fizia Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Szukamy cały czas transportu dla Luśki...do Warszawy, a najlepiej pod warszawę do Brzezin Quote
Doda_ Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Dostałam smsa od właścicieli Prymułki, że biegunki już nie ma i wszystko w porządku :lol: Psinka się zadomowiła..:loveu: Quote
fizia Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 [quote name='Doda_']Dostałam smsa od właścicieli Prymułki, że biegunki już nie ma i wszystko w porządku :lol: Psinka się zadomowiła..:loveu:[/quote] No to wspaniale!!:multi: Quote
dorcass Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 [url=http://fundacja-emir.org/schronisko/schronisko-OffTopic.htm prosze zobaczcie to i podpiszcie ta petycje:( Quote
fizia Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 myślę, że to ten link [URL]http://fundacja-emir.org/schronisko/OFFTOPIC/EMIRProtestdoSejmu.htm[/URL] Quote
Bjuta Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 [FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Przeklejam z zaginionych (Właściciele szukają z wielkim oddaniem, całe Katowice są oplakatowane): Zaginął [/B]trzyletni piesek rasy [B]West Highland White Terrier[/B], popularnie zwany Westie. Błąka się po Górnym Śląsku. Rozpoczął wędrówkę w Czeladzi. 11.09. z całą pewnością widziano go w samym centrum Katowic. Łatwo go zidentyfikować ponieważ w lewym uchu ma tatuaż. Posiada również wszczepiony microchip. Oba identyfikatory są zarejestrowane w internetowych bazach danych. Proszę pomóżcie Państwo odnaleźć [B]WESTON[/B]kowi drogę do domu.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Proszę zwróćcie Państwo uwagę, czy ktoś z waszych znajomych nie przygarnął w ostatnich dniach takiego pieska. To u nas wciąż jeszcze rzadka rasa i zakup dorosłego psa jest praktycznie niemożliwy, przecież nikt z nas nie sprzedał by członka swojej rodziny![/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]WESTON[/B] mieszka na wsi pod lasem i nienawidzi chodzić na smyczy, strasznie się wtedy szarpie i wyrywa – to bardzo zwraca na niego uwagę przechodniów![/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]ZA ODNALEZIENIE PSA LUB WSKAZANIE MIEJSCA JEGO POBYTU WYZNACZONO NAGRODĘ W WYSOKOŚCI 1000zł![/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=4][B]kontakt tel. 0503 093 802 [/B][/SIZE][/FONT][IMG]http://www.hodowle.info/vardata/ogloszenia/10002297.jpg[/IMG] Quote
fizia Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Weston się odnalazł - własnie widziałam na zaginionych :multi: Ale ma rację faktycznie Jego właściciel [I]Zawędrował aż do Rudy Śląskiej. Tam zamierzaliśmy go szukać w tym tygodniu. Trafił do dobrych ludzi,którzy się nim zajęli. Zadzwonili wczoraj w nocy po tym jak znaleźli wypozycjonowane przeze mnie ogłoszenie na [/I][URL="http://www.polskastrefa.eu/"][COLOR=#000000][I]www.polskastrefa.eu[/I][/COLOR][/URL][I]. Po tych okropnych dniach zebraliśmy sporo doświadczeń z naszego szukania i wynika z nich, że 1. W Polsce jest sporo portali o psach ale wiedzą o nich i czytają je tylko posiadacze czworonogów. W naszym przypadku osoby, które przygarnęły Westona ich nie odwiedzały. 2. Nie ma u nas jednego telefonu lub jednej strony internetowej na której można zgłosić zaginięcie zwierzaka. Taki 99x rozwiązałby sporo problemów. 3. System znakowania zwierząt to u nas fikcja. Weston był zachipowany od pół roku ale dopiero w krytycznej sytuacji odkryliśmy, że ten chip nie jest nigdzie zarejestrowany. Absurdem jest też to, że rejestrowaliśmy go teraz aż w 4-ch bazach danych. Ciekawe z której bazy korzystają weterynarze - może z tej 5-tej, której nie udało się nam znleźć w internecie. 