Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ZNALEZIONA w Aleksandrowie Łódzkim:
"Jestem z Aleksandrowa Łódzkiego i około 2 tygodnie temu znaleźliśmy na ulicy sukę sznaucerka olbrzymkę błąkającą się po okolicy. Zabraliśmy ją do domu, najdziwniejsze jest to że sunia wyglądała jakby wyszła od fryzjera , bardzo ładna przycięta bardzo zadbana. Zabraliśmy ją do domu licząc że za chwilę pojawi się jakieś ogłoszenie nie chcieliśmy żeby wpadła pod samochód i żeby się jej coś stało. Do dzisiejszego dnia nie ma żadnego ogłoszenia zamierzamy jeszcze podpytać salony fryzjerskie w Aleksandrowie no ale raczej nic to nie da. Kilka istotnych informacji na temat suni
- jest rasowym sznaucerem o nr tatuażu 721K - hod. Ca De Presaldi
- niestety hodowca nie hoduje już sznaucerów i nie udało mu się odszukać informacji o sprzedaży chociaż dla mnie trochę dziwna sytuacja ponieważ doskonale wiedział o jakim psie mówię (sunia ma skrzywionego siekacza a z punktu widzenia wystawowego to lipa :) )
- sunia ma 9 lat jeżeli poprawnie odczytałem nr tatuażu (sprawdziłem w ZKWP)
- jest bardzo łagodna
- przebywa z dwoma psami nie jest agresywna dla zwierząt
- bardzo łagodna dla dzieci mamy 2 letnią córkę która wiesza się jej na szyi a sunia ma dla niej nieskończoną cierpliwość
- jest przylepą uwielbia być głaskana
- źle znosi pobyt samemu - bez ludzi
- jest w bardzo dobrej kondycji - myśleliśmy z weterynarzem wrażenie że to maksymalnie 4 letnia sunia, jedyna rzeczą wskazującą że może być starsza to starte zęby ale to mogła być przyczyna inna
- bardzo zadbana
- ciężko przeżywa tą sytuację po 4 dniach od znalezienia zaczęła okazywać jakiekolwiek oznaki radości
- trzymana w domu , :)
- lubi spacery
- wychodzę z nią na spacer bez smyczy i nie chciała uciekać (początkowo na lince) teraz nawet jak nie zamknę furtki to nie ucieka
- reaguje na imię Kaja ( przynajmniej takie ma z rodowodu) i reaguje
- raczej jest zdrowa
- nie wie co to zabawa z piłką, patykiem z gryzakiem itp to może świadczyć że przebywała ze starszymi ludźmi , to trochę dziwne żeby nie miała żadnych instynktów biegania za piłką itd. ale myślę że to kwestia pracy no i na pewno w tej chwili jest w stresie i powoli uwalnia oznaki zabawy i radości
- w nocy śpi z nami w domu i to śmieszne ale jak położy się w jednym miejscu to tak jakby nie było psa
- ogólnie trudno nam uwierzyć że ktoś mógł się jej pozbyć celowo bo sunia jest kochana, niestety nie umie zbyt dużo ale szybko się uczy jak na swój wiek"

[email protected]

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.611936448837967.1073741972.106101606088123&type=3