Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam u tej kobiety od szczeniaczka. Ona ma tam jeszcze dwie sunie, mamusię szczeniaka i jego siostrę z poprzedniego miotu. Matkę na pewno wysterylizuje, koszty pokryje w ratach tak jak to było uzgodnione. Chce również oddać komuś siostrę szczeniaka. Powiedziałam, że zapytam, bo nie wiedziałam co zrobić. Gdyby nie znalazł się nikt dla tej suni, kobieta pokryje koszt jej sterylki. Trzeba się spieszyć, bo mała ma pół roku, więc cieczkę za kilka miesięcy może dostać.
Zaraz zrobię wątek szczeniakowi.
A tej jego siostrze też zrobić??? Porobiłąm jej fotki na wszelki wypadek.

Kobieta zgłaszała również, że koczuje za jej płotem jakiś pies. Dokarmiała go przez jakiś czas, ale potem rzucił się na dziecko i zaczęła go przeganiać. Pies jednak reularnie bywa koło niej. Ma dać znać gdyby się pojawił. Zrobię mu wtedy fotki. I chyba wątek założymy??:cool3: Ja też tego pisaka widziałam kilka razy niedaleko SP na Trzebionce, taki sredniej wielkości czarno biały.

Posted

Czyli to ona dzwoniła o tego psa co się rzucił! Już była o nim mowa, ale jak chciałyśmy tam pojechać, to nie odbierała tel, a nie miałam adresu :roll:

Wstaw w wątek wszystkie psy co ona chce oddać, a nuż się coś trafi, młoda sunia, to ma szansę. Wysterylizować tak czy tak trzeba... Nie będzie rozmnażania i rozdawania na targu :mad:

Posted

IKA&SONIA daj fotki szczeniaka i jego starszej siostry na jednym watku, jak sie uda to znajda domy obydwoje. A Ile miesiecy liczy sobie szczeniak zeby nie przegapic sterylki jego mamy.

Posted

Ok. Zrobię jeden wątek suni i jej braciszkowi szczeniaczkowi.
Ta kobieta ma dać znać gdyby psiak pojawił się. Wezmę karmę i zostawię jej, obfocę chłopaka. Trzeba będzie mu DT szukać, bo on w krzakach śpi:-( Ona twierdzi, że jest tam o ładnych kilku miesięcy.

Posted

Oczywiscie kazdy kto z nami podpisze zobowiazanie moze placic w dogodnych dla niego ratach, i trzeba jak najwiecej osob namawiac do takich rozwiazan, powinni znajomi powiadamiac znajomych itd. a wogole to mozna by Ulka pomyslec o ogloszeniu w Przelomie, typu kto chce wysterylizowac swoja suke, kotke i tu podac tym razem moj nr. tel. chetnie zajme sie tym problemem osobiscie.

Posted

No to mamy nastepne zgloszenie, malutki pieso u dziadka okolo 80 letniego ktory czesto jest zabierany do szpitala nawet na kilka dni, dzis tez zabrala go karetka i psina bedzie sam bez wody i jedzenia do powrotu pana ze szpitala, a nawet jak pan wroci to go tez nie wyprowadza bo jest za slaby, psina to jedna posklejana kupka jak okreslil go sasiad, zaniedbany niedozywiony, mix pekinczyka. I znow przypomnial mi sie Podhalan z Trzebini, jasny gwint tym tez musimy sie zajac jak najszybciej, bierzemy Policje i do roboty to juz trwa dobrze ponad miesiac a pies cierpi. :angryy::angryy::angryy:

Posted

Do Podhalanów sklecę pismo :razz:
Ile pekinek ma lat?

a dzisiaj znowu dzwoniła osoba odnośnie tego dalmata w budzie. Pies w dalszym ciągu wyje, kobieta która dzwoniła stwierdziła, że "znienawidziła wychodzenie z domu" i nie otwiera nawet okien, bo ten pies wogóle nie jest spuszczany nigdy z łańcucha i ciągle wyje, piszczy.
Kobieta jest u kresu sił i błaga o pomoc. Niestety wytłumaczyłam jej, że nie możemy nic zrobić, bo tam maltretowania nie ma i może jakby wydzwaniali na policję ze skargami, to baba zdecydowałaby się oddać psa do adopcji dla św. spokoju. No ale "co by było jakby się ludzie dowiedzieli kto policji zgłosił". Od nas się cudów oczekuje.

Posted

przed chwilą rozmawiałam z pewna kobietą. Sprawa dośc skomplikowana... Ale postaram się w skrócie.
Być może będzie pit bull do oddania, ponieważ tak postanowił kurator, który miał nadzór nad pewną rodziną.
Kiedyś była u tej kobiety jakas impreza i jak można się spodziewać- alkohol. Pewien człowiek zadzwonił na policję- Kobieta wraz z mężem mieli alkohol w wydychanym powietrzu :/ Więc przyznano opiekę kuratora nad dziećmi. Juz wtedy nakazano oddać "agresywnego" psa.
Kiedyś dzieci bawiły się do późna na placu zabaw, dodam że było przed 22 (tak mówiła ta kobieta), dzieci dość duże, a matka ma okno na ten plac zabaw. Jednak znów ten sam człowiek zadzwonił na policję i uznał że kobieta nie opiekuje się dziećmi jak należy. Dzieci odebrano. Znów kazali oddać psa- co więcej postraszyli że jeśli nie odda zabójcy- dzieci nigdy nie odzyska.
Znam tę kobietę, czasem nasze psy się razem bawią. Pies- owszem- wygląda groźnie, ale to jakbym określiła "owca w wilczej skórze".
Osobiście zawsze sie go bałam, dopóki nie poznałam tego psa i jego właścicielki. Nawet moja suka jest bardziej "agresywna". Pies cieszy się do wszystkich, nie słyszałam ani raz jak warczy, nie atakuje innych psów, jest łagodny względem innych ludzi oraz dzieci. Bez problemu daje się pogłaskać, nie boi się, jest przyjazny.
Co do tej kobiety to... wiem że ludzie są różni, nie ma co tak bezgranicznie ufać, ale osobiście nigdy nie widziałam jej pijanej ani nie poczułam od niej alkoholu, psa nie maltretuje bo nie wykazuje ani agresji, jest ufny i nie boi się.
Nie wiem co mogłabym tej kobiecie poradzić. Może dałoby się to jakos rozwiązać.
Żal mi się jej zrobiło, bo strasznie płakała mówiąc że musi oddać swojego ukochanego psa, bez którego nie wyobraża sobie spędzić jednej samotnej nocy- to jej słowa :(

