Fralinka Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Witam od ponad miesiąca jestem właścicielka 4 miesięcznego spanielka i mam pare pytań. Czy to jest normalne ze pies wychodzi na spacer tylko ze mną? O spacerze z mężem nie ma mowy. Jest ciagniecie smyczy, piski(płacz), ucieczki i ogólny cyrk. Mąż "służy" Milo tylko do zabawy(która polega na gryzieniu) Mam jeszcze pytanie czy gryzienie i "probowanie" na ile może sobie pozwolić jest normalne? Weterynarz powiedział ze to jak z dziećmi. Mam 3 letnia córeczkę i muszę bardzo uważać Milo często gęsta ja podgryza. Dzięki za pomoc Quote
sylwia76 Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 Twój piesek jest jeszcze malutki,mój nigdy nikogo i niczego nie podgryzał ale kilka miesięcy póżniej pokazal pazurki...jak pytałam weterynarza czy to normalne że mnie sobie upodobał(to ja dawałam jeść-częściej wychodziłam)powiedział że zwykle pies znajduje sobie przewodnika ,albo to konkretna w rodzinie osoba się przewodnikiem okazuje-niewiele mi to pomogło,ale jak podrósł i usłyszał słowo "spacer"-było mu wszystko jedno z kim wychodzi... Quote
maxishine. Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 Widocznie zostałaś przewodnikiem psa. Jednak spróbuj na spacery wychodzić z mężem, i przekazuj mu czasem smycz. Bo inaczej w przyszłości będziesz mieć problem. NIech mąż czasem nauczy psa np. siad. Quote
maxishine. Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 Właśnie nie karcic psa. Tylko unikać takich sytuacji a nagrafzac za spokojne zachowanie w obecności córki Quote
sylwia76 Posted January 20, 2014 Posted January 20, 2014 Każde karanie obracało się przeciwko nam-prehistoryczne nauki jak wychować psa widzieliśmy na swoich rękach jeszcze długo potem-NIGDY NIE KRZYCZEĆ,NIE BIĆ,NAGRADZAĆ.........cały czas ślęczę z nosem w dobrych lekturach,poniosłam porażkę , nie będę nikomu pisać co ma robić , ale bardzo często zdarza się tak że wezwany behawiorysta (nie wiemy przecież czy jest dobry czy zły)potrafi narobić więcej szkody-tak było w moim przypadku ,więc teraz uważam ,że lepiej na forum 10 razy zapytać ..Powodzenia wszystkim.. Quote
Fralinka Posted February 22, 2014 Author Posted February 22, 2014 Witam. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi:)) mój Miło właśnie wczoraj skończył rok:))) jest trochę lepiej, tzn z mężem dalej się bawi, na spacery tez wychodzi:))) ale za to jak wraca to biega po całym domu z panika w oczach(dosłownie) i mnie szuka. w sumie to tam gdzie ja tam i on:) nawet w toalecie się zdarza. Na szczęście nie jest zazdrosny ani agresywny. Z córka tez maja lepszy kontakt. Mogę powiedziecze zostali prawie najlepszymi przyjaciółmi:)) Quote
Cockermaniaczka Posted February 25, 2014 Posted February 25, 2014 za bardzo pozwalasz na takie przywiazanie...Pies musi wiedziec ze ma sie czasem wyciszyc i dac ci spokoj...Takie nadmierne przywiazanie dla nas jest super ale dla psa to nie do konca normalna sytuacja. Odetnij pempowine poki mlody pies... Zacznie dojrzewac i moga byc problemy... Quote
Recommended Posts