olcia48 Posted February 14, 2023 Posted February 14, 2023 Dnia 14.08.2014 o 11:59, kasi napisał: Mi weterynarz zalecał najpierw czyścić psu zęby wacikiem nasączonym wodą, żeby się przyzwyczaił, a następnie takim samym wacikiem, tylko nasączonym wodą utlenioną i zwracać szczególną uwagę na kły przy czyszczeniu. u nas to samo, najpierw kazał "na sucho" myć bez pasty, a później stopniowo przyzwyczając psiaka Quote
JaiHusky Posted September 10, 2024 Posted September 10, 2024 Znalazłem świetny artykuł na tym portalu dotyczący problemów z zębami u psów https://ohdog.pl/najczestsze-problemy-z-zebami-u-psow/ 1 Quote
Meg97 Posted October 17, 2024 Posted October 17, 2024 Ja mojemu przecierałam chusteczką higieniczną nasączoną w wodzie, na początku jak był szczeniakiem. Później normalnie szczoteczkowałam ale zajęło troszkę czasu aby się przyzwyczaił. Ale z zębami poszło znacznie lepiej niż z uszami, ktorych czyszczenie zawsze było traumą. Po prostu musiało mu się to dobrze kojarzyć, z jakąś nagrodą po higienie, najczęściej długim spacerze do pobliskiego zagajnika lub jeziorko gdzie były ptaki. Quote
Recommended Posts