Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Otóż mam problem ze swoją sunią, a mianowicie ma częste wymioty i biegunkę( ostatnio robiła kupę z krwią ) , wet. twierdzi że jest to zapalenie jelit. Podaje jej tabletki takie jak Bioprazol Bio, Ulgastran i jeszcze jakieś tabletki, której nazwy nie mogę wymienić bo wet. piszę jak kura pazurem :) Jeszcze podajemy jej proszek Fermactiv i paste do ust diarsanyl . Podajemy jej to i widzimy szybkie skutki poprawy a zarówno szybkie skutki nawracania choroby. Nie wiemy co dalej z tym robić a leki kosztują i zastrzyki, i ostatnio zastanawiamy się nad uśpieniem pieska jeżeli tak dalej ma się męczyć. Pies też nie je a ni nie piję , plusy są tylko tego że rzucamy jej suchą karmę i w formie zabawy ją je i podajemy wodę przez strzykawkę.

Karma to - LAMM & RIS SUPER PREMIUM od wet.

Proszę o szybką odpowiedź jeżeli już ktoś doświadczył lub napotkał taki przypadek. :-(

Pozdrawiam.

Posted

[quote name='DeCamp']Witam. Otóż mam problem ze swoją sunią, a mianowicie ma częste wymioty i biegunkę( ostatnio robiła kupę z krwią ) , wet. twierdzi że jest to zapalenie jelit. Podaje jej tabletki takie jak Bioprazol Bio, Ulgastran i jeszcze jakieś tabletki, której nazwy nie mogę wymienić bo wet. piszę jak kura pazurem :) Jeszcze podajemy jej proszek Fermactiv i paste do ust diarsanyl . Podajemy jej to i widzimy szybkie skutki poprawy a zarówno szybkie skutki nawracania choroby. Nie wiemy co dalej z tym robić a leki kosztują i zastrzyki, i ostatnio zastanawiamy się nad uśpieniem pieska jeżeli tak dalej ma się męczyć. Pies też nie je a ni nie piję , plusy są tylko tego że rzucamy jej suchą karmę i w formie zabawy ją je i podajemy wodę przez strzykawkę.

Karma to - LAMM & RIS SUPER PREMIUM od wet.

Proszę o szybką odpowiedź jeżeli już ktoś doświadczył lub napotkał taki przypadek. :-(

Pozdrawiam.[/QUOTE] Ja bym poszła z psiakiem na konsultacje do innego lekarza.
moja sunia miała podobne objawy , karme też dostawała specjalistyczna , leki a pomogł (po wstepnym wyleczeniu) gotowany ryż z kurczaczkiem i marchewką. Oczywiście kości z kurczaka pies jeść nie powinien. także gotyję udka, obieram, kroję , i wsypuje to do ugowoanego ryzu z marchewka drobno pokrojona. Żadna karma gastro cos tam nie skutkowała. Może spróbuj tak pieska karmic?

Posted

Aaaa, zapomniałam napisać,że też miała wymioty i kupy z krwią i po opanowaniu tego to je tylko ryż z marchewką i kurczakiem. Ugotowanie czegoś takiego trwa max 40 minut.
Dobrze byłoby zrobić usg przewodu pokarmowego. Ale koniecznie poszłabym do innego lekarza. I czy na pewno nikt jej w domu niczym nie podkarmia?

Posted

[quote name='DeCamp']Teraz gdy jej się ta choroba objawiła niczym innym niż ta karma jej nie karmimy. Dziękuje za cenne porady.[/QUOTE] DeCamp ja też sunie karmiłam karmą specjalistyczna i wcale jej nie pomogła. trzymam kciuki za sunię :)
przeczytaj jeszcze ten wątek : [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/227788-Zapalenie-%C5%BCo%C5%82%C4%85dka-i-jelit[/url]