Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 401
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ogłoszenie ze zdjęciem Lulka ukazało sie w lokalnej gazecie,ale niestety ani jeden telefon nie zadzwonił.Moze to zły czas ,okres przedświąteczny.To czas raczej wyrzucania psów na ulice(porządki)

Posted

[quote name='klusek04']A dziś psiaków w kojcu nie było. Włożyłam im trochę mięśa mielonego za ogrodzenie w nadziei ża jak wrócą to im ktoś to da.[/quote]
I znalazł się darczyńca, który nas wystraszył :evil_lol:
Mięso zostało prześwietlone przez nas na wszystkie strony, czy aby z trutką nie było :cool3:
A psiaki spałaszowały je z ogromnym smakiem, a zwłaszcza Luka bo ukradła też porcję z michy Lulkowej

Posted

To mięso to dobry pomysł chyba. Odkryłam ostatnio je w sklepie Chochelowym opodal. Jest niedrogie i pożywne. 5,80 za kilo. Kupuje je często dla 9 kotów które dokarmiam na perfolpolu.

Posted

[quote name='klusek04']To mięso to dobry pomysł chyba. Odkryłam ostatnio je w sklepie Chochelowym opodal. Jest niedrogie i pożywne. 5,80 za kilo. Kupuje je często dla 9 kotów które dokarmiam na perfolpolu.[/quote]
Klusek04 Toż to wstyd dla całego "holdingu" miejscowego, że Ty je musisz dokarmiać :crazyeye::crazyeye::crazyeye:! Szefostwo o nich wie?:crazyeye:
I nasuwa mi się 1000 innych pytań, ale to nie wątek do dyskusji na ten temat!

Posted

[quote name='klusek04']Wszyscy dokarmiają perfopolowe koty. sterylki planujemy na wiosne.[/quote]
To super ! Szczególy poza tym wątkiem

Lulek i Luka byli podobno na szaleńczym, spacerze dzisiaj z Bożeną i mrs.ka
Musiał być wyczerpujący, bo jak przyjechaliśmy karmić psiaki, to Luka ledwie łypnęła okiem i poszła spać dalej, a Lulek też trochę nietomny był

Posted

Oj pobiegały sobie psiaki pobiegaly.Szkoda tylko ,ze tak malo czasu mamy,żeby z nimi spacerować.One były takie szczęsliwe ,ze aż trudno opisać.Szkoda ,ze nie mamy jakiś młodych wolontariuszy:cool3:,ktorzy mogliby od czasu do czasu zabrać ich na mały spacerek

Posted

co do spacerku to wczoraj też były, jak pojechałam na karmienie to mi Lulek bandyta nawiał z kojca:angryy:, nie chciał przyjść jak wołałam więc ryzyk fizyk wzięłam też Lukę i poleciałyśmy w tą uliczkę niżej co do archiwum prowadzi. Na szczęśćie Lulek za nami pobiegł, tam jest taka działka przechodnia i na niej trochę pohasały. Nie powiem miałam trochę stracha że nie będą chciały wrócić, ale udało mi się go przechwycić jak do mnie podbiegł a Luka już grzecznie poszła z nami. Swoją drogą czy Wam nie ucieka? Bo ja sobie bramkę zamknęłam na ten haczyk, który tam jest ale jak Lulek skoczył na nią to haczyk puścił. On już nie pierwszy raz robił przy mnie podchody ale jakoś zawsze udawało mi się w porę złapać bramkę a teraz zajęłam się mizianiem Luki i skubaniec zdołał prysnąć.

Posted

[quote name='Kamkam']Swoją drogą czy Wam nie ucieka? Bo ja sobie bramkę zamknęłam na ten haczyk, który tam jest ale jak Lulek skoczył na nią to haczyk puścił. On już nie pierwszy raz robił przy mnie podchody ale jakoś zawsze udawało mi się w porę złapać bramkę a teraz zajęłam się mizianiem Luki i skubaniec zdołał prysnąć.[/quote]
No cóż .... ja i Rajmund nauczeni doświadczeniem ;) ...... karmimy we dwójkę Jedno karmi a drugie "obstawia" furtkę Ostatnio ja "obstawiam" i wiem ile siły kosztuje mnie utrzymanie Lulka w ryzach, tzn w kojcu ;)

Posted

[quote name='tati17_17']Ja z chęcią go zaadoptuje!!!!:):);) Tylko problem w tym,że nie mam czym po niego jechać!!!:(:(:(Jak go moge z tamtąd odebrać?Nawet nie wiem gdzie to jest:(([/quote]
Tati17_17 Miła propozycja .... Możesz napisać więcej o sobie!

Posted

[quote name='Majaa']No cóż .... ja i Rajmund nauczeni doświadczeniem ;) ...... karmimy we dwójkę Jedno karmi a drugie "obstawia" furtkę Ostatnio ja "obstawiam" i wiem ile siły kosztuje mnie utrzymanie Lulka w ryzach, tzn w kojcu ;)[/quote]
ja opracowałam sposób: zakładam ten haczyk a w jego ucho wkładam kłódkę, na razie działa, zobaczymu jak długo, kiedy znów mine przechytrzy