4. NAJGORSZY JEST JEDNAK W TYM PRZYPADKU NISKI POZIOM WIEDZY LUDZI CO ROBIĆ W PRZYPADKU ZNALEZIENIA ZWIERZAKA. Rozmawialiśmy w ostatnim tygodniu z setkami ludzi. Przeważajaca większość z nich do schroniska zadzwoniłaby w ostateczności. Oni kojarzą je z wykańczalnią zwierząt. Nie mają też świadomości, że zwierze można zatrzymać w domu a jedynie zawiadomić schronisko o jego odnalezieniu. Bardzo naiwni w wielu przypadkach są właściciele zachipowanych zwierzaków. Sądzą, że chip zawiera w sobie wszystkie ich dane teleadresowe (sami należeliśmy do tej grupy) a nie tylko 15 cyfrowy numer. Niektórzy sądzą nawet, że to rodzaj GPS. [/I] Quote
fizia Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Strasznie dawno nie akutalizowałam psiaków, które w tym roku opuściły schronisko 1. Kiara - w Domku u Neci25 2. Toffi - w Domku u moich bratanków Huberta i Przemka 3. Luna - w Domku u Nyszy 4. Kapselek - w Domku u Clo 5) Fibi szczeniorek - najpierw w DT u Amstafki, teraz w Domkui 6) Bianka - j.w. 7) Gringo - w Domku 8 Rudzia - w Domku u Maleństwa 9) Boni - najpierw w Dt u Truskawy, teraz w Domku 10) Burka - w Domku u Agaty 11) Liczi - w Domku 12) Zorro -najpierw w hoteliku u Renatki, [COLOR=black]W DOMU[/COLOR] 13) [COLOR=black]Kora - W DOMU[/COLOR] [COLOR=black]14) Łajka - W DOMU[/COLOR] [COLOR=yellowgreen]15) Gufi - w hoteliku u Morii[/COLOR] 16) Hebanek -[COLOR=red][COLOR=black]W DOMU[/COLOR][/COLOR] 17) Fibi/Morelka - [COLOR=black]W DOMU[/COLOR] 18 Kaja -[COLOR=black]w DOMU[/COLOR] [COLOR=black]19) Piłkarz - w DT u Renatki, teraz [/COLOR][COLOR=red] W DOMU[/COLOR] 20) Szogun - najpierw w hoteliku u Wiosny, teraz [COLOR=black]W DOMU[/COLOR] 21) Murzynek - [COLOR=black]W DOMU[/COLOR] 22) Cayenne - najpierw w hoteliku u Wiosny, teraz[COLOR=black] W DOMU[/COLOR] 23) Diva - najpierw w hoteliku u Wiosny, teraz [COLOR=black]W DOMU[/COLOR] 24) Amelka/Chelsea - majpierw w DT u Truskawy, teraz[COLOR=black] W DOMU[/COLOR] 25) Franio - najpierw w hoteliku u Wiosny, teraz [COLOR=black]w DOMU[/COLOR] 26) Szczeniczka - [COLOR=black]W DOMU[/COLOR] 27) Sarunia - najpierw w DT u Truskawy, teraz [COLOR=black]W DOMU[/COLOR] [COLOR=blue]28 [/COLOR][COLOR=black]DJ - najpierw w hoteliku u Morii, teraz [/COLOR][COLOR=red]W DOMU:multi:[/COLOR] [COLOR=black]29) [COLOR=blue]Molly -[/COLOR] najpierw w hoteliku u Wiosny, [COLOR=blue]teraz w DT u Naa[/COLOR] 30) Kiki - najpierw w hoteliku u Wiosny, teraz [COLOR=red]W DOMU[/COLOR]:multi:[/COLOR] 31) Amar - w hoteliku u Astaroth - teraz biedaczek za TM:-( 32) Ares - najpierw w hoteliku u Astaroth , teraz [COLOR=red]w DOMU[/COLOR]:multi: 33) Bell -najpierw w hoteliku u Astaroth, teraz [COLOR=red]w DOMU[/COLOR]:multi: 34) [COLOR=blue]Nel[/COLOR] - [COLOR=blue]w hoteliku u Astaroth[/COLOR] [COLOR=black]35) [/COLOR][COLOR=blue]Łatek - w DT u Renaty[/COLOR] [COLOR=black]36) Niezapominajka/Megi - najpierw w DT u Divi i Sylwii, teraz [COLOR=red]W DOMU[/COLOR]:multi:[/COLOR] 37) Prymulka - [COLOR=red]w DOMU[/COLOR]:multi: nowi "posiadacze" Domków :) Bell [URL="http://i26.tinypic.com/fuc3m8.jpg"][IMG]http://i26.tinypic.com/fuc3m8.jpg[/IMG][/URL] Niezapominajka/Megi [IMG]http://cap30.caption.it/257/captionit035247I984D37.jpg[/IMG] Prymulka [IMG]http://img178.imageshack.us/img178/4023/obraz19.jpg[/IMG] Quote
necia25 Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Super !!! tyle już psiaczków ma domki - z Moją Kiarcią na czele :loveu: fajnie się patrzy na to zestawienie ... Quote
