Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale akcja była z tym szukaniem ;) Chłopaki rękami zaganiali, ścieżka kiełbaskowa, sąsiadka się skradała, dobre hihi :D

Można by całą wieś wynajmować zamiast psów pasterskich ;););)

• Replies 279
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Powolutku Miśka zaczyna razem z innymi michami podchodzić do ręki, żeby ją pogłaskać. Ale jak chcę jej założyć smycz, to jeszcze jest wystraszona. Potem już śmiało idzie na smyczy na spacer.

Posted

w schronie mowili, ze na smyczy nie pojdzie i zakladali mozliwosc uzycia drąga, takiego kija z petla na koncu, brrr
moze ktos ja bil smycza i ma uraz
a moze zawsze sobie chodzila na specry bez smyczy
a moze zyla na lancuchu?
nie dowiemy sie

czyli przy zakladaniu sie boi, a pozniej idzie. to juz postep, bo jak ją widzialam to bala sie isc na spacer :)

Posted

chyba nie chodzi o zaladanie tej smyczy konkretnie ale o to, ze cos mialoby sie przy niej robic? czy ona tylko reaguje tak jak ze smycza sie podchodzi a jak z "golymi rękoma" zeby porobic cos przy obrozy juz nie?

Posted

Mysle, że ogólnie chodziło o to, że bała się, jak cokolwiek się przy niej robiło. Teraz czasami jest tak, że da się w domu chwycic, żeby założyć jej smycz a czasem leci na tapczan i dopiero tam daje sobie zapiąć smycz. Potem już bardzo ochoczo idzie na dwór. Bywa tak, że jak ją chcę na dworze pogłaskać, to nadstawia łepek, a czasem kładzie się wystraszona. Do kuchni za to bardzo, bardzo chętnie wchodzi. Summa sumarum, jest coraz śmielsza, czasem nawet śpi ze mną na tapczanie, jak Łatek sobie pójdzie. W przyszłym tygodniu będę miała tydzień urlopu, to spróbuję ją puścić na tej smyczy na chwilę na podwórku luzem.
Niestety na wąchanie mojej Bajki reaguje marszczeniem nosa i warczeniem, więc muszę ją od Bajki izolować. Gdyby Bajka była mniejsza, to nie byłoby problemu, ale Bajka to normalnej wielkości wilk, więc same rozumiecie. Frula w ogóle na Bajkę nie reagowała i mogły razem latać po dworze, ale z Miśką miałabym stracha.

Posted

wiele psow, jakie mialam na dt, przy zapinaniu obrozy sie kulilo, po czym dziarsko maszerowalo. chocby jamnikowaty Tymus, marta pamietasz. i fruzia chyba tez. i reksio.

a na przyklad wycieranie lap, albo czesanie? taki tescik bys mogla bambino zrobic? tylko dla nas. to by pokazalo, czy boi sie operacji na swoim ciele, czy typowo smyczy, bo ja ktos smycza lał.

z Bajka nieeee, lepiej nie, skoro Miska marszczy sie. twardzielka.

a kiedy do weta??

Posted

[quote name='kora78']doszlo 20zl od marty :)[/QUOTE]

Kurcze jakbym wiedziała że po Fruzi idzie dla Miśki, to też bym od razu wpłaciła, a tak............. następny przelew 0,50zł:eviltong:
Czy rozliczymy inaczej?
Ja Ci wiszę 40zł, Ty mi 30zł dla SImona
To dyszkę Ci oddam jak się spotkamy, co?

Posted

kizi, jak my sobie podajemy to pozniej nie pamietamy, czy to ja dawalam jej, czy ona mnie, czy moze razem sobie oddalysmy :D

a ja kupilam dzis na zapas dla Misi srodek na kleszcze. Sabunol.

mam tez zapaz dla Bambino, wiec sadze, ze zamiast ona mi przelewac zywa gotowke, to ja jej mniej za dt zaplace i tyle. koligacje, jak z marta :D

Posted

Zrobimy tak:
ja Ci przeleje 10zł i w tytule wpłaty napiszę co i jak, (ja Ci 40 po Fruzi dla Miśki, a Ty mi 30 na Simona) to dowód będzie, jak się znów zaczniesz zastanawiać, jak to było
Boska jestem, co?:B-fly:

Posted

[quote name='kora78']kizi, jak my sobie podajemy to pozniej nie pamietamy, czy to ja dawalam jej, czy ona mnie, czy moze razem sobie oddalysmy :D
[/QUOTE]

[quote name='kora78']kizi, jak my sobie podajemy to pozniej nie pamietamy, czy to ja dawalam jej, czy ona mnie, czy moze razem sobie oddalysmy :D
[/QUOTE]
[quote name='marta0731']Zrobimy tak:
ja Ci przeleje 10zł i w tytule wpłaty napiszę co i jak, (ja Ci 40 po Fruzi dla Miśki, a Ty mi 30 na Simona) to dowód będzie, jak się znów zaczniesz zastanawiać, jak to było
[/QUOTE]

dla niewatajemniczonych, to sa siostry ... tsy tsyyyy :D

A jak sie ma nasza uciekinierka?