aussie&husky Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 (edited) Wiem,że był podobny temat ale on dotyczył porównania bosch my friend z puriną dog chow,mi zaś chodzi o samego boscha.Sprawa jest taka:becnie karmię swoje psiaki britem premium i jestem b.zadowolona z efektów.Jednak,niestety koszt tej karmy to dla mnie ok.200zł miesięcznie (a do tego dochodzą jeszcze koszty inwestowane w weterynarza,zużywający się sprzęt itp....).Jestem w stanie bez problemu sfinansować to w okresie wiosenno-letnim,ale niestety już w okresie jesienno-zimowym może być ciężko (z powodu sezonowej pracy).Wiem,że do jesieni jeszcze daleko,ale wolałabym pomyśleć zawczasu.Pomyślałam więc o kompromisie pomiędzy najtańszą (i najgorszą) karmą z marketu typu chappi,dante,pedigree itp.a britem i przyjrzałam się karmie bosch my friend-zachęcił mnie przede wszystkim brak konserwantów,barwników i innego rakotwórczego świństwa ,którym napakowane są karmy z marketów.Oszczędność byłaby ,jak dla mnie,spora-brit ok.180-200zł za 30 kg,bosch my friend ok.150-170 zł za 40 kg.Płaciłabym po 30 zł mniej za worek,kupując jednocześnie 10 kg więcej.Wiem,że ta wersja boscha nie jest najlepsza,ale wydaje mi się mimo wszystko nieco lepsza od tzw.marketówek-niestety jestem zmuszona szukać kompromisu między dobrem psów a dobrem portfela,tak by wilk był syty i owca cała. Podsumowując-potrzebuję Waszej porady.Czy karma bosch my friend rzeczywiście jest choć trochę lepsza od karm z marketu,a jeśli nie,to jaka karma w tej samej cenie byłaby choć odrobinę lepsza? Z góry b.dziękuję za wszelką pomoc. Edited July 31, 2013 by aussie&husky Quote
andromeda Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 Jeszcze jest Josera Economy 20 kg na allegro można ją kupić za 155 zł ( 2x20 kg) Nie karmiłam ale słyszałam dobre opinie na jej temat. Quote
Recommended Posts