Posted

Nie wiem w jakim dokladnie wieku jest pekinczyk, ale sasiad poweidzial ze jest to starszy piesek. W sprawie Podhalana nie ma co pisma klecic tylko na Policje do Trzebini i z nimi tam podjechac. Goniu co to znaczy ze babka ma oddac psa, czy takie cos ma na pismie bo jezeli nie to trzeba z kuratorem porozmawiac czego sie chetnie podejme.:mad::mad::mad: Dalmat tez mi lezy na sercu, jezeli masz nr. tel. do babki ktora ci to zglasza to jutro mi dasz. Pomyslimy czy cos mozna bedzie z tym fantem zrobic.
Dostalismy tez dary od ASTERVIKI w postaci materialow biurowych to jak przyjdziecie na spotkanie to sie podzielimy. Jest tez troche plakatow do rozwieszenia, dla Weroniki.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Nie wiem w jakim dokladnie wieku jest pekinczyk, ale sasiad poweidzial ze jest to starszy piesek. W sprawie Podhalana nie ma co pisma klecic tylko na Policje do Trzebini i z nimi tam podjechac. Goniu co to znaczy ze babka ma oddac psa, czy takie cos ma na pismie bo jezeli nie to trzeba z kuratorem porozmawiac czego sie chetnie podejme.:mad::mad::mad: Dalmat tez mi lezy na sercu, jezeli masz nr. tel. do babki ktora ci to zglasza to jutro mi dasz. Pomyslimy czy cos mozna bedzie z tym fantem zrobic.
Dostalismy tez dary od ASTERVIKI w postaci materialow biurowych to jak przyjdziecie na spotkanie to sie podzielimy. Jest tez troche plakatow do rozwieszenia, dla Weroniki.[/quote]

Świetnie, że są plakaty. A kiedy mogłabym odebrać i u kogo ? :razz:

Posted

Weroniko mozesz odebrac w kazdej chwili, plakaty w tej chwili sa u mnie, zanim jednak przyjedziesz to daj znac a ja moge je dzis podac Ulce bo przeciez koniecznie chcesz zobaczyc Kroffka.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Weroniko mozesz odebrac w kazdej chwili, plakaty w tej chwili sa u mnie, zanim jednak przyjedziesz to daj znac a ja moge je dzis podac Ulce bo przeciez koniecznie chcesz zobaczyc Kroffka.[/quote]

Ano owszem ! :loveu: Dziękuję Ada-jeje ! :lol: Więc może Pani dać Uli, bo przyjechałabym do Ulki po plakaty i na zapoznanko z Króffkiem :D (jeśli Ulaa się zgodzi , oczywiście ;))

Posted

[U][B][SIZE=5]Plamka i Szczeniaczek są na :

[SIZE=4]www.animalia.pl
[url]www.petworld.pl[/url]
[url]www.mojpupil.pl[/url]
[url]www.ogloszenia.aleokazja.pl[/url]
[url]www.kupiepsa.pl[/url]

[/SIZE][/SIZE][/B][/U]

Posted

Ada-jeje, jest Pani wspaniała :) Dziś powinnam spotkac tę właścicielkę pitka, podam jej więc numer telefonu do Pani, ona sama najlepiej przybliży swoją sytuację. Do tego przypomniało mi się że przeciwko temu psu są sąsiedzi, którzy narzekają że pies... szczeka :/

Posted

[U][B][SIZE=4]Zgodnie z obietnicą dodałam jeszcze Okruszkę i Sabunię do ogłoszeń w necie. A więc dziś ogłoszone są już : PLAMKA, SABUNIA, SZCZENIACZEK oraz OKRUSZKA. :lol:

Psiaki widnieją na :multi::multi::multi: :

[url]www.animalia.pl[/url]
[url]www.petworld.pl[/url]
[url]www.mojpupil.pl[/url]
[url]www.kupiepsa.pl[/url]
[url]www.ogloszenia.aleokazja.pl[/url]
[/SIZE][/B][/U]

Posted

ONka z Balina właśnie daję na stronkę. Nie zakładam mu wątku bo chyba nie ma po co, z nim jest jasna sprawa. Na stronce będzie opisany jako Misiek B. :)

Posted

Wyobraźcie sobie, że na Allegro jesteśmy na plusie 8 zł 11 gr :lol::lol::lol:
Najpierw wpłynęła do nich opłata, a potem anulowali rachunki!
To mi się podoba :multi: cegiełki dla Dziadzia i Foksika już wystawione, linki na ich wątkach.

ONkowi z Balina później zrobię wątek, okazało się jednak, że jego sytuacja nie jest jasna, a wręcz bardzo bardzo nieciekawa :-(