betka Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Norcia coś nie cieszy się zainteresowaniem na dogo.... Na owczarku też zresztą nie :(. http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=22583&PN=2 Wysłałam 60zł z bazarku Quote
anett Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 Przepraszam, zaniedbałam trochę Norę na wątku ale nie wyrabiam czasowo:oops: Ale wczoraj miałam cudowny dzień!!!:Cool!::Cool!:2 tygodnie temu zabrałam kolejnego owczarka z Olkusza, pies wymiotował, potem męczyły go biegunki, był u weta, który oszacował go na 8-10lat - nawet nie zdążyłam mu założyć wątku a wczoraj odnaleźli się właściciele, okazało się, że Onek ma co najmniej 13 lat!! jest ukochanym członkiem rodziny i ludzie poruszyli urzędy i policję aby znaleźć psa:lol: [quote name='betka']I taki skarb siedział 8 lat w kojcu... Z bazarku powinno być dla Norci 60zł. Czekam jeszcze na wpłaty. Mało ludzi tu zagląda. Może zgłosić ją na skarpecie? Dokładnie SKARB!! Nora jest cudownym przytulakiem, wspaniały charakter - chociaż dla niektórych to też może być wada!!! właśnie takie babsko oddaje 7 letniego owczarka, pół niewidomego bo w domu jest strasznie "namolny" - chodzi za nią, liże po rękach, wtula głowę i nie daje się odwołać na miejsce! pies siedzi po 10 godzin sam w domu, nic nie niszczy, nie piszczy a jak pańcia wraca to jest NAMOLNY i bardzo się emocjonuje przy powitaniu! i nie da się go odwołać na miejsce! ręce opadają!!! [quote name='DONnka']Anett, masz już ten tekst do ogłoszeń Nory ? Pamiętaj, że to ja mam jej zrobić tablicę :razz: Mam zgodę w sprawie aukcji na allegro tych kolczyków akrylowych, o których Ci mówiłam :multi: No i wystawię te dziecięce ciuszki Kiedy trzeba płacić za hotelik ? tekst Ci Marzenko wysłałam, udało mi się sklecić coś takiego: Nora wspaniała owczarka o cudownym charakterze szuka kochającej Rodziny Nora latami wegetowała w ciasnym, brudnym kojcu, karmiona resztkami z ‘pańskiego’ stołu, pozbawiona kontaktu z człowiekiem. Wspaniały, dumny owczarek cierpiący latami w samotności i zamknięciu... Zanim zupełnie straciła nadzieję, Nora została odebrana i przebywa w hotelu dla psów koło Częstochowy. Nora okazała się wspaniałym, cudownym psiakiem, jest niesamowicie kontaktowa, lgnie i tuli się do człowieka. Akceptuje inne psy, jest delikatna i opiekuńcza w stosunku do słabszych psiaków, uwielbia szaleć ze szczeniakiem, nie wykazuje agresji w stosunku do kotów. Nora nadrabia lata stracone w zamknięciu i izolacji i cieszy się życiem – jest radosnym, bardzo energicznym psiakiem, pozytywnie nastawionym do całego świata. Jednak najważniejszy dla Nory jest kontakt z człowiekiem – uwielbia się przytulać, być głaskana lub przynajmniej leżeć przy nogach czując bliskość człowieka. Szukamy da Nory domu najlepiej z ogrodem, z ciepłymi, wrażliwymi ludźmi, dla których pies jest przyjacielem i członkiem rodziny. Nora odwdzięczy się jak tylko owczarek potrafi – bezgranicznym oddaniem i miłością. Dziewczyny wszelkie sugestie mile widziane bo ja mam problemy ze skleceniem kilku sensownych zdań DONnka za hotelik trzeba zapłacić już... Quote
anett Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 [quote name='betka']... Wysłałam 60zł z bazarku[/QUOTE] Wczoraj wpłynęło dla Nory 80zł od Betki (60zł z bazarku + 20zł) 50zł Janina A. P. Kraków Bardzo serdecznie dziękujemy!!!!:loveu::loveu::Rose: Quote
