Wentzowa Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 Witam, Czy mając bezpośredni kontakt ze szczeniakiem chorym na parwo mogę zarazić też swoje psy? Osoba, która się nim opiekuje potrzebuje pomocy przy nim, ale boję się, że mając z nim kontakt mogę przenieść chorobę do domu na butach, czy ubraniu. Proszę o pilną odpowiedź. Quote
Nienor Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 Możesz, ale jeśli szczepisz swoje psy na zakazy to raczej to nie grozi. Tym nie mniej zakładaj rękawiczki gdy sprzątasz wymiociny czy kupy chorych, myj ręce i nie pozwalaj swoim psom bawić się twoimi butami. Quote
gryf80 Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 albo wogóle zanim wejdziesz do domu i masz oczywiście mozliwośc to ściągnij wierzchnie ubranie przed drzwiami,zostaw tam także buty,zanim pogłaszczesz swojego psa to porzadnie umyj ręce.ja tak robiłam gdy miałam kontakt z kocia białaczką,żeby nie przeniesc na swoje koty Quote
Wentzowa Posted October 17, 2013 Author Posted October 17, 2013 Dziękuję za odpowiedzi. Niestety weterynarz pomógł dziś pieskowi odejść, bo mały nie miał szans :placz: Quote
Recommended Posts