knypasek Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Na ile czasu udzielana jest ważność tej karmy? 15 kg to u mnie zapas na pół roku, a wiem, ze sprzedaje się też zestawy 2*15, w zwiazku z tym rodzi się pytanie, na jak długi okres (mniej więcej) udzielany jest okres przydatności do spożycia? rok? półtora? Quote
Paatrycja Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Na każdej karmie jest napisana data ważności. ;) Quote
knypasek Posted June 15, 2013 Author Posted June 15, 2013 Tak, ale np. nie wiem, czy kupować dwa worki na rok, bo może nie produkują tak długo terminowych karm. Wiem, że są też karmy które mają bardzo krótki termin przydatności i takich na pewno nie mogłabym kupić w zapasie. Quote
Paatrycja Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 (edited) Poradziłabym kupować po jednym worku i po prostu później ewentualnie dokupić drugi, niż jeżeli martwić się, czy karma nie straci ważności. Spora część również zależy od producenta karmy oraz sposobu jej przechowywania. ;) Edited June 15, 2013 by Paatrycja dopisek Quote
Recommended Posts