Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zamordujecie mnie? :oops::oops::oops: "Przyjęłam" nowego szczeniaczka...

Zadzwoniła pani z Chrzanowa, której do ogródka w sobotę wrzucili szczeniaka suczkę czarną. Pani dzwoniła do UM, żeby go zabrali, ale urzędniczki przekonały, że schron dla malucha to śmierć (brawo!) i dały nr tel do fundacji :roll:

Poprosiłam panią o kolejne kilka dni. Pani niezadowolona, bo ma swoje duże 2 psy, ale mówi, że sunia miła i szkoda żeby ją na śmierć posłać.
Trzeba by szybko podskoczyć obfocić, zostawić tabletki na robale (mam jeszcze kilka).

Mogłabym skoczyć autobusem, ale baterie w aparacie padły, a nie mam czym naładować (ładowarka pojechała z mamą i siostrą w Tatry :roll:).

Druga sprawa. Ika, czy ten ONek jest jeszcze na policji? Też bym go obfociła. Przed schronem go nie uratujemy, ale przynajmniej rozwiesimy plakaty z info, że został tam zabrany, może ktoś się po niego zgłosi...

Posted

Nie potrzebuje ktoś kleju do wieszania ogłoszeń? Właśnie zaszalałam i trochę przegięłam więc mam cały słoik (a nawet może 2) i mogę oddać gdyby ktoś już nie wyrabiał psychicznie z pinezkami i taśmą :lol:.
Ula, jedziesz jutro do Kajtusia?

Posted

[quote name='Ruth']Nie potrzebuje ktoś kleju do wieszania ogłoszeń? Właśnie zaszalałam i trochę przegięłam więc mam cały słoik (a nawet może 2) i mogę oddać gdyby ktoś już nie wyrabiał psychicznie z pinezkami i taśmą :lol:.
Ula, jedziesz jutro do Kajtusia?[/quote]

Na to wygląda. Zobaczymy co z tego będzie...

W połowie lipca wyjeżdżam i psy zostawiam pod opieką mamy. Nie wiem czy mama zgodzi zająć też Krówkiem (mam nadzieję, że tak), bo Bobikiem napewno nie, to już za dużo. I tak się boję, jak jutro wróci i zobaczy Bobika, bo miało już nie być żadnego nowego tymczasa :razz:
Trzeba więc zacząć zastanawiać się, co zrobić z Bobikiem, a może i Krówkiem od połowy lipca, bo wątpię, żeby dom znalazły. Jak wiecie obydwa mają dość poważne problemy ze zdrowiem, a Bobik nie ma jeszcze stabilnej psychiki, więc szybka adopcja tych psów raczej nie jest możliwa.

Posted

Mała sunia ze Śląskiej ma ok 2,5 - 3 m-ce. Jest gładkowłosa i może być mixem dobka albo gończego. Jest wesoła i zadbana, wygląda na zdrową. Uwielbia dzieci. Pani zgodziła się prztrzymać na DT ile da radę. Faktycznie nie ma warunków, choć bardzo się stara. Nieraz ludzie mają warunki, a nie chcą przetrzymać nawet na chwilę. Bardzo w porządku pani. Jutro założę wątek suni.

Posted

[SIZE=3][B]Dziekujemy[/B][/SIZE] sagance za wplate [SIZE=3][B]100 zl.[/B][/SIZE] i Natalia i Pawel z forum szwajcarow[B][SIZE=3] 60 zl.[/SIZE][/B]
A teraz Ulka lamiglowka dla ciebie, po rozszyfrowaniu wplat wpisz prosze na watki psiakow.
Agata Katarzyna L. 10 zl., Wewor nr aukcji:392497570 10 zl., Lilka 42 aukcja 392497573 5 zl., Muszka auk. 392497573 10 zl., Elka 13-E1 auk. 390154575 10 zl. Tuptusia auk. 392497573 20 zl., Era 0000 auk. 392497573 5 zl., Asi-Ula auk. 390154575 10 zl.,

Posted

[quote name='Ada-jeje']

Lilka 42 aukcja 392497573 5 zl.,
Muszka auk. 392497573 10 zl.,
Eva 0000 (eva nie era) auk. 392497573 5 zl.,
Wewor nr aukcji:392497573 (a nie 392497570) 10 zl.,
Tuptusia auk. 392497573 20 zl.,
[/quote][B]
BOBIK

[/B][QUOTE]
Elka 13-E1 auk. 390154575 10 zl.,
Asi-Ula auk. 390154575 10 zl.,
[/QUOTE]
[B]Dziadziuś

[/B][QUOTE] Agata Katarzyna L. 10 zl.,
[/QUOTE]
nie mam pojęcia, chyba nikt z allegro

Posted

Ulka cos dla ciebie :crazyeye: nastepne [SIZE=3][COLOR=red]PODZIEKOWANIA[/COLOR][/SIZE] dla Kambr auk. 397198694 [SIZE=3][B]10 zl.,[/B][/SIZE] Mag 1011 auk. 392497573 [SIZE=3][B]10 zl.,[/B][/SIZE] CMarta auk. 392497573 [SIZE=3][B]20 zl.[/B][/SIZE]

Posted

Kam-bor1: dla Misia z dysplazją
Mag1011: Bobik
CMarta: Bobik (ale powinno byc jeszcze dla Misia :loveu: i dla Dziadzia :loveu: )

Pani Agnieszka B. dzwoniła i prosiła, aby jej wpłatę przeznaczyc na Bobika, bo zapomniała w przelewie określic (to będzie przelew zagraniczny).

