fizia Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 No i wspaniale - oby jak najwięcej takich dobrych wiadomości!!! Quote
truskawa144 Posted September 26, 2007 Author Posted September 26, 2007 [LEFT]Do nowego domu pojechały 2 kotki biało czarne,kot i kotka. Kotka zamieszkała w okolicy schroniska! Jesli wszystko dobrze pójdzie jutro Denis i Burek zostaną wykastrowane. Jest też kolejna osoba zainteresowana Jantarem,poprzednia chyba zrezygnowała bo się nie odzywa. Do schroniska trafiła też mama z 5 szczeniakami,wszystkie to panowie. Bardzo ładne,białe w kropki (krówki). Mają 5-6 tyg. Będa malutkie. Jutro wstawie fotki. Jest też nowy piesek roczny,ktoś go wyrzucił z samochodu,przez tydzień pomieszkiwał koło szkoły wiec wiadomo,że bardzo lubi dzieci,podobno się z nimi bawił a one go karmiły,jednak ktoś go pobił,prawdopodobnie dostał kamieniami. Jeden trafił go w oko,troche go boli ale już mu przechodzi, drugim dostał w łapke i troche kuleje ale to też nic poważnego i szybko dojdzie do siebie. Psiak jest piękny. [/LEFT] Quote
truskawa144 Posted September 26, 2007 Author Posted September 26, 2007 [LEFT]Nowe szczeniaczki już na allegro: [url]http://www.allegro.pl/item249519812_5_przepieknych_szczeniakow_czeka_w_schronisku_.html[/url] [/LEFT] Quote
fizia Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 No to trzymam kciuki za wszystkie nowe stworzonka! Szczeniaki fajowe:) Zrobiłam dzisiaj jeszcze trochę ogłoszeń na bono-polska.pl i eOferty.com.pl w tym kociakom, jutro dokończę. A tych ludzi wyrzucających psy z samochodu to bym.... Quote
fizia Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 A co z tym białym bokserkiem? Ktoś był nim zainteresowany - wyszło coś z tego? Bo na Przygarnę psa ktoś z Bytomia szuka młodego boksera, wcześniej już miał psiaka tej rasy - wkleiłam tego białego, ale jeśli Go już nie ma w schronisku to skasuję. Quote
fizia Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 A to jeszcze wykorzystam wątek psiaków z Jamrozowizny w prywatnym celu:) Już od dawna miałam zapytać, bo kilka osób się mnie pytało, a poza tym sama jestem ciekawa - czy wiesz i pamiętasz może Truskawa w jaki sposób do Waszego schroniska trafiła moja Pestka? Pamiętam, że pisałaś, że została podrzucona - to znaczy, że ktoś ją przyniósł i zostawił czy porzucił przed schroniskiem? Zastanawiam się czy mogą Ją wcześniej spotkac jakaś krzywda np. ze strony jakiegoś mężczyzny - bo mimo, że jest już u nas prawie 10 miesięcy dalej jest strasznie strachliwa - a przede wszystkim właśnie boi się facetów, nawet tych, którzy bardzo miło i spokojnei do Niej przemawiają - chowa się wtedy, wtula np. we mnie, nawet nie chce się na nich popatrzeć - wyjątkiem jest mój Radek, którego kocha straszliwie (aż powoli robię się zazdrosna :) ). Podobnie jest z nagłymi ruchami, nowymi sytuacjami - widać, że Ją przerażają. Quote
truskawa144 Posted September 27, 2007 Author Posted September 27, 2007 [LEFT]Był ktoś zainteresowany tym bokserem ale sie nie odezwał. Tomek z Bokserów w potrzebie też się zainteresował nim i matką,mają być ogłaszane na bokserach. Piesek nadal jest w schronisku. Z tego co pamiętam to albo ją ktoś podrzucił pod schronisko albo komuś podrzucił a ten ktoś przywiózł nam. Możliwe,że spotkało ją coś złego ze strony faceta. Niestety tego się już chyba nie dowiemy. [/LEFT] Quote
fizia Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Dzięki za odpowiedź - mam nadzieję, że z czasem przestanie się bać. A jak wygląda sprawa tego Miśka od zakonników? Bo dostałam maila od jakiejś kobiety z pytaniem czy ogłoszenie jest jeszcze aktualne. Quote
truskawa144 Posted September 27, 2007 Author Posted September 27, 2007 [LEFT]Do mnie też ktoś dzwonił. Dzwoniłam wczoraj do mojej wetki ale ona nic nie wiem,ma mi dać znać jak sie dowie:roll: [/LEFT] Quote
fizia Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 [URL="javascript:window.close()"][IMG]http://www.schronisko.klomnice.pl/picture.php?img=YWRvcHR1al9wc2EvNjA2LzYwNl8zLmpwZw==&show=full[/IMG][/URL] Czy to ten biedulek, o którym pisałaś wcześniej, że został wyrzucony z auta i obrzucony kamieniami? Prześliczny!!! Quote
