Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[LEFT]Do nowego domu pojechały 2 kotki biało czarne,kot i kotka. Kotka zamieszkała w okolicy schroniska!

Jesli wszystko dobrze pójdzie jutro Denis i Burek zostaną wykastrowane.

Jest też kolejna osoba zainteresowana Jantarem,poprzednia chyba zrezygnowała bo się nie odzywa.

Do schroniska trafiła też mama z 5 szczeniakami,wszystkie to panowie. Bardzo ładne,białe w kropki (krówki). Mają 5-6 tyg. Będa malutkie. Jutro wstawie fotki.

Jest też nowy piesek roczny,ktoś go wyrzucił z samochodu,przez tydzień pomieszkiwał koło szkoły wiec wiadomo,że bardzo lubi dzieci,podobno się z nimi bawił a one go karmiły,jednak ktoś go pobił,prawdopodobnie dostał kamieniami. Jeden trafił go w oko,troche go boli ale już mu przechodzi, drugim dostał w łapke i troche kuleje ale to też nic poważnego i szybko dojdzie do siebie. Psiak jest piękny.
[/LEFT]

Posted

No to trzymam kciuki za wszystkie nowe stworzonka!

Szczeniaki fajowe:)

Zrobiłam dzisiaj jeszcze trochę ogłoszeń na bono-polska.pl i eOferty.com.pl
w tym kociakom, jutro dokończę.

A tych ludzi wyrzucających psy z samochodu to bym....

Posted

A co z tym białym bokserkiem? Ktoś był nim zainteresowany - wyszło coś z tego?
Bo na Przygarnę psa ktoś z Bytomia szuka młodego boksera, wcześniej już miał psiaka tej rasy - wkleiłam tego białego, ale jeśli Go już nie ma w schronisku to skasuję.

Posted

A to jeszcze wykorzystam wątek psiaków z Jamrozowizny w prywatnym celu:)
Już od dawna miałam zapytać, bo kilka osób się mnie pytało, a poza tym sama jestem ciekawa - czy wiesz i pamiętasz może Truskawa w jaki sposób do Waszego schroniska trafiła moja Pestka? Pamiętam, że pisałaś, że została podrzucona - to znaczy, że ktoś ją przyniósł i zostawił czy porzucił przed schroniskiem? Zastanawiam się czy mogą Ją wcześniej spotkac jakaś krzywda np. ze strony jakiegoś mężczyzny - bo mimo, że jest już u nas prawie 10 miesięcy dalej jest strasznie strachliwa - a przede wszystkim właśnie boi się facetów, nawet tych, którzy bardzo miło i spokojnei do Niej przemawiają - chowa się wtedy, wtula np. we mnie, nawet nie chce się na nich popatrzeć - wyjątkiem jest mój Radek, którego kocha straszliwie (aż powoli robię się zazdrosna :) ). Podobnie jest z nagłymi ruchami, nowymi sytuacjami - widać, że Ją przerażają.

Posted

[LEFT]Był ktoś zainteresowany tym bokserem ale sie nie odezwał. Tomek z Bokserów w potrzebie też się zainteresował nim i matką,mają być ogłaszane na bokserach.
Piesek nadal jest w schronisku.

Z tego co pamiętam to albo ją ktoś podrzucił pod schronisko albo komuś podrzucił a ten ktoś przywiózł nam. Możliwe,że spotkało ją coś złego ze strony faceta. Niestety tego się już chyba nie dowiemy.
[/LEFT]

Posted

Dzięki za odpowiedź - mam nadzieję, że z czasem przestanie się bać.

A jak wygląda sprawa tego Miśka od zakonników? Bo dostałam maila od jakiejś kobiety z pytaniem czy ogłoszenie jest jeszcze aktualne.

Posted

[URL="javascript:window.close()"][IMG]http://www.schronisko.klomnice.pl/picture.php?img=YWRvcHR1al9wc2EvNjA2LzYwNl8zLmpwZw==&show=full[/IMG][/URL]

Czy to ten biedulek, o którym pisałaś wcześniej, że został wyrzucony z auta i obrzucony kamieniami?

Prześliczny!!!

Posted

[LEFT]Fiziu robiłas może jakieś ogłoszenia temu szczeniakowi,Bazylowi:[URL]http://www.schronisko.klomnice.pl/gallery.php?img=YWRvcHR1al9wc2EvNjAzLw==#_self[/URL]
[B][COLOR=Red]Adoptowany![/COLOR][/B]
Jest nim podobno ktoś zainteresowany i być może przyjedzie po niego w ten weekend ale to nic konkretnego.
[/LEFT]

Posted

No to niedobrze...napsiałam do tej osoby, która o Miśka niedawno pytała, że nadal jest do adopcji.

Wkleiłam szczeniaki (te w kropki i te 2 półroczne sunie) do osobnego wątku - może ktoś je wypatrzy albo pomoże w ogłoszeniach.
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=85751[/URL]

Posted

[LEFT]Dziś wieczorem albo jutro wkleje nowe pieski.
Kastracja Burka i Denisa została przełożona na ten tydzień. Niestety kierownik ma urwanie głowy.

Do adopcji poszedł jednak szczeniak Bazyl i jak byłam w schronisku udało mi się wyadoptować suczke Tote2: [url]http://www.schronisko.klomnice.pl/gallery.php?img=YWRvcHR1al9wc2EvNTY5Lw==#_self[/url]
Pan który ją zabrał pracuje w masarni wiec Tora będzie miała super jedzonko,przyda jej się bo kiedy do nas trafiła była bardzo chuda i zabiedzona,w dodatku pokaleczona,rany sie zagoiły ale nadal jest trochę za chuda,myśle,że w nowym domu szybko dojdzie do siebie. Tora ostatnio mieszkała w boksie z Asmanem.
Starszy piesek przywieziony do schroniska w sierpniu wrócił do swojego domu,przyjechali po niego właściciele: [url]http://www.schronisko.klomnice.pl/gallery.php?img=YWRvcHR1al9wc2EvNTg5Lw==#_self[/url]

[/LEFT]

Posted

[LEFT]Tak,zwiał z podwórka i sobie poszedł na ulice i połozył sie pod zaparkowanym samochodem,kiedy samochód ruszył potrącił psiaka, osoby które go potrąciły przywiozły go do schroniska. Nic poważnego mu sie nie stało a właściciele się w końcu zorientowali,że piesek może być w schronisku. Pojechał do domu juz jakiś czas temu ale dopiero teraz mi sie przypomniał i sie zapytałam o niego kierownika.
[/LEFT]

Posted

[LEFT]Dowiedziałam się też czegoś o Twojej Pestce,przywiózł ją pan który twierdził,że się do niego przybłąkała,była razem z mamą i prawdopodobnie jej siostrą. Ponieważ żadna już nie karmiła nie wiemy która to mama a która "ciotka". Nie wiadomo też czy faktycznie sie przybłąkały,czy ktoś podrzucił, czy pan chciał sie ich pozbyć.
[/LEFT]