widocznie Bułki tak mają :evil_lol:

Ja nie biorę grzywa dlatego, ze jest grzywem, biorę psa z konkretnego skojarzenia, jeżeli się nie urodzi suka pp to nie wiem czy zdecyduję się na inny miot ;) no chyba, że będzie równie fajny :lol:

Posted

[quote name='C&B']Całkiem fajna, widocznie Bułki tak mają :evil_lol:

Ja nie biorę grzywa dlatego, ze jest grzywem, biorę psa z konkretnego skojarzenia, jeżeli się nie urodzi suka pp to nie wiem czy zdecyduję się na inny miot ;) no chyba, że będzie równie fajny :lol:[/QUOTE]

haha ja bym łysego nie chciała, tzn ładne są niektóre ale jak pomyślę że musiałabym to smarować filtrami, uważać na zadrapania itp. to by mnie pogięło :evil_lol: ale faktycznie są takie osobniki które mega mi się podobają i jak na nie patrze to sobie myślę że chciałabym takiego, ale na szczęście mam zdrowy rozsądek :diabloti:

[quote name='whiteterrier']Masz Westa z miękkim włosem :D
Przynajmniej na zdjęciach się wydaje miękki :>[/QUOTE]

Włos ma zbliżony do shih tzu, może nie tak gęsty i nie kołtuni się tak bardzo, ale w dotyku dość podobny
Ona ma fajne, sterczące kudły zaraz po kąpaniu, wtedy ma głowę jak west, później opadają i już nie ma tak ładnie :evil_lol:

[quote name='pcheelkaa']Śliczna mała :smile:[/QUOTE]

[quote name='Sonkowa'][URL]http://i1087.photobucket.com/albums/j473/88NightQueen/DSC_2743-2.jpg[/URL] słodziak :loveu:[/QUOTE]

dziękuje ;)

Posted

[quote name='NightQueen']haha ja bym łysego nie chciała, tzn ładne są niektóre ale jak pomyślę że musiałabym to smarować filtrami, uważać na zadrapania itp. to by mnie pogięło :evil_lol: ale faktycznie są takie osobniki które mega mi się podobają i jak na nie patrze to sobie myślę że chciałabym takiego, ale na szczęście mam zdrowy rozsądek :diabloti:
[/QUOTE]Ciekawi mnie kto tak robi ha ha ha Swego ani nie smaruje filtrem, ani nie uważam na zadrapania. Jest normalnym psem. Fakt, chodzi ciągle podrapany, bo Bobik go maltretuje, do tego uwielbia biegać po krzaczorach :lol:

Posted

[quote name='Izabela124.']Ciekawi mnie kto tak robi ha ha ha Swego ani nie smaruje filtrem, ani nie uważam na zadrapania. Jest normalnym psem. Fakt, chodzi ciągle podrapany, bo Bobik go maltretuje, do tego uwielbia biegać po krzaczorach :lol:[/QUOTE]

wiesz co, wg. mnie żeby pies miał skórę w fanej kondycji to trzeba o nią dbać czyli smarować filtrami i gdybym miała grzywacza to właśnie bym to robiła. Moli często nakładam odzywki itp na włos choć nie muszę i nie lubię, ale sobie nie wobrażam jakoś tego nie robić, więc jakbym miała łysego psa to byl latała z kremami co chwile zapewne. wiem, wiem.... mam świra :evil_lol:
A i mnie osobiście strasznie wkurzają odrapania na skórze u psów, więc nie wiem czy bym przeżyła łysego psa :diabloti:

Posted

[quote name='NightQueen']wiesz co, wg. mnie żeby pies miał skórę w fanej kondycji to trzeba o nią dbać czyli smarować filtrami i gdybym miała grzywacza to właśnie bym to robiła. Moli często nakładam odzywki itp na włos choć nie muszę i nie lubię, ale sobie nie wobrażam jakoś tego nie robić, więc jakbym miała łysego psa to byl latała z kremami co chwile zapewne. wiem, wiem.... mam świra :evil_lol:
A i mnie osobiście strasznie wkurzają odrapania na skórze u psów, więc nie wiem czy bym przeżyła łysego psa :diabloti:[/QUOTE]Nie uważam tak jak Ty :) Mój pies ma w bardzo dobrej kondycji skórę. Smaruję ją balsamem tylko po goleniu na wystawę, czyli jak na razie raz w miesiącu. Ale wiadomo, każdy ma inne wyobrażenia o dbaniu o psa :)

Posted

[quote name='Izabela124.']Nie uważam tak jak Ty :) Mój pies ma w bardzo dobrej kondycji skórę. Smaruję ją balsamem tylko po goleniu na wystawę, czyli jak na razie raz w miesiącu. Ale wiadomo, każdy ma inne wyobrażenia o dbaniu o psa :)[/QUOTE]

Ja twojego psa na oczy nie widziałam więc nie oceniam go, za to widziałam inne grzywacze i bywało różnie więc podchodzę do tego tak jak napisałam.
Ja lubię przesadzać jeśli chodzi o mojego psa w kwestii dbania o włos, cóż na to poradzę :diabloti::evil_lol:

Posted

[quote name='whiteterrier']to może to mieszanka shih-tzu z whwt? ;>
Ale i tak śliczna :loveu:
Na początku myślałam, że to jakaś rzadka rasa. :3[/QUOTE]

nie ona nie ma nic wspólnego z westem tak naprawdę, matką była shih tzu, ojciec nieznany ale na bank nie rasowy ani w typie ;)
jest pospolitsza niż się wydaje 0 kundel bury :evil_lol: