lapinporokoira Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Witam moja znajoma szuka domu dla swojego psa. W związku ze zmianą sytuacji życiowej pies wylądował na łańcuchu przy budzie. To nie są warunki dla psa domowego i do tego bez podszerstka :( Proszę nie komentować, dziewczyna nie ma wyjścia, szuka pomocy. Zaproszę ją na wątek, wiadomości będą z pierwszej ręki i bez opóźnień. Uratujmy go wspólnie przed zimą, proszę. Oto treść maila: [FONT=Times New Roman]"imię DROPS.[/FONT] [FONT=Times New Roman]to tak, zdjęcia 2 jak coś to zrobię i doślę jakbyś potrzebowała więcej:)[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]piesek ok 1,5 roku- rok z hakiem, wykastrowany, był wcześniej w domu więc nie brudzi, sympatyczny, pozytywny, idealny dla ludzi aktywnych- musi się wyszaleć :) jak to beagle- potrzebuje pewnej ręki (emerytka od której go wzięłam nie potrafiła sobie z nim poradzić- robił co chciał) nauczyłam go przychodzić na zawołanie (trzeba dopracować) siadać, leżeć dawać łapy na komendę. dość dobrze chodzi na smyczy (nie ciągnie) ale trzebaby pracować- dopiero zaczyna :) koty i małe zwierzątka w domu odpadają- zostaną złapane i męczone... (silny instynkt łowiecki), psy i suki tak :) o ile nie są agresywne- w obronie własnej wykazuje agresję ale do opanowania. szczekliwy- szczeka nawet na przechodniów ale nastawiony do ludzi pozytywnie, nie agresywny!!. dzieci uwielbia ale raczej te większe- do małych nic nie ma ale jest chaotyczny i przypadkiem może zrobić krzywdę. Piesek zdrowy, odpchlony, odrobaczony, niedługo mu odnowię szczepienie na wściekliznę. ogólnie torpeda i żywa kula energii. ktoś kto ma beagle wie o co chodzi :)[/FONT] [FONT=Times New Roman]wygląd:trochę wyższy i szczuplejszy niż rasa (głowa raczej typowa), tricolor,[/FONT] [FONT=Times New Roman] ma zapędy do obżarstwa- trzeba pilnować ilości jedzenia. [/FONT] [FONT=Times New Roman]był w domu, teraz wylądował w budzie i nie potrafi się zaaklimatyzować. jeżeli przyszły właściciel będzie mieszkał niezbyt daleko dowiozę. w gratisie kaganiec, obroża, kolczatka (dostałam od tej emertki ale nie ma sensu stosować) i książeczka zdrowia. [/FONT] [FONT=Times New Roman]jak coś to pisz/dzwoń... cokolwiek :)" A to jest Drops Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us [/FONT] URL=http://imageshack.us/photo/my-images/41/7qoj.jpg/] Quote
pomona Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Pies potrzebuje szybko znaleźć nowy dom. Wzięłam go od emerytki jakieś pół roku temu. Kobieta kompletnie sobie z nim nie radziła- ma upośledzonego syna, który potrzebuje pomocy a aktywny psiak, który wymagał zainteresowania robił co chciał roznosząc dom na strzępy. U mnie przebywał w domu- dość szybko opanował podstawy prawidłowego zachowania i kilka komend. Po prostu potrzebował uwagi i cierpliwości. Niestety nigdy nie można przewidzieć przyszłości. Przeprowadziłam się na wieś do teściów. Wiejskich starodawnych realiów nie trzeba chyba nikomu tłumaczyć:( nie mogę go wpuścić do domu dlatego też zdecydowałam się na znalezienie mu nowych właścicieli. Dzięki założonemu przez koleżankę wątkowi mam nadzieję takich znaleźć. Quote
Tomo 2 Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Poproszę o nr telefonu zadzwonimy, ustalimy szczegóły pomocy . Tomo Stowarzyszenie Beagle w Potrzebie 663 599 892 Quote
lapinporokoira Posted November 4, 2013 Author Posted November 4, 2013 dziękuję Tomo, przekazałam znajomej, zadzwoni na 100% o ile już nie zadzwoniła :) Quote
Recommended Posts