Wszystkie te wpłaty wpisze na 1 strony rozliczen w watkach psow, oprocz Bobika, bo on na razie nie ma 1 strony i trzeba wpisac na biezaco w watku. Pozniej to zbiore do kupy, jak beda jakies wieksze wydatki u niego (czyli pewnie dzisiaj).

Posted

Jak widac w wiekszosci krajow Europejskich i nie tylko, :crazyeye: sa pieniadze na zamkniecie ludziom ust, :-( nikt nie chce zeby obywatele w danym kraju zauwazyli prawde, :roll: dlatego zawsze wygodniej podac do publiki cos w zastepstwie, czym sie (cholota) zajmie, a prawdy nie zauwazy. :angryy::angryy::angryy:

Posted

[COLOR=Red]Mam poważny problem.
Mama absolutnie się nie zgodziła na opiekę nad jakimkolwiek tymczasem podczas mojego wyjazdu. I tak ma do opieki ogromne stado (głównie moich) zwierząt.
[SIZE=4][B]Krówek i Bobik MUSZĄ zniknąć w niedzielę ode mnie na minimum 2 a maximum 3 tygodnie. Potem chyba mogą obydwa wrócić.
[COLOR=Black][/COLOR][/B][COLOR=Black][SIZE=2]Proszę, niech ktoś napisze to na ich wątkach. Ja nie mam siły. Myślałam, że chociaż 1 będzie mógł zostać... Także Panna Pończoszanka z DT na śląskiej nie będzie miała gdzie się podziać za kilka dni.
Co za dramat :placz:
[/SIZE][/COLOR][B][COLOR=Black][/COLOR][/B][/SIZE][/COLOR]

Posted

Dziś poszły prawie wszystkie ogłoszenia (zostało razem 5 - na jutro na Luszowice). Wiszą już na Kolonii, Wodnej, Trzebionce, ul.Kwiatowej, Górce, Kopalni, Krzu i jeszcze pomiędzy tymi miejscowościami - żadnej tablicy nie odpuściłam:cooldevi: więc mam nadzieję na odzew. Pamiętajcie, żeby sprawdzać dobrze gdzie zwierzaki pójdą żeby później nie doszło do tragicznych sytuacji :shake:.
Macie jeszcze jakieś zwierzaki do ogłaszania?

Posted

Ruth rewelka :multi:
Do ogłaszania najpilniejsze w tej chwili chyba: Panna Pończoszanka, Wilk, Kazan i Rudaska&Czarusia.
Przy czym tylko adopcja Panny Pończoszanki będzie "standardowa" bo to normalny szczeniak. Wilk - wiadomo. Kazan to samo. Rudaska&Czarusia znajdą dom chyba na księżycu. Koszałkowi też by się należał domek, ale i tak go nikt nie zechce :-( a Mufinka zbyt dzika, też nie będzie łatwo z domkiem, bo byle gdzie się nie nadaje.

Niestety i tak żadne nie mają plakacików.

Posted

Ula, Ty już tak tego Koszałka i reszty nie spisuj na straty.
Hanek, jak będziesz już miała zrobione plakaty to podeślesz mi na maila? Skoro tych psiaków jest tak dużo to może by zrobić np. po 2 na jednym ogłoszeniu bo jak zawalę całą tablicę jakimiś 5 ogłoszeniami to na drugi dzień 70% zakleją :-(.

Posted

[quote name='Ruth']Ula, Ty już tak tego Koszałka i reszty nie spisuj na straty.
Hanek, jak będziesz już miała zrobione plakaty to podeślesz mi na maila? Skoro tych psiaków jest tak dużo to może by zrobić np. po 2 na jednym ogłoszeniu bo jak zawalę całą tablicę jakimiś 5 ogłoszeniami to na drugi dzień 70% zakleją :-(.[/quote]
Dobrze, umieszczę parami psiaki, wyślę Ci mailem:)

Posted

Ok. A dałoby się na tych listkach umieścić imiona psiaków dla lepszej orientacji? Np. na jednym ogłoszeniu jest Wilk i Kazan i na każdym listku gdzieś małym druczkiem Wilk/Kazan żeby się ludzie połapali więcej czyje listki mają w rękach.

Posted

[quote name='Ruth']Ok. A dałoby się na tych listkach umieścić imiona psiaków dla lepszej orientacji? Np. na jednym ogłoszeniu jest Wilk i Kazan i na każdym listku gdzieś małym druczkiem Wilk/Kazan żeby się ludzie połapali więcej czyje listki mają w rękach.[/quote]
Oczywiście, dobry pomysł!

Posted

Psy nie mają chyba textu w ogłoszeniach... Kazan ma - w allegro. Panna Pończoszanka mniej więcej też, z wyjątkiem paru niepotrzebnych fragmentów. Wilka text na stronce jest średnio aktualny.

A ja chyba nigdzie nie jadę.

K* mać. Nic już nie wiem.

Posted

W ogóle przydałoby się więcej ludzi z DT dla trudnych psów. Może też jakieś ogłoszenia z prośbą o tymczasy? Też już nic nie wiem - chyba jedynie tyle, że bid coraz bardziej przybywa :shake:.

Posted

Jak będę robić plakat i będę miała jakieś wątpliwości co do tekstu to zwrócę się do Ciebie, Ulaa, o pomoc, na razie nie myśl o tym. I tak będą skrócone w tej wersji na dwa psy.