betka Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 Anett proszę potwierdź na wątku bazarku, że pieniążki (60zł) dotarły http://www.dogomania.pl/forum/threads/243473-DO-DZIŚ-27-05-godz-22-Eleganckie-naczynia-na-stół-psie-figurki-dla-ON-ków/page5 A skąd i dokąd bierzecie ON-ka od tego babola? Quote
DONnka Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 (edited) [quote name='betka']Anett proszę potwierdź na wątku bazarku, że pieniążki (60zł) dotarły http://www.dogomania.pl/forum/threads/243473-DO-DZIŚ-27-05-godz-22-Eleganckie-naczynia-na-stół-psie-figurki-dla-ON-ków/page5 A skąd i dokąd bierzecie ON-ka od tego babola? Betko, z tego co wiem, to ma jechać do Lilki, tam gdzie są Glinniaki Anett, ogłoszę Norę na tablicy jutro :) Z tego co widzę, Nora nie ma na "czynsz" :roll: Może zgłosimy ją do SKARPETY, żeby dopłaciła róznicę ? ;) Mam nadzieję, że uda mi się niedługo ruszyć z tymi bazarkami na dogo, to na kolejny miesiąc cosik uzbieram :razz: Edited June 5, 2013 by DONnka Quote
anett Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 (edited) [quote name='betka']Anett proszę potwierdź na wątku bazarku, że pieniążki (60zł) dotarły http://www.dogomania.pl/forum/threads/243473-DO-DZIŚ-27-05-godz-22-Eleganckie-naczynia-na-stół-psie-figurki-dla-ON-ków/page5 A skąd i dokąd bierzecie ON-ka od tego babola? Beatko zaraz potwierdzę, jeszcze raz Ci ogromnie dziękuję:iloveyou::calus: Onek jest w Opolu, ma jechać do Lilki jak Marzenka napisała ale do tej pory babsko nie odezwało się do Lilki Szach [quote name='DONnka']Betko, z tego co wiem, to ma jechać do Lilki, tam gdzie są Glinniaki Anett, ogłoszę Norę na tablicy jutro :) Z tego co widzę, Nora nie ma na "czynsz" :roll: Może zgłosimy ją do SKARPETY, żeby dopłaciła róznicę ? ;) Mam nadzieję, że uda mi się niedługo ruszyć z tymi bazarkami na dogo, to na kolejny miesiąc cosik uzbieram :razz: Już mi głupio zgłaszać kolejnego psiaka do skarpety:oops: ale oczywiście pomoc bardzo by się przydała... Marzenko za chwilę wstawię nowe zdjęcia Nory, tylko muszę wszystko zgrać, można wybrać jeszcze do ogłoszeń I ogromnie Ci dziękuję za pomoc!!!:buzi::iloveyou: Edited June 5, 2013 by anett Quote
anett Posted June 6, 2013 Author Posted June 6, 2013 (edited) osiołek:loveu: uśmiech gwiazdy:lol: a raczej koncertowe żebractwo:lol: zobaczcie jakie ona ma zębiska Nora uwielbia Milkę - naszego szczeniaka wielkości kota i szaleje z nią tak, że czasami Milka - cała wylizana i obciamlana ma już dosyć i wchodzi pod samochód gdzie Nora nie może się wcisnąć:) Edited June 6, 2013 by anett Quote
betka Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Norcia jest wyjątkowo urodziwa i miła :). Mam nadzieję, że szybko znajdzie dom. A Szacha będziecie ogłaszać? Jest trochę podobny do mojego sp. Misia :( Quote
anett Posted June 8, 2013 Author Posted June 8, 2013 Tak Beatko, będę do ogłaszać, czekam na jakieś fajne fotki, Szach dzisiaj przyjechał do Lilki Quote
