Mysia_ Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Prestuś jest cały czas na lekach i środkach przeciwbólowych, ale dzięki temu może prawie normalnie żyć ;) Quote
eria Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 nooo Presto wygląda tak dostojnie i ....młodo !!!!zwłaszcza na pierwszej fotce Quote
Mysia_ Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Pani jest na jakimś szkoleniu, bo ma ustawioną odpowiedź automatyczną, w której jest taka informacja ;) O ile dobrze pamiętam to do 17 kwietnia.... Quote
Mysia_ Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 cytuję maila :cool3: [COLOR=#000080][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial]"Pani Gosiu â[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000080][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial]Długo nie odpisywałam, bo byłam na szkoleniu, trochę na zwolnieniu bo odezwały się moje chore stawy.[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000080][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial]Prestuś jest super, dalej jest fajny i kochany; nadal bardzo grzeczny, ma już 2 swoje miejsca w mieszkaniu â w przedpokoju na kołderce skąd ma dobry punkr obserwacyjny a śpi z nami w dużym pokoju na dywanie.[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000080][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial]Zdrówko dobrze â chodzi w miarę dobrze, ale regularnie chodzimy z nim na wizyty do lekarza średnio co 2 tygodnie. Codziennie dostaje syrop na stawy, witaminy i dodatkowo leki p/bólowe i p/zapalne w zależności od potrzeb. Daję mu dosyć fajny i niedrogi lek na stawy i wygodny w podawaniu bo małe tabletki (oczywiście tylko na receptę) â sprawdzę w domu i napiszę Pani nazwę bo może przyda się w schronisku dla innych podopiecznych?[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000080][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial]Prestuś bardzo lubi gotowane jedzenie (sucha karmę to âtak sobieâ), więc gotuję mu na 2 dni taką âmamałygęâ z kurczaka, wątróbek lub żołądków z dużą ilością warzyw, kaszą i makaronem â bardzo mu to smakuje. No i ulubiony deser to âsłodka chwilaâ budyń śmietankowy. Mamy uważać na wagę żeby bardzo nie przytył, ale u mnie zawsze coś âwyżebraâ.[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000080][FONT=Arial][COLOR=#000080][FONT=Arial]Jest naprawdę kochany, stwierdziliśmy że dom bez psa to nie jest prawdziwy dom, jest nam z nim naprawdę super."[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR] Quote
sara_rokitnica Posted April 30, 2008 Author Posted April 30, 2008 ale super się ma nasz Preściak :D Quote
Mysia_ Posted May 7, 2008 Posted May 7, 2008 [quote name='ATUmona']:multi: a foteczki byly w mailu?[/quote] niestety nie, bo Pani nie potrafi zgrywać zdięc na komputer :roll: Jak bedzie syn to jej pewnie pomoże ;) Quote
Patikujek Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 to czekam z niecierpliwością na foteczki:loveu: Quote
eria Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 sugeruję żeby zmienić ikonkę pierwszego postu, to znaczy tą która się przy wątku wyświetla. Tu jest smutna minka i za każdym razem jak tu wchodze to sie boje że znów się coś stało :roll: ;) Quote
Mysia_ Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 wątek chyba zakładała Sara? :roll: Prosimy o zmianę minki ;) Dzwoniła do mnie wczoraj Pani Preścika, opowiadała znów o nim same dobre rzeczy :loveu: Presto podobno uwielbia wszystkie psiaki, każdego chce poznać i sie zaprzyjaźnić :cool3: Pani obiecała, że postara sie w najbliższym czasie wysłać fotki ze spaceru ;) Quote
eria Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 już minka jest wesoła! wątek zakładała sara-rokitnica :lol: dzięki!! czekamy na foty! Quote
sara_rokitnica Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 i czasami się tu pojawiam wbrew pozorom :razz: czekamy na foty ;) Quote
Asia_Klero Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Co u Presta?Tu podam link...tam sa foty JAK ŻYŁ PRESTO U MET PRZED ADOPCJA;/to i tak nic...przejrzyjcie watek(dla zainteresowanych..)....jak dobrze ze Presto juz ma dom:)[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=110756&page=18[/URL] Quote
ATUmona Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 sa jakies fotki z nowego domku Presta? Quote
Mysia_ Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 [IMG]http://i485.photobucket.com/albums/rr220/Mysia_/20080429049.jpg[/IMG] [B]"Pani Gosiu- dawno nie odzywałam się, zgodnie z obietnica przesyłam zdjęcie Prestusia sprzed 2 miesięcy, gdy był jeszcze w miarę dobrej kondycji. 2 miesiące temu przeszedł udar mózgu, nie widział, nie chodził - pojechalismy szybko na "psie pogotowie", zastrzyki + leki + nadziej zdziałały cuda. Przez tydzień czasu w ogóle nie chodził, powoli ustępował oczopląs. Wzięliśmy z mężem urlop, mąż wynosił Go na rękach na pole, żeby odrobinkę wysikał się lub chociaż poleżał. Na 3 dzień zaczęliśmy Prestusia stawiać na siłę na nogi, trzymaliśmy do z przodu i z tyły, żeby przypominał sobie jak utrzymywać równowagę. Z dnia na dziń było coraz lepiej, dawliśmy mu sami zastrzyki + reklamówkę leków. Po tygodniu z naszą pomocą zaczął powolutku się podnosić, trzymany za ogon zaczął powolutku chodzić, po 5 dniach zrobił kupę, radość nasza nie miała końca (podobno 98% psiaków po udarze zostaje usypiana, a nasz Prestuś miał taką wolę życia!). I tak było przez miesiąc, miesiąc temu jednak na nowo pogorszyło się, bardzo schudł pomimo apetytu, bardzo siadły mu tylne łapki. Od dwóch tygodni podajemy Mu Nivalin + Carboksylaza + Zestaw witamin + Syrop na stawy + Notropil + Hepalil (robiliśmy badania - zmiany w wątrobie), do weterynarza jeżdzikliśmy na zastrzyki ze sterydów. Ale nie ma poprawy żadnej, często załatwia się w domu, lekarz stwierdził żę w wyniku wylwu odnerwione zostały łapy, więc bardzo źle hodzi i on po prostu nie czuje, kiedy kupka mu po prostu wypada. O moczu już nnie wspominam, poukładane ma na swoich posłaniach (ma 2 w domu i jedno na balkonie) podkłady. Ale jest bardzo, bardzo słabiutki i nie mamy już naprawdę jak mu pomóc, lekarz rozkłada ręcę - trzeba mu pomóc w "inny sposób". Decyzja dla nas bardzo ciężka, ale nie możemy patrzeć jak on się męczy przede wszystkim psychicznie - przecież widzi jak sprzątamy po nim. Jest kochany, przekochany...przepraszam, nie mogę dalej pisać "[/B] :-(:-(:-( Quote
eria Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 ojej :-(:-(:-( na cudownych ludzi Presto trafił ! a to najważniejsze że zaznał trochę szczęścia.... Quote
Recommended Posts