madzia828 Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 moze do Wyborczej albo do Dziennika Zachodniego nie ma w Zabrzu jakiejś gazety Lokalnej :razz: to moze tam dac Quote
sara_rokitnica Posted June 11, 2007 Author Posted June 11, 2007 hmmm... szczerze mowiac jeszcze nigdy czegos takiego nie robilam wiec nie wiem co i jak ale sprobuje... Quote
Pianka Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 [quote name='sara_rokitnica']spoko :) no to poczekamy az Cie natchnie ;)[/quote] [FONT=Times New Roman][B][I][COLOR=seagreen]Nazywam się Presto....[/COLOR][/I][/B][/FONT] [FONT=Times New Roman][B][I][COLOR=seagreen]Miałem kiedyś dom, ale byłem tylko zabawką, która jak tylko się znudzi idzie w kąt. Nie chciałem tak żyć. Ciągle wierzyłem w to, że będzie inaczej, że się zmieni, ale nie zmieniło się przez tyle lat. Pomyślałem, że nie wytrzymam ani chwili dłużej i zostawiłem moich właścicieli. Poszedłem szukać kogoś kto doceni moją psią wierność. Nie znalazłem....[/COLOR][/I][/B][/FONT] [FONT=Times New Roman][B][I][COLOR=seagreen]Ale znalazłem chyba jeszcze gorsze miejsce. Może lepiej było nie ruszać się z domu? Tu, gdzie teraz jest bardzo smutno, w nocy ciągle słyszy się płacz innych psów. Ja na to już nie mam siły. Leże sobie w jednym miejscu, żeby nikomu nie zawadzać, tyle lat nikomu nie byłem potrzebny niby dlaczego teraz miałoby się to zmienić? Z początku jeszcze bawiły mnie spacerki, a teraz? Teraz już nie jestem taki młody i bardzo bolą mnie stawy przy chodzeniu.[/COLOR][/I][/B][/FONT] [FONT=Times New Roman][B][I][COLOR=seagreen]Marze o prawdziwym przyjacielu, czasami przyśni się- widzę nas uradowanych na spacerach, obaj się uśmiechamy do siebie, a potem przytulamy i obiecujemy wieczną przyjaźń. Ale rzeczywistość jest okrutniejsza- budzę się i widzę pustkę.... pustkę, która boli....[/COLOR][/I][/B][/FONT] [FONT=Times New Roman]Presto to bardzo smutny pies, który stracił nadzieje. Nie przechodź obojętnie, zlituj się nad losem pokrzywdzonego psa.[/FONT] [FONT=Times New Roman]On ma dopiero 10 lat jeszcze drugie tyle przed nim! Mimo, że nie lubi chodzić na smyczy za to ładnie chodzi na spacerkach bez niej.[/FONT] [FONT=Times New Roman]W schronisku lata szybciej biegną i jego życie może zostać skrócone. Presto nie umie odnaleźć się w tym świecie, bardzo schudł odkąd przebył do schroniska. Musimy zapewnić mu godne życie tych ostatnich chwil! On przecież już powoli zaczyna wierzyć, że to koniec. Zmieńmy to![/FONT] Quote
sara_rokitnica Posted June 12, 2007 Author Posted June 12, 2007 dzieki Pianka :loveu: swietny tekst az sie poplakalam :( zaraz zaczne kombinowac jakies ogloszenie.... Quote
sara_rokitnica Posted June 12, 2007 Author Posted June 12, 2007 nom koniecznie jak tylko możesz Sabina... oprocz allegro bo allegro ma ;] Quote
Sabina02 Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 [quote name='sara_rokitnica']nom koniecznie jak tylko możesz Sabina... oprocz allegro bo allegro ma ;][/quote] Ok, to zajme sie tym dzis wieczorem, jak wroce z roboty...;) Uzyje Pianki tekstu jesli mozna... Quote
sara_rokitnica Posted June 12, 2007 Author Posted June 12, 2007 dziekuje :loveu: :loveu: :loveu: Quote
madzia828 Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 przedłużyłam Prestusiowi allegro [URL="http://www.allegro.pl/item205756708_zabrze_starszy_owczarek_presto_blaga_o_dom.html"]www.allegro.pl/item205756708_zabrze_starszy_owczarek_presto_blaga_o_dom.html[/URL] Quote
madzia828 Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 nie ma za co:razz: zeby tylko domek sie znalazł Quote
Mysia_ Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 :-( :-( :-( [IMG]http://img528.imageshack.us/img528/602/dscf0101kd8.jpg[/IMG] [IMG]http://img528.imageshack.us/img528/7567/dscf0104tc3.jpg[/IMG] Quote
sara_rokitnica Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 :(:(:(:( on jest taki sliczny... Quote
madzia828 Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 on jest taki śliczny dziewczyny moze damy to ogłoszenie do Wyborczej albo dziennika zachodniego?:razz: Quote
sara_rokitnica Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 dobry pomysl... a jak mam sie z nimi skontaktowac?? da sie przez maila?? bo nie bardzo lubie gadac przez telefon... Quote
sara_rokitnica Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 moge tak napisac do DZ??? Witam. Mam pytanie. Czy jest możliwość w nast. numerze DZ w dodatku o Zabrzu w rubryce dot. adopcji psów ze schroniska dla bezdomnych zwierząt w Zabrzu zamieścić ogłoszenie o bardzo potrzebującym psiaku z tego z schroniska- Presto? Jest to mix owczarka niemieckiego w wieku ok. 10 lat do tego Presto ma straszne problemy ze stawami i strasznie chudnie mimo dodatkowego posiłku. Jestem jedną z wolontariuszek opiekujących się tym psem i nie wiem już zupełnie co mam robić :(. Jedyną szansą dla niego jest nowy dom bo w schronisku długo nie wytrzyma :(. Bardzo proszę o pilny kontakt ze mną pod podanym adresem e-mail. Wyślę jego zdjęcie i wg. mnie świetny tekst o nim napisany przez jedną z użytkowniczek forum dogomania.pl. Z góry dziękuję. Z poważaniem Sara Wiencek Quote
madzia828 Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 wydaje mi się ze tak moze być:razz: napisz e-maila do DZ i zobaczymy co odpiszą bo to i tak trzeba bedzie poczeakc az to ogłoszenie bedzie w gazecie Quote
sara_rokitnica Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 spoko ;) taki sam w takim razie napisze do Gazety Wyborczej tylko troche pozmieniam.... ;) Quote
sara_rokitnica Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 wiadomosc do DZ wyslana... teraz szukam Gazety Wyborczej... Quote
sara_rokitnica Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 do Gazety Wyborczej tesh juz wyslalam... gdzies jeszcze moze?? ale to juz jutro bo teraz musze spadac :P dobranoc ;) trzymaj sie Preścio :* Quote
Recommended Posts