Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I pamiętajcie ze w przyszłości też będę mogła pomagac w transporcie.
Tylko nie az tak daleko np nad morze :evil_lol: No gdyby był potrzebny jakis transport to piszcie, i wtedy pogadam z tata i powiem czy mozemy...
Wielkość psa nie ma znaczenia, gdyby był duży to pojedziemy starym samochodem i tyle :loveu: :diabloti:

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ok, jak coś to daj znać.

Ja myślę, że nawet w 2 godziny jesteście w stanie dojechać - nam tyle zajmuje ta droga, a nie jeździmy wcale szybko. Ale faktycznie zawsze była fajna droga, nie było korków - więc z tym tez sie trzeba liczyć

I z całą pewnością będziemy pamiętać w przyszłości!!! Super! Bo czasem ten transport to taka ciężka sprawa do załatwienia

Posted

A i zapomniałam ja na razie z deklaracją musze sie wstrzymać bo leczenie Didi będzie trochę kosztować. Ale jak sie odkuje to na pewno je wznowie :oops:.
Ja będę całą niedziele w krk wiec jak była by potrzebna pomoc to służę. :)
Czyli tak szelki mamy, smyczkę, miseczki, karmę jakies zabawki też sie znajdą to tylko jakieś spanko trzeba .

Posted

Fizia tak może tylko 2 godzinki, ale Prymułkę zawieziemy do domu i jeszcze odbierzemy ksiązke - bajkę od Agamiki, wylicytowałam na bazarku więc to moze potrwać.. od Jamrozowizna dotarlibyśmy około 3 godziny później do Divi może troszeczke wiecej. :)

Divi dziękuje :loveu:
Kochane cioteczki :loveu:

Posted

Aaa ja myślę, że spanko to nawet jakikolwiek stary ręcznik może być czy poduszka - myślę, że powinno się Nizapominajce spodobać.

Naprawdę bardzo, bardzo się cieszę, że będzie mogła opuścić schronisko razm z Prymulką :multi:

Divi, Doda - ogromne dzięki!!!

[IMG]http://www.e-gify.strefa.pl/gify/emotikony/emotikony_duze/milosne/milosc29_(www.e-gify.pl).gif[/IMG]

Posted

[quote name='fizia']
Ja myślę, ze te szeleczki powinny być dobre - bo sa naprawdę malusie, jak się je zmniejszy
[/quote]
Spokojnie,będą dobre.

[quote name='Doda_'] Czy może mam coś przekazać nowej opiekunce Prymułki? Wie o wszystkim?
[/quote]
Raczej wie a jeśli nie to będzie dzwoniła do mnie.

[quote name='fizia']Z suniami powinny pojechać książeczki czy zaświadczenia o szczepieniu i umowy adopcyjne.
[/quote]
Książeczki. Umowę pani Prymulki wydrukuje i wyśle sama.

Posted

tak Divi do spania wystarczą reczniki jakies, przeciez tylko na jeden dzien to nic jej nie bedzie:loveu:

edit: Truskawko prosze przekaz pracownikowi, ze zabiore 2 szczyle. Plany sie nie zmienily - bede rano tak okolo 10-11 w Jamrozowiznie.

Posted

Ok dziekuje :lol:
No to juz wszystko umowione :lol:
czekam tylko na sms od dziewczyny z Katowic w sprawie kotka...
Fizia - czy mam porobić zdjęcia Niezapominajki ?

Posted

Nie no myśle, że w Krakowie będzie miała jakieś.

Chyba, że chcesz - to jasne.
Ale bardzoej chdoziło mi o to, że jak zostanie, to przydałoby się więcej zdjęc
Teraz takie domowe, będą super do ogłoszeń

Posted

[quote name='fizia']Nie no myśle, że w Krakowie będzie miała jakieś.

Chyba, że chcesz - to jasne.
Ale bardzoej chdoziło mi o to, że jak zostanie, to przydałoby się więcej zdjęc
Teraz takie domowe, będą super do ogłoszeń[/quote]

tak wiem ze miałam zrobić gdyby została w schronie
ale ponieważ to szczeniaki, często się załatwiaja wiec bedziemy sie zatrzymywać moze znajdziemy jakieś piekne miejsce i zrobimy zdjecia :lol:

Posted

Aaa no to jak najbardziej :)

Żeby Wam tylko nie zwiały:roll:
Jak jechałam ze szczeniaczką Toffi, to była tak sparaliżowana strachem, że zupełnie się nie ruszała..straszne to było.

W schronisku są obróżki, która ostatnio wysłałam - pracownicy pewnie wiedzą, że są min. na cele transportowe, bo Truskawa już to sygnalizowała.
Może być jednak problem ze smyczkami..

