Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sara_rokitnica']spoko :) no to poczekamy az Cie natchnie ;)[/quote]

[FONT=Times New Roman][B][I][COLOR=seagreen]Nazywam się Presto....[/COLOR][/I][/B][/FONT]
[FONT=Times New Roman][B][I][COLOR=seagreen]Miałem kiedyś dom, ale byłem tylko zabawką, która jak tylko się znudzi idzie w kąt. Nie chciałem tak żyć. Ciągle wierzyłem w to, że będzie inaczej, że się zmieni, ale nie zmieniło się przez tyle lat. Pomyślałem, że nie wytrzymam ani chwili dłużej i zostawiłem moich właścicieli. Poszedłem szukać kogoś kto doceni moją psią wierność. Nie znalazłem....[/COLOR][/I][/B][/FONT]
[FONT=Times New Roman][B][I][COLOR=seagreen]Ale znalazłem chyba jeszcze gorsze miejsce. Może lepiej było nie ruszać się z domu? Tu, gdzie teraz jest bardzo smutno, w nocy ciągle słyszy się płacz innych psów. Ja na to już nie mam siły. Leże sobie w jednym miejscu, żeby nikomu nie zawadzać, tyle lat nikomu nie byłem potrzebny niby dlaczego teraz miałoby się to zmienić? Z początku jeszcze bawiły mnie spacerki, a teraz? Teraz już nie jestem taki młody i bardzo bolą mnie stawy przy chodzeniu.[/COLOR][/I][/B][/FONT]
[FONT=Times New Roman][B][I][COLOR=seagreen]Marze o prawdziwym przyjacielu, czasami przyśni się- widzę nas uradowanych na spacerach, obaj się uśmiechamy do siebie, a potem przytulamy i obiecujemy wieczną przyjaźń. Ale rzeczywistość jest okrutniejsza- budzę się i widzę pustkę.... pustkę, która boli....[/COLOR][/I][/B][/FONT]

[FONT=Times New Roman]Presto to bardzo smutny pies, który stracił nadzieje. Nie przechodź obojętnie, zlituj się nad losem pokrzywdzonego psa.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]On ma dopiero 10 lat jeszcze drugie tyle przed nim! Mimo, że nie lubi chodzić na smyczy za to ładnie chodzi na spacerkach bez niej.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]W schronisku lata szybciej biegną i jego życie może zostać skrócone. Presto nie umie odnaleźć się w tym świecie, bardzo schudł odkąd przebył do schroniska. Musimy zapewnić mu godne życie tych ostatnich chwil! On przecież już powoli zaczyna wierzyć, że to koniec. Zmieńmy to![/FONT]

Posted

[quote name='sara_rokitnica']nom koniecznie jak tylko możesz Sabina... oprocz allegro bo allegro ma ;][/quote]

Ok, to zajme sie tym dzis wieczorem, jak wroce z roboty...;) Uzyje Pianki tekstu jesli mozna...

Posted

przedłużyłam Prestusiowi allegro
[URL="http://www.allegro.pl/item205756708_zabrze_starszy_owczarek_presto_blaga_o_dom.html"]www.allegro.pl/item205756708_zabrze_starszy_owczarek_presto_blaga_o_dom.html[/URL]

Posted

moge tak napisac do DZ???
Witam. Mam pytanie. Czy jest możliwość w nast. numerze DZ w dodatku o Zabrzu w rubryce dot. adopcji psów ze schroniska dla bezdomnych zwierząt w Zabrzu zamieścić ogłoszenie o bardzo potrzebującym psiaku z tego z schroniska- Presto? Jest to mix owczarka niemieckiego w wieku ok. 10 lat do tego Presto ma straszne problemy ze stawami i strasznie chudnie mimo dodatkowego posiłku. Jestem jedną z wolontariuszek opiekujących się tym psem i nie wiem już zupełnie co mam robić :(. Jedyną szansą dla niego jest nowy dom bo w schronisku długo nie wytrzyma :(. Bardzo proszę o pilny kontakt ze mną pod podanym adresem e-mail. Wyślę jego zdjęcie i wg. mnie świetny tekst o nim napisany przez jedną z użytkowniczek forum dogomania.pl. Z góry dziękuję.
Z poważaniem
Sara Wiencek