milena_ Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Jakie szelki będą odpowiednie na początek do dt? Chodzi o owczarka niemieckiego, wiosną lub latem chciałam z nim zacząć. :) Quote
Ermilka1 Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 Najlepsze są szelki typu guard. Niektórzy używają też szelek typu sled. Quote
killerek Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 ja jednak uważam że sledy a nie quardy, dla owczarka o standardowych rozmiarach zazwyczaj w firmach rozglądaj się za rozmiarem L Quote
Natalia&Cody Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Ja popieram poprzedniczkę ;) Według mnie najlepsze byłyby sledy ;) Quote
ulvhedinn Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Guardy sa o tyle "bezpieczniejsze", że jeśli się okaże że dogtrekking jednak nie odpowiada danej osobie, to mozna je wykorzystać do innej aktywności. A sledy są typowo zaprzęgowe. Za to faktycznie są wygodniejsze do ciągnięcia ;) Quote
Recommended Posts