truskawa144 Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 [LEFT]Tak,dokładnie :) Śliczny,bardzo puchaty i bardzo sympatyczny. Widac nawet na fotce,że ma zranione oko ale to nic poważnego. [/LEFT] Quote
truskawa144 Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 [LEFT]Fiziu robiłas może jakieś ogłoszenia temu szczeniakowi,Bazylowi:[URL]http://www.schronisko.klomnice.pl/gallery.php?img=YWRvcHR1al9wc2EvNjAzLw==#_self[/URL] [B][COLOR=Red]Adoptowany![/COLOR][/B] Jest nim podobno ktoś zainteresowany i być może przyjedzie po niego w ten weekend ale to nic konkretnego. [/LEFT] Quote
fizia Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Nie, nie robiłam Mu jeszcze ogłoszeń. Może ktoś zauważył na sronie. Quote
fizia Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Zrobiłam temu czarnemu bidulkowi wątek [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7349261#post7349261[/URL] Quote
truskawa144 Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 [LEFT]Czyli został zauważony na stronie. Do końca weekendu nie ma sensu go ogłaszać,no chyba że ta osoba się po niego nie zgłosi. [/LEFT] Quote
fizia Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Zrobiłam ogłoszenia maluszkom na kupiepsa.pl i eOferty.com.pl Quote
truskawa144 Posted September 30, 2007 Author Posted September 30, 2007 [LEFT]Misiek z klasztoru jednak nie pojechał do nowego domu. Nikt sie po niego nie zgłosił :( [/LEFT] Quote
fizia Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 No to niedobrze...napsiałam do tej osoby, która o Miśka niedawno pytała, że nadal jest do adopcji. Wkleiłam szczeniaki (te w kropki i te 2 półroczne sunie) do osobnego wątku - może ktoś je wypatrzy albo pomoże w ogłoszeniach. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=85751[/URL] Quote
aldona_b Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Burek jest terierem, zawiadomcie rita60- miłosniczkę terierów aby założyła psiakowi wątek na forum dla terieromaniaków Quote
fizia Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Dzięki, zaraz poszukam do Niej kontaktu. Narazie wkleiłam Burka do grupy Foksterierów Quote
truskawa144 Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 [LEFT]Dziś wieczorem albo jutro wkleje nowe pieski. Kastracja Burka i Denisa została przełożona na ten tydzień. Niestety kierownik ma urwanie głowy. Do adopcji poszedł jednak szczeniak Bazyl i jak byłam w schronisku udało mi się wyadoptować suczke Tote2: [url]http://www.schronisko.klomnice.pl/gallery.php?img=YWRvcHR1al9wc2EvNTY5Lw==#_self[/url] Pan który ją zabrał pracuje w masarni wiec Tora będzie miała super jedzonko,przyda jej się bo kiedy do nas trafiła była bardzo chuda i zabiedzona,w dodatku pokaleczona,rany sie zagoiły ale nadal jest trochę za chuda,myśle,że w nowym domu szybko dojdzie do siebie. Tora ostatnio mieszkała w boksie z Asmanem. Starszy piesek przywieziony do schroniska w sierpniu wrócił do swojego domu,przyjechali po niego właściciele: [url]http://www.schronisko.klomnice.pl/gallery.php?img=YWRvcHR1al9wc2EvNTg5Lw==#_self[/url] [/LEFT] Quote
fizia Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 To świetne wieści! Bardzo się cieszę:multi: Czyli ten starszy psiak się zgubił? Quote
truskawa144 Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 [LEFT]Tak,zwiał z podwórka i sobie poszedł na ulice i połozył sie pod zaparkowanym samochodem,kiedy samochód ruszył potrącił psiaka, osoby które go potrąciły przywiozły go do schroniska. Nic poważnego mu sie nie stało a właściciele się w końcu zorientowali,że piesek może być w schronisku. Pojechał do domu juz jakiś czas temu ale dopiero teraz mi sie przypomniał i sie zapytałam o niego kierownika. [/LEFT] Quote
fizia Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Całe szczęście, że tak się skończyło, bo taki straszy psiak, to znacznie mniejsze szanse na adopcje. Quote
truskawa144 Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 [LEFT]Dowiedziałam się też czegoś o Twojej Pestce,przywiózł ją pan który twierdził,że się do niego przybłąkała,była razem z mamą i prawdopodobnie jej siostrą. Ponieważ żadna już nie karmiła nie wiemy która to mama a która "ciotka". Nie wiadomo też czy faktycznie sie przybłąkały,czy ktoś podrzucił, czy pan chciał sie ich pozbyć. [/LEFT] Quote
Recommended Posts