Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Maja to ponad roczna nieduża (jak przytyje będzie około 10kg) suczka (wysterylizowana). Jest żywiołowa i kocha zabawę, bardzooo wysoko skacze i uwielbia pływać (nadaje się także do uprawiania psich sportów). Domaga się uwagi i bliskości człowieka. Jest przy tym bardzo grzeczna, potrafi sama zostawać w domu i nie ucieka, gdy zostaje spuszczona ze smyczy. Dogaduje się z innymi zwierzakami.

Maja została wyciągnięta ze schroniska, gdzie nie potrafiła się odnaleźć (siedziała przestraszona w rogu boksu). Jej miejscem zdecydowanie jest dom, a nie podwórko. Musi nauczyć się jeszcze paru rzeczy (wycierania łapek bez pisków i jazdy samochodem), ale wszystko jest na dobrej drodze, bo Maja to pojętna suczka. :)

Edited by perpe-tua
Posted

Fajna sunia. 10 kg żywej wagi to raczej mała suczka ,a nie średnia. I chyba sunia jest pojętna ,a nie pojęta za żonę :eviltong:

Posted

[quote name='Poker']Fajna sunia. 10 kg żywej wagi to raczej mała suczka ,a nie średnia. I chyba sunia jest pojętna ,a nie pojęta za żonę :eviltong:[/QUOTE]

Dzięki za poprawkę. ;p Jestem już śpiąca... iii zawsze myślałam, ze mój Fox jest średnim pieskiem, a waży 13kg. :roll:

Posted

[quote name='Dominika84']Oj... jej również nie wróżę długiego pobytu u Ciebie ;)[/QUOTE]

Mam taką nadzieję :) poza tym Maja ma podobny charakter do Keksika - zabaw nigdy dość!

Posted

[quote name='Dominika84']Tak myślałam, wrócicie w październiku dopiero ?

P.S. Język też ma taki długi jak Keks :)[/QUOTE]

Jeszcze nie wiem kiedy wrócimy.

Nooo jęzory o długie mają oby dwa. :)

Posted

Super !!! Ty to masz szczęście, masz już następną ? ;)

Perpe-tua mam do Ciebie ogromną prośbę, potrzebowałabym opieki nad Simonkiem i Keksikiem 7./8. i 14./15.09.2013. Czy mogłabyś się nimi zaopiekować ? Jeśli nie to muszę już zacząć szukać dla nich opieki (jak moja mama będzie w PL to jej zostawię, ale jeszcze nie wiem, mała jest szansa na to). Mam nadzieję, że jednak wyadoptuję chociaż jednego z nich do tego czasu (mogłabyś podzielić się twoim szczęściem do znajdywania DS).

Posted

Prawdopodobnie dwie suczki z tego wydarzenia przyjadą do mnie na dt https://www.facebook.com/events/516574815058931/517418988307847/?comment_id=520378781345201&ref=notif&notif_t=like#!/events/516574815058931/ .

Chętnie zaopiekowałabym się Simkiem i Keksikiem. Musiały byśmy zastanowić się tylko jak to zrobimy, bo jak będę miała swoje dwie tymczasowiczki i jeszcze chłopaków... w moich wrocławskich warunkach mieszkaniowych. :lol: (jak wiesz, teraz jestem na wakacje w rodzinnym mieście, ale przyjechałabym do chłopaków)

Posted

Aż dwie w jednym czasie ? Odważna jesteś !!!

Możesz je wszystkie u mnie umieścić na ten czas, Keks lubi wszystkie psy, a Simuś uwielbia suczki... juz widzę co by sie działo... mieszkanie w strzępach, ale co tam ... ;) . Nie chcę ich samych zostawić, żeby ktoś tylko na spacer przyszedł. Zresztą, w takim tempie jak od Ciebie adaptują ludzie pieski pewnie suczek już dawno nie będzie do tego czasu :P

Dobrze, to pomyślimy pod koniec sierpnia, bo z tymczasowiczami wszystko może się zdarzyć :P Dziękuje bardzo za chęć pomocy.

Posted

Ja to mam nadzieję, że cała czwórka znajdzie do tego czasu domki. :)

Biorę dwie, ponieważ to mama i córka, od zawsze razem i trudno je rozdzielić, bo płaczą.