DONnka Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 Zapomniałam napisać, że Norcia od kilku dni ma ogłoszenie na tablica.pl - wyróżnione do 15 czerwca :) http://tablica.pl/oferta/nora-owczarka-o-cudownym-charakterze-szuka-kochajacej-rodziny-ID31Pvt.html Poza tym przeznaczyłam dla niej 20 % dochodu z nieźle juz hulającego bazarku na owczarku :multi: http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=22997 Niniejszym zapraszam serdecznie ;) Każdy może zajrzeć a zamówienia składać tutaj :) Powinny też spłynąć do OTOZ dla dziewczynki jakieś pieniążki od p. Renaty z Oświęcimia :) i jednej osoby z forum owczarkowego na paypal :) Anetko, daj cynka czy mam juz dziękować ;) Quote
anett Posted June 12, 2013 Author Posted June 12, 2013 DONnka dzięki!!:loveu::loveu: na OTOZ jeszcze nic nie wpłynęło, o paypal zapytam jutro Beatę i trzymam mocno kciuki za odzew z tablicy:thumbs: Quote
anett Posted June 12, 2013 Author Posted June 12, 2013 [quote name='anett']Tak Beatko, będę do ogłaszać, czekam na jakieś fajne fotki, Szach dzisiaj przyjechał do Lilki Nora się nie obrazi;) jak wstawię zdjęcia Szacha Quote
bela51 Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 Nora jest śliczna.:loveu: Pośle jej zdjecia do tego domu, o ktorym wspominałam. Quote
anett Posted June 12, 2013 Author Posted June 12, 2013 prawda?:lol: i przekochana:loveu: dzięki Belu:loveu: Quote
bela51 Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 Nie przeleciałam wątku. Czy jest wysterylizowana ? Zdrowa ? Quote
betka Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 Norcia śliczna :loveu:, a Szachusia bym chciała... Macie tekst do ogłoszeń? PoszukaC bazarku z ogłoszeniami? Quote
anett Posted June 12, 2013 Author Posted June 12, 2013 Beatko a mogłabyś ułożyć tekst do ogłoszeń? jeszcze przydałaby się porządna konsultacja okulistyczna - Szach ma obustronną jaskrę, prawe oczko cale białe Quote
betka Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 (edited) Ułożę tekst. Z charakteru pewnie optymalny, jak wszystkie onki :). Zamówiłam ogłoszenia. Kogo podać jako osobę do kontaktu? Czy piesio jest szczepiony i odrobaczony ? Czy kastrowany? Edited June 12, 2013 by betka Quote
anett Posted June 12, 2013 Author Posted June 12, 2013 [quote name='betka']Ułożę tekst. Z charakteru pewnie optymalny, jak wszystkie onki :). Zamówiłam ogłoszenia. Kogo podać jako osobę do kontaktu? Czy piesio jest szczepiony i odrobaczony ? Czy kastrowany? Beatko z charakteru cudowny, cytuję z maila ostatniej opiekunki: KRÓTKI OPIS Szach 7 lat, bardzo ładna gęsta sierść, pies duży raczej masywny, bardzo ładny i efektowny mimo nie młodego już wieku widoczna jaskra na obu oczach - prawe całe praktycznie zajęte, lewe również, ale zdecydowanie mniej; na pierwszy rzut oka praktycznie nie widoczne, ale czasami pies zdaje się przez to być chaotyczny, zdezorientowany, a także potyka się o własne nogi, zachodzi , obija o śmietniki( sporadycznie) ZACHOWANIE W DOMU - DOMOWNICY pies po około 2-3 tyg okresie aklimatyzacji bez większego problemu zostaje sam w domu ( czasami z uwagi na moją pracę ok 10 godz) , na poczatku pomagała mu muzyka jak zostawał sam nie niszczy niczego, nie wchodzi na kanapę, nie brudzi w domu czasami bywa nachalny w stosunku do domowników - łazi, łasi się, nie potrafi sobie znaleźć miejsca, popiskuje - nigdy za to nie szczeka SPACER ładnie chodzi na smyczy, skoncentrowany na swoim człowieku, a nie na wszystkim dookoła zdarza mu się trochę ciągnąć , ale jest to do opanowania spuszczony ze