Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
Rolf, owczarek niemiecki, prawie 9lat, 52KG, 2 dni temu miał ataki epileptyczne. Nagle, rano zachowywał się normalnie. Pojechaliśmy do weterynarza i wyszły złe wyniki wątroby. Jak przy ostrym zatruciu. Dostał antybiotyk i kroplówkę. Wieczorem pojechaliśmy do domu, lecz musiałam odwieźć go do kliniki wieczorem, ponieważ zachowywał się jakby mi psa podmienili. Nie poznawał nas, był nadpobudliwy, miał hiperwentylację i był wyjątkowo strachliwy. Rano zabrałam go do domu i po kilku godzinach przyszedł duży atak. Lekarz dał nam receptę na Luminal (1,5 tabletki dwa razy dziennie). Pomogło i teraz miewa jeszcze tylko takie tiki na pyszczku. Z jego osobowością też na szczęscie jest lepiej. Nadal jest osowiały i ma zaburzenia równowagi, ale to może być wina leku. Martwi mnie natomiast fakt, że zapomina o oddawaniu moczu. Wczoraj siusiał tylko raz, jak już pęcherz był całkiem przepełniony. Przy wieczornej wizycie po zastrzyk z antybiotykiem był cewnikowany. Dziś też jeszcze nie siusiał i martwię się, że znów go to dziś czeka.
Dlatego zwracam się z pytaniem czy ktoś z was spotkał się już z takim problemem? Lekarz nie wie dlaczego tak się dzieje.

P.S. I w ogóle przestał szczekać. Nawet na listonosza

Posted

Witam!
Podaj więcej informacji - co było przed atakiem? ( szczepienie, jakieś inne wydarzenie?), czy pies je, pije ? czy robi kupę? Piszesz ,że pies dostaje Luminal 1,5 tabletki ale jaka moc. Sprecyzuj jakie zaburzenia równowagi. Czy wet mówił dlaczego zaraz cewnikuje, może wystarczyłoby podać Furosemidum.
Proponuję wykonać więcej badań - np.poziom mocznika. Proszę o kontakt na pw.
Pozdrawiam