clo Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 no nie powiem bardzo to podbudowuje...ale cos nam ucichlo o stowarzyszeniu ciotki..trzeba zaczac dzialac..;)a sluchajcie czy tkos moze jest chetny na transport sochaczew -bialy stok!dla naszego latusia od reni!:) Quote
Lionees Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 [quote name='clo']no nie powiem bardzo to podbudowuje...ale cos nam ucichlo o stowarzyszeniu ciotki..trzeba zaczac dzialac..;)a sluchajcie czy tkos [B]moze jest chetny na transport sochaczew -bialy stok!dla naszego latusia od reni![/B]:)[/quote] Łatuś będzie miał dom?:-o Dlaczego ja nic nie wiem o tym,ee?:mad::loveu: Quote
clo Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 wlasnie mialam na watku latusia pisac..;)reniu kochana:)dzis dopiero mialam tel od pani bo latus dzis w metrze jest:))i Pani go chce ale szukamy transportu pozatym nie chce zapeszcac bo nie mialam czasu z pania dzis dlugo gawedzic i ma o 20 zadzwonic potwierdzic...wiec narazie to tak tylko o tym transporcie napominam;)a ja w razie co jzu 2 maluchy do ciebie szykuje pewnie te oba co na pw juz poznalas ale najpierw latus niech pojedzie tylko ten transort..ehh... Quote
truskawa144 Posted September 24, 2009 Author Posted September 24, 2009 [B]Dziewczyny, nr adopcyjny nieaktualny!!![/B] Orange zrobiło "numer" i wyłączyli mi nr bez żadnego ostrzeżenia i już tego samego dnia nie dało się go odzyskać. Chyba muszę zakończyć "współpracę" z Orange (swój prywatny tel już dawno przeniosłam do Plusa) tylko że niestety aparat tel ma simlocka więc nie wiem czy to ma sens. Telefon adopcyjny sama finansuję więc muszę albo kupić nowy zestaw startowy albo simlock+starter a nie mam ani za bardzo chodzić po innych operatorach i sprawdzać co się bardziej opłaca ani nie mam na to kasy. Chodzi o to żeby wystarczyło kupić kartę za max 50 zł raz na rok żeby nr działał. I żeby nie był w żadnym Playu bo nikt nie będzie chciał dzwonić. Macie jakieś pomysły? [B]Tel adopcyjny musi działać, dzięki niemu domy znalazło setki psów!![/B] Quote
clo Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 truskawa mi sie stalo dokladnie tak samo z tel w orange na karte ktory mam jako numer do knajpy do zamawiania jedzenia wiec ten numer byl dla nas mega nie zbiedny muszisz isc do orange bo nr mozna odzyskac jeszcze przez 2 tyg od wylaczenia ale jesli minely juz te 2 tyg to rzeczywiscie chocby nie wiem co on przepada:(a nie da sie go przeniesc jeszcze przez pol roku do innej sieci dlatego my zrobilismy tak ze zeby meic wciaz ten nasz stary numer ktory znaczy dla nas bardzo duzo to wzielismy tzw mixa w orange czyli najmniejszy abonament co miesieczny za 10zl i wtedy oni sa w stanie przywrocic ci ten numer co mialas wiec moze wez takiego mixa sobie? Quote
truskawa144 Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 Tylko że to już będzie 120 zł. A do tej pory ten tel kosztował mnie 50 zł rocznie. Nawet nie mówię ile ze swojego wydzwaniam w sprawach schroniska. Nie stać mnie teraz na kolejne zobowiązanie. Chociaż fakt, że ten nr był prosty i fajny i dobrze by było go odzyskać. Facet z infolinii Orange stwierdził że się go odzyskać nie da ale może zadzwonię jeszcze raz. Quote
Nikus Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Przyjadę po Lusię w niedzielę ok 10.30...czy załatwisz tam na miejscu,żeby nie było problemu? i może podaj mi na PW Twój tel na wszelki wypadek:lol: Quote
fizia Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 No to fatalnie z tym Orange - jakby sie dalo z tym mixem, to przeciez 10 zl miesiecznie mozemy myślę brać ze skarbonki Quote