Posted

dziewczyny wejdźcie koniecznie na ten wątek:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/oszust-uwaga-oszust-przeczytajcie-koniecznie-146228/[/URL]
dotyczy on również pomeranianki Pusi - pamiętam, że coronaaj ją finansowo wsparła, a tu wielkie oszustwo się teraz okazało:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-suczka-pomeranian-moze-znow-widziec-szukamy-ds-140015/index23.html[/URL]

jestem w szoku :angryy::angryy::angryy: jak tak można :angryy::angryy::angryy: i najgorsze, że takie zdarzenia rzucają cień na dogo :angryy:

Posted

a z lepszych wieści:
[quote name='scheena']Fiziu, ostatecznie zdecydowałam się na Luśkę. Podaj, proszę szczegóły dotyczące transportu i formalności adopcyjnych. I podpowiedz, proszę co kupić na pierwsze dni Lusi do jedzenia, żeby nie zaszkodzić.[/quote]
czyli wygląda na to, że i Lusia w ten weekend będzie mieć domek :multi::multi::multi:

Posted

[quote name='necia25']dziewczyny wejdźcie koniecznie na ten wątek:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/oszust-uwaga-oszust-przeczytajcie-koniecznie-146228/[/URL]
dotyczy on również pomeranianki Pusi - pamiętam, że coronaaj ją finansowo wsparła, a tu wielkie oszustwo się teraz okazało:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-suczka-pomeranian-moze-znow-widziec-szukamy-ds-140015/index23.html[/URL]

jestem w szoku :angryy::angryy::angryy: jak tak można :angryy::angryy::angryy: i najgorsze, że takie zdarzenia rzucają cień na dogo :angryy:[/QUOTE]
ehh jestem pod wrażeniem jak ludzie tak mogą.:mad:

Posted

[quote name='necia25']a z lepszych wieści:

czyli wygląda na to, że i Lusia w ten weekend będzie mieć domek :multi::multi::multi:[/quote]

No właśnie!! wygląda na to, że się udało - a do tego Nicus może Ją zawieźć do Warszawy w weekend - akurat jedzie i to zaproponował:loveu:

Luśka miałaby jechać do Sheeny

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f97/adoptuje-mlodego-psiaka-piesek-wybrany-dziekuje-146129/index2.html[/URL]

[I]Jestem z Warszawy. Mieszkam z rodziną (dwójka starszych dzieci) w bloku w Warszawie. Szukam niewielkiego (do ca 15 kg) młodego, kudłatego psiaka w typie pona, pudla, sznaucera, teriera - ważne,żeby był kudłaty. Płeć obojętna. Zgadzam się na wizyte adopcyjną, sterylizację. Oferuję czas, doswiadczenie-miałam psa, pełną miskę, opiekę wet i własną :lol:. Liczę na pomoc w poszukiwaniach[/I]

A co do tego oszustwa to właśnie wczoraj widziałam te wątki, sama się nabrałam
Okropność

Posted

Jak zapadnie decyzja kiedy ten transport to niech Sheena da znać na kom albo PW bo muszę uprzedzić schronisko. Tylko ze w niedziele będzie ten sam pan co ostatnio, Nikuś miał się okazje przekonać:evil_lol: Więc muszę PO WOLI i DOKŁADNIE wyjaśnić o jakiego psa chodzi i gdzie ten pies siedzi itd.
Pan Rysiek nie jest już pierwszej młodości i nie zawsze łatwo się z nim dogadać ale zwierzaki kocha, naszą "pilnującą" Psotkę z narażeniem życia ratował.
Także mam nadzieję i Doda i Nikuś się na niego za bardzo wkurzać nie będą ale skoro trafili na niedziele to muszą przecierpieć:evil_lol:

Posted

[quote name='truskawa144']
Także mam nadzieję i Doda i Nikuś się na niego za bardzo wkurzać nie będą ale skoro trafili na niedziele to muszą przecierpieć:evil_lol:[/quote]

No to pilnuj swoją komorke, gdyby nie chciał mi wydać szczeniaczki to napiszę do ciebie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Nikus']Spoko:lol: raz przeżyłem to i teraz się dogadamy i właściwy pies pojedzie:eviltong:[/quote]
No akurat Łatek był "załatwiony" na ostatnią chwilę i musiała się odbyć telekonferencja, który pies, gdzie siedzi itd. Jak pies jest wcześniej określony to nawet pracownicy którzy się psami nie zajmują mają pokazane i powiedziane co i jak.
Niestety ja się o Luśce dowiedziałam dzisiaj po 15.00 kiedy to już nie ma kierownika w schronisku więc znowu będzie konferencja,tylko tym razem kierownik doskonale wie gdzie Luśka siedzi więc bez problemu wytłumaczy.
Panu Rysiowi musicie wybaczyć, on już swoje lata ma:loveu: Ale ogólnie jest facet bardzo w porządku,gdyby tak nie było to już dawno by go u nas nie było. U nas nie "uchowa" się nikt kto nie ma serca do zwierząt,kierownik uważa to za główny warunek pracy u nas.

[quote name='Doda_']No to pilnuj swoją komorke, gdyby nie chciał mi wydać szczeniaczki to napiszę do ciebie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote]
O szczeniakach kierownik wie już wcześniej i je przygotował,tzn naszykował dokumenty itd i Rysio jest uprzedzony więc wydać wyda, nawet ze 2 gratis Ci może dać jak chcesz:evil_lol: