Lila89 Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 Drodzy Dogomaniacy [FONT=Wingdings][FONT=Wingdings][/FONT][/FONT] Już 8 czerwca będę szczęsliwą posiadaczką 7tygodniowej suczki buldożka francuskiego. Wiem od hodowcy, że będzie już ona tydzień po pierwszym szczepieniu. Mam również świadomość, że trzeba odbyć 2 tygodniowa kwarantannę. I tu rodzi się moje pytanie. Kiedy tak naprawdę mogę zaczać wychodzić z suczką na dwór żeby mogła poznać otoczenie? Przeczytałam mase forum ,ale tak naprawdę nie poznałam odpowiedzi na to pytanie. Mam nadzieje, że ktoś kto miał do czynienia z tą rasą odpisze, jak racjonalnie postepować ze szczeniakiem. Pozdrawiam Serdecznie [FONT=Wingdings][FONT=Wingdings][/FONT][/FONT] Quote
Beatrx Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 racjonalnie chodzi o to, żeby psisko nie miało kontaktu z ewentualnymi źródłami drobnoustrojów chorobotwórczych, więc najlepiej go nie prowadzać w miejsca, o których wiadomo, że są psimi toaletami, przebywa tam dużo psów, nie pozwalać psu na niekontrolowane kontakty z innymi psami. Quote
gryf80 Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 lila 10 dni po drugim szczepieniu p/ch zakażnym .uważa się za optymalny okres Quote
Recommended Posts