truskawa144 Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 Tylko, że dzwoniłam do Orange i najmniejszy mix to 25 zł miesięcznie a nie 10. Poza tym tego numeru się nie da odzyskać bo został usunięty na amen. Mogę składać reklamację ale co mam reklamować skoro oni sami już tego numeru nie mają. Postaram się dzisiaj kupić nowy zestaw startowy i podam numer, niestety znowu w Orange bo ściąganie simlocka to znowu kasa. Mimo,że się strasznie do nich zraziłam :evil: Schronisko już wie, nie ma problemu. Tylko dajcie znać facetowi że szczepienie Luśki na wściekliznę doślemy mu pocztą bo dziś kierownika nie ma i nie może wystawić. A jak z umową adopcyjną? Odkąd mi ten tel wyłączyli to nie mam z nim kontaktu. Quote
Nikus Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 [quote name='truskawa144']Tylko, że dzwoniłam do Orange i najmniejszy mix to 25 zł miesięcznie a nie 10. Poza tym tego numeru się nie da odzyskać bo został usunięty na amen. Mogę składać reklamację ale co mam reklamować skoro oni sami już tego numeru nie mają. Postaram się dzisiaj kupić nowy zestaw startowy i podam numer, niestety znowu w Orange bo ściąganie simlocka to znowu kasa. Mimo,że się strasznie do nich zraziłam :evil: Schronisko już wie, nie ma problemu. Tylko dajcie znać facetowi że szczepienie Luśki na wściekliznę doślemy mu pocztą bo dziś kierownika nie ma i nie może wystawić. A jak z umową adopcyjną? Odkąd mi ten tel wyłączyli to nie mam z nim kontaktu.[/quote] ok.powiem o szczepieniach..a umowę jak mi ją dacie to spiszę i odeślę do schroniska Quote
truskawa144 Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 Damy, damy. A gdyby p. Stasia zapomniała to się upomnij:loveu: Quote
Nikus Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 [quote name='truskawa144']Damy, damy. A gdyby p. Stasia zapomniała to się upomnij:loveu:[/quote] tak,tak....Doda to nawet obróżki dostała nie tak jak ja:mad::evil_lol: Quote
clo Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 to nie mam pojecia czemu ci tak powiedzieli ja to z tym moim numerem robilam jakies 2 tyg temu i mam mixa za 10zl napewno bo spawdzilam nawet teraz i u nas w orane jest taki a numer oni maja tylko w takiej bazie numerow nie aktywnych.i one pol roku sa u nich w tej bazie a potem ida do nowego wlasciciela wiem bo uwierz mi spedzilam dwa dni na walce o ten numer. i jedyna wlasnie opcja zeby go znow aktywowac to bylo przeniesc go na mixa bo to taka sprytna polityka zeby przywizac klienta i zeby placil abonament Quote
truskawa144 Posted September 25, 2009 Author Posted September 25, 2009 Może macie 10 zł bo to jest na firmę a nie osobę prywatną. Mnie powiedzieli (2 osoby) że nie ma nic takiego za 10 zł. Jedyne co ja mogę zrobić to składać reklamacje ale mogą uwzględnić albo i nie. I też bym musiała się męczyć z 2 tyg. A nie wiem czy to jest sens i czy to się finansowo opłaca. Jadę za chwilę jeszcze do Orange więc się dowiem konkretniej bo nie raz się przekonałam,że te osoby z infolinii to mało wiedzą. Quote
Doda_ Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Nie dostałam, ja zabralam swoje obrozki i smycze, jak jechalam po dwa szczeniaczki :oops: Super ze znalazl sie transport dla Lusi :) ciesze sie bardzo :lol: Ja bylam juz po 2 szczeniaczki, teraz Twoja kolej Nikus :evil_lol::evil_lol::evil_lol: nie no, zartuje oczywiście :lol: kiedyś indziej na pewno bede mogła pomóc. Dobrze jest mieć prawo jazdy w kieszeni :mad: Niestety w tej chwili nie mam, czekam na odbiór. Lusio życze duzo szczescia w nowym domku od niedzieli:loveu: Quote
Recommended Posts