Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 698
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nikki']No właśnie? I czy Logo na nią pojedzie czy inny pies?[/quote]

Sadze ze narazie to nic nie ruszy z tymi operacjami :-(... Ze schroniskiem jest slaby kontakt. Dawniej bylo inaczej...

Posted

[quote name='Sabina02']Sadze ze narazie to nic nie ruszy z tymi operacjami :-(... Ze schroniskiem jest slaby kontakt. Dawniej bylo inaczej...[/quote]
Co sie stało? Dyrekcja sie zmieniła?

Posted

[quote name='Nikki']No właśnie? I czy Logo na nią pojedzie czy inny pies?[/quote]
[SIZE=3]Dopoki nie bedziemy miec zebranych pieniedzy na sama operacje, transport, hotelik oraz leki, mozemy zapomniec [/SIZE]
[SIZE=3]o operacji. Tak jak pisalam wiele, wiele stron wczesniej. Koszt samej operacji 500 zl, pobyt w hoteliku okolo miesiaca, jesli pies zakwalifikuje sie do zabiegu. Operacje robi tylko dr Garncarz w Warszawie. [/SIZE]
[SIZE=3]Po prostu nie ma na to pieniedzy.[/SIZE]

Posted

[quote name='Gosiapk']Widział ktoś ślepaczki ostatnio? chodzi tam ktokolwiek?[/quote]
Nikt nie chodzi, bo nikt z nas nie jest z Mielca. Ja mam do schroniska 40 km. Jutro bedzie Murka po odbior koteczki Szylkretki, ktora ma zawiezc do Wroclawia, tam czeka na nia Best13.

Watpie jednak, by Murka zdazyla zajrzec do psiakow.

Posted

[quote name='Gosiapk']Ślepaczki też potrzebuja domów[/quote]
One nawet bardziej potrzebują tych domkow ,bo nie ma nic gorszego niz niewidomy psiak w schronisku.One w ząden sposob sobie w takich warunkach nie radza ,a w domku nie ma z nimi zadnego problemu.Bardzo szybko poznaja topografie mieszkania .wiem to z doswiadczenia bo sama od 4 lat mam niewidomą sunie z krakowskiego schroniska .
Nie dawno tez pojechal do domku ślepy kundelek z naszego schroniska ,a i w schronisku mieliśmy jednego malego slepaczka ,ktorego tez zaadoptowali ludzie.Gorzej jest z dużymi psiakami bo one potrzebują domku z ogrodem bo schody sa dla nich katastrofa .Moja waży może z 15 kg.więc nosze ja na rękach jak winda nie dziala. Ale przecież Irenka znalazla juz dwa domki dla ślepych colaczkow ,więc trzeba te biedy ślepe oglaszać bo znajdują sie ludzie ,ktorym los tych biednych psiakow nie jest obojętny.

Posted

Nie poddawajcie się proszę. Psy na dobrych ludzi liczą a my nie możemy ich zawieść. Ja tez mam suczkę która wiele nie widzi mimo dwóch operacji. Po ciemku prawie w cale:( Nie raz ludzie się dziwia dlaczego przykucam i mówią stop auto, idziemy, teraz tu i tu i delikatnie naprowadzam Fokę na spacerze.
Nie poddawajcie się. Jeśli jest szansa na operację to jakoś sie uzbiera, moze nie od razu ale grosz do grosza i bedzie dobrze. Pozdrawiam:)

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']Ale przecież Irenka znalazla juz dwa domki dla ślepych colaczkow ,więc trzeba te biedy ślepe oglaszać bo znajdują sie ludzie ,ktorym los tych biednych psiakow nie jest obojętny.[/QUOTE]
Beatko, wiem, bo sama oglaszalam zarowno Kaje, jaki i naszego mieleckiego Mawiego.....ale na kolaki mialysmy sponsorke czyli Lucynke, ktora oplacala hotelik... a na te psiaki nie mamy zadnych sponsorow.

Jest jeszcze co najmniej 4 niewidome psy : Logo, czarny z siwym pyszczkiem, bialo-czarny, niewidomy onek...

Posted

[quote name='Ulka18']Beatko, wiem, bo sama oglaszalam zarowno Kaje, jaki i naszego mieleckiego Mawiego.....ale na kolaki mialysmy sponsorke czyli Lucynke, ktora oplacala hotelik... a na te psiaki nie mamy zadnych sponsorow.

Jest jeszcze co najmniej 4 niewidome psy : Logo, czarny z siwym pyszczkiem, bialo-czarny, niewidomy onek...[/quote]

No właśnie jak zwykle brakuje kasy bo jest zaduzo krzywdzonych zwierząt.

Ulka wiem już z doświadczenia ,że rasowe pieski mają swoich miłosników i zawsze znajdzie się ktos chętny kto im pomoże ,gorzej z kundelkami . Jak ogłaszam nawet starsze ale rasowe pieski tak jak ostatnio cocel spanielka czy pekińczyka (tylko one nie były ślepe) To zaraz było parę telefonów z niedowierzaniem że takie psy trafjaja do schroniska i oczywiściew szybko znalazły domek ,ale kundelką zwłaszcza starym przytrafia się to żadko i trzeba duzo czasu poświęcić żeby zanleśc te domki, a co dopiero znaleśc domek dla ślepaczka .

Posted

[quote name='Ulka18']Beatko,
rasowe pieski, to nawet starsze, bez oczka, z wadami znajduja domy.
A kundelkom jest bardzo trudno znalezc domy, nawet szczeniakom, a co dopiero niewidomym.[/quote]
ULka ,a moze bysmy po jednym psiaku wyciagaly do hotelu ,robily badania i szukaly domku.Mozna by zrobić zbiorke pieniedzy ,moze uda się znaleśc sponsora na hotelik ,tylko kwestia pieniędzy na leczenie.
Slepaszek znalazla dom z programu moze innym tez się uda.