smyczy reaguje na komendę:czekaj, stój nie biega za rowerami, biegaczami załatwia się szybko, bezproblemowo do psów nie jest raczej agresywny, ale zaczepiony pierwszy odpowiada zna komendy: siad, leżeć, ale raczej z oporem wykonuje ( dominacja?) w ogóle spacery z nim to duża przyjemność lubi chodzić aczkolwiek nie wymaga bardzo długich spacerów - raczej dość szybko się męczy ( 2 racy po pół godzinie mu wystarczy jesli ktoś nie może mu poświecić więcej czasu w tyg + dłuższy spacer w weekend) nie lubi biegać - jest to chyba dla niego za forsowne, może z uwagi na wiek, brak dostatecznej kondycji, potrzeby takiej dawki ruchu SYTUACJA nie lubi się czesać, ale jest to wykonalne; dobrze wyczesany ma bardzo ładną zdrową, błyszczącą sierść, trochę dłuższą nie jest głodomorem - je raczej mało chętnie; raz dziennie do 500 gram suchej karmy, surowe jajko, trochę takiej karmy mięsnej z tesco - ilość uzależniam też od ilości ruchu (to wszystko stosuje według zaleceń P.Magdy) PROBLEMY problem jest jak przychodzi z domowników do domu - bardzo emocjonalnie reaguje i ciężko go tego oduczyć (to faktycznie cholerny problem!!!) problem, gdy ktoś przychodzi obcy - skacze, piszczy,wkłada nos miedzy nogi, wykonuje ruchy kopulacyjne ( do opanowania, ale ciężko), jest bardzo namolny - kilkanaście razy odsyłam go na miejsce a on piszczy, wierci się, cały czas wstaje.każdego chce powąchać, polizać i się nie uspokaja. próbowałam różnych rzeczy, ale było ciężko nie domaga się wpuszczania do sypialni podobnie jak spotkam kogoś ze znajomych na spacerze - nagle ciężki do opanowania, piszczy rwie się dla alergików wykluczony - na swojej długiej bujnej sierści przyniesie wszystkie pyłki; szczególnie gdy ktoś mieszka tak jak ja w okolicy gdzie jest bardzo zielono, a on uwielbia buszować w tych wszystkich trawach ..... u Lilki już odrobaczony, szczepiony ale chyba tylko na wściekliznę; nie kastrowany - kastracja przed adopcją jak najbardziej wskazana kontakt ws adopcji 531 679 709 [email protected] Beatko wielkie dzięki!!!:loveu::loveu: Quote
betka Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 :confused: Wydaje mi się, że z psem chyba wszystko w porządku...;) Ciekawam co to było??? "próbowałam różnych rzeczy, ale było ciężko" Quote
anett Posted June 12, 2013 Author Posted June 12, 2013 nawet nie chcę wiedzieć... to mi w zupełności wystarczy: [quote name='anett']... czasami bywa nachalny w stosunku do domowników - łazi, łasi się, nie potrafi sobie znaleźć miejsca, popiskuje ...[/QUOTE] psiak przerzucany z miejsca na miejsce, pół niewidomy, znowu w nowym miejscu, zostawiany na 10 godzin sam i potem ŁAZI i ŁASI SIĘ zamiast leżeć na swoim miejscu i czekać bez ruchu i głosu aż pańcia będzie miała ochotę go zauważyć:angryy::angryy: Quote
bela51 Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 W sprawie Nory na razie nie mam zadnej odpowiedzi... Sama zadzwonie później i zapytam. Quote
bela51 Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 Piekna Nore, niestety zdyskredytował wiek.:-( Malo tego, Pani zrazona poszukiwaniami psa łagodnego dla kotow i innych psow, zdecydowała sie wziąć szczeniaka, ktorego sobie wychowa. Płakac mi sie chce... Nie wiem, czy zechce adoptowac jakiegos bezdomnego, czy kupic rasowca...:-( Quote
Recommended Posts