hadena Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Witam wszystkich akitowców bardzo serdecznie:) mam do Was proźbę. Poszukuje ksiązek na temat akit amerykańskich, wszystko o nich, historia, choroby. chodzi o literaturę popularno naukową, jakieś artykuły z bardziej renomowanych gazet niż mój pies itp. Potrzebne mi sa do pracy inżynierskiej. Szukam równiez materiałów dotyczących hodowli, założenia itp. Jeśli ktoś zna jakieś tytuły i rok wydania to miło by było gdyby podał, pozdrawiam :) Quote
Guest Lotty Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 (edited) [quote name='hadena']Witam wszystkich akitowców bardzo serdecznie:) mam do Was proźbę. Poszukuje ksiązek na temat akit amerykańskich, wszystko o nich, historia, choroby. chodzi o literaturę popularno naukową, jakieś artykuły z bardziej renomowanych gazet niż mój pies itp. Potrzebne mi sa do pracy inżynierskiej. Szukam równiez materiałów dotyczących hodowli, założenia itp. Jeśli ktoś zna jakieś tytuły i rok wydania to miło by było gdyby podał, pozdrawiam :)[/QUOTE] Postaram się coś podrzucić. Polecam: K. Fiszdon i M. Redlicki, [I]Szpice[/I], Warszawa 2005 ( wydanie trzecie) J. Monkiewicz, J. Wajdzik, [I]Kynologia. Wiedza o psie[/I], Wrocław 2007 ( wydanie drugie) ( Ogólem ta książka miała już co najmniej trzy wydania). M. B.Willis, [I]Poradnik dla hodowców. Genetyka w praktyce[/I], ( tłumaczenie M. Redlicki) B. Żuk, H. Wierzbicki, M. Zatoń- Dobrowolska i inni, [I]Genetyka populacji i metody hodowlane[/I], Warszawa 2011. A. Marek, [I]Pies. Hodowla. Wychowanie. Żywienie[/I], Warszawa 2010. Ta ostatnia książka to spojrzenie na hodowlę z przymrużeniem oka, ukazuje blaski, ale przede wszystkim cienie tego hobby, bardzo przyjemnie się ją czyta. Edited October 22, 2013 by Lotty Quote
Guest Lotty Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Nie ma za co.:). Powodzenia w pisaniu pracy. Quote
hadena Posted November 20, 2013 Author Posted November 20, 2013 a macie może jakieś artykuły o historii rasy akita amerykańska? ale tak gdzie jest to sensownie opisane z rokiem wydania i autorem ?:) pozdrawiam Quote
Guest Lotty Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 A z listy, którą podałam nic Ci się nie przydało? Quote
hadena Posted November 20, 2013 Author Posted November 20, 2013 tej o szpicach nie dorwałam nigdzie:( Quote
Recommended Posts