Neris Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Otrzymałam: Tamb - 50 zł Basia i Romenka - 120 zł Agusiazet - 50 zł Paszport i chip nie powinny kosztować więcej niż 100 zł wraz z dojazdem (muszę kogoś poprosić i oddać za paliwo) Quote
Reno2001 Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 [quote name='iwop']Neris ja wyjeżdżam - u nas w Ostrowcu nie ma możliwości zrobienia norce ani paszportu ani czipa - trzeba gdzies z nia dalej jechac - ja nie mam samochodu... Załamał mnie twój post... myślałam, że wszystko było uzgodnione...[/quote] Qrcze, Iwop faktycznie u was w Ostrowcu jest problem :roll: . W Łodzie zaczipować i wyrobic paszport można na miejscu w lecznicy :p (nazwy chyba nie moge podać, co...?)! Quote
iwop Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 Neris ja dałam dyspozycje AFN o przelanie skarpety 50 zł na twoje konto. Musze jeszcze pozyczyc pieniądze dla beamichy... Quote
agusiazet Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Ja jeszcze po wypłacie dołożę, albo wyżebrzę u męża - może po 50 zł jeszcze dla Neris i 50 zł na transport, byle tylko Norka została w obecnej postaci!!! Quote
iwop Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 agusia spokojnie - ja na transport dla beamichy uzbieram. Quote
Neris Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Dziewczyny spokojnie, na moje konto to już nie wpłacajcie! Ona ma u mnie być 6 dni, to daje max. 60 zł. Jak coś zostanie to dam od razu do ręki Beamisze. Albo przeleję na konto, jak będzie jej wygodniej. Quote
iwop Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 Neris to lepiej uzgodnic przed poniedziałkiem bo ja mam na razie odłożone 180 zł dla beamichy - do poniedziałku pozycze resztę wbo przecież bea musi miec na paliwo. Quote
romenka Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Kochani moim zdaniem dane jakie trzebaby było podać w paszporcie to dane Tundry chyba bo to ona będzie małą przewoziła!!! Zaraz idę z Dianką do weta i się zapytam ich co i jak? Quote
iwop Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 dziewczyny czy mogłybyscie mi powiedziec ile konkretnie brakuje pieniędzy? bo musze wpłacić na transport i nie wiem ile mi brakuje...:oops: Quote
romenka Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Neris pieniązki niech zostaną wpłacone właśnie na Twoje konto bo innego do wpłaty nie mamy a przeciez pieniądze jeszcze się przydadzą na paszport i czip wtedy poprostu przelejesz pieniązki w razie jakby gdzie indziej i kto inny robił te rzeczy ,jeśli masz taka możliwość dysponowaniem konta? Quote
Neris Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Czyli na moje konto mają też wpływać pieniądze na transport? Słuchajcie czy Norka ma szczepienie przeciwko wściekliźnie? Bez tego jej nie przepuszczą przez granicę i wsadzą na kwarantannę. Quote
iwop Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 romenka ja juz napisałam, że wpłace na konto beamichy tylko nie wiem ile mi brakuje... Norka ma wszystkie szczepienia - wirusówki tez. Mnie jest obojętne na czyje konto wpłacam. Quote
romenka Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Moim zdaniem wszystkie pieniążki jakie deklarowaliśmy powinny być wpłacone na konto Neris a Neris przeleje już na konto beamicha :roll: Neris zgodziłabyś się by tak było? Quote
iwop Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 więc ponawiam prośbe ile brakuje - dla beamichy musi byc 360 zł. Nie wiem ile potrzeba na paszport itp. Powiedzcie zatem ile mam wpłacić... sorry , ze tak wypytuje ale jestem sama i musze tą kase sama skombinowac. Z AFN ma byc 50 zł - zrobiłam dyspozycje przelania ze skarpety Quote
Neris Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Lepiej chyba żeby pieniądze z transport szły bezpośrednio do Beamichy. Po pierwsze szybciej a o drugie bez zbędnego zamieszania. Jeśli Norka ma szczepienia to świetnie, paszport się zrobi w ciągu paru minut. Quote
iwop Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 dziewczyny ja musze wiedziec ile musze pozyczyc kasy ! please, wyjeżdzam i potem nie bede miała skąd wziąść! Quote
romenka Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 No więc u Neris jest teraz 220 zł paszport załużmy będzie kosztowal 100 zł i 60 zł pobyt Norki u Neris,dobrze zrozumiałam?wychodzi że zostaje:60 zł ale to musimy zatrzymać bo Neris musi miec pieniądze na benzynę w tą i spowrotem do weta a w jedną stronę to 20 km i nie wieadomo czy tyle czipowanie i paszport będzie osztować. Wiec na transport dalej mamy tylko 180 zł ale jeszcze wszyscy którzy się deklarowali nie wpłacili więc czekamy na dalsze wpłaty. Quote
iwop Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 romenka 180 na transport dla beamichy? Więc to brakujące do 360 ja wpłace w poniedziałek. Niech więc juz nikt nie wpłaca na Norkę. Quote
romenka Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 [quote name='iwop']romenka 180 na transport dla beamichy? Więc to brakujące do 360 ja wpłace w poniedziałek. Niech więc juz nikt nie wpłaca na Norkę.[/quote] Może niech narazie wpłaca osoby które sie deklarowały? Spokojnie może pieniądze już są albo na wieczór dojdą? Quote
Neris Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Jak już obiecywałam, dowiem się dzić około 16 WSZYSTKIEGO o kosztach paszportu, chipa itp. Bez tego trudno się ruszyć. Wrócę wieczorem i wszystko napiszę, będzie wtedy dokładnie wiadomo ile jest pieniędzy. Quote
iwop Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 Ok do niedzieli jest czas - ja w poniedziałek dopiero moge wpłacic. Zobaczymy zatem ile wpłynie a ja dopłace reszte. :) Jesteście wspaniałe... Quote
agusiazet Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Paszport i czipowanie kosztują z urzędu 101 zł, i weterynarz nie ma prawa wziąć więcej, bo to już obliczone z zarobkiem dla niego. Tak powiedział mi wet., który czipował i wyrabiał paszport mojej tymczasowej Jetce przed wyjazdem do Niemiec!! czy wpłacać po 1 czerwca kasę, czy już nie? Quote
romenka Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 [quote name='agusiazet']Paszport i czipowanie kosztują z urzędu 101 zł, i weterynarz nie ma prawa wziąć więcej, bo to już obliczone z zarobkiem dla niego. Tak powiedział mi wet., który czipował i wyrabiał paszport mojej tymczasowej Jetce przed wyjazdem do Niemiec!! czy wpłacać po 1 czerwca kasę, czy już nie?[/quote] [B]Agusiazet[/B] już nie będzie chyba takiej potrzeby chyba że ktos się nam tu bardzo zadluży ;) POczekajmy na resztę wpłat i zobaczymy ile się uzbierało Quote
Sonata78 Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Ja mogę dorzucić 50 zł tylko proszę o przesłanie danych do przelewu np. na WP. W Lublinie niedawno pytałam o zaczipowanie psa i w Lubelskim Centrum Małych Zwierząt kosztuje to 95 zł a do tego dochodzi jeszcze wyrobienie paszportu... Myślę że 100 zł nie wystarczy na czip i paszport Quote
iwop Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 sonnata dziekuję ale na razie wstrzymajcie się z wpłatami :) Quote
Recommended Posts