Kasia Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Franca z tego co o Nim piszesz to raczej trudno będzie znaleźć mu domek ale jeśli chcesz mogę wystawić go na allegro, pisząc oczywiście to wszystko co tu jest napisane... Nie wiem czy to pomoże ale warto spróbować, może akurat ktoś go tam wypatrzy...:roll: Potrzebowałabym tylko troszkę więcej informacji o nim, jak sie znalazł w schronisku, ile ma latek i jakieś imię ;) Quote
dariaopole Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 Franca : oczywiście że się nie zrażamy, zwłaszcza taka Franca jak Ty !!!!, myślę że z allegro warto spróbować, a nóż widelec ktoś szuka waśnie takiego psa, wiem że np. był ktoś kiedyś na niego chętny kto ma fermę kur i zakradają się tam myszy i szczury i kierowniczka schroniska mówiła że tam by się nadawał znakomicie na łapanie tych gryzoni ( o ile kury by były ogrodzone ). Może o tym też wspomnieć na allegro, może ktoś potrzebuje psa do tropienia gryzoni na posesji :) Quote
Franca81 Posted April 17, 2007 Author Posted April 17, 2007 Wiem tylko tyle co napisane. :shake: Mało. Ale zawsze coś. A nóż widelec się uda. Tylko teraz tak sobie pomysłałam żeby go do jakiś walk nie chcieli (bo ludzie to są różni, zamiast sami między sobą się bić to psy wysyłają). :angryy: Daria no pewnie. :evil_lol: Nie na darmo mam taki Nick. :diabloti: Terierek jest już na forum łowieckim: [URL]http://www.knieja.pl/forum/viewtopic.php?t=1384[/URL] Quote
Franca81 Posted April 17, 2007 Author Posted April 17, 2007 Mieciu był na spacerku. Brzusio pokazał ale z odczytania tatuażu niewiele wyszlo. Zbyt zamazany. Trzeba skombinowac oliwkę bo ponoc pomaga. Ale nie kaszle, dostal antybiotyk. Doszlo kilka nowych psiaków. Z tego co wiem jest sunia dobermanka 5 letnia. Nowe psiaki narazie nie były oglądane przez weta. I czekają na właścicieli jeżeli się zagubiły. Quote
dariaopole Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Ale się stęskniłam za Mieciem, niestety nie miałam czasu go odwiedzić i uda mi się to chyba dopiero w piątek ( za dużo miałam wolnego i roboty mam w brud), dobrze że Franca dogląda nasze psiaczki:loveu: Quote
aldona_b Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Najlepiej gdyby teriera adoptował jakiś mądry mysliwy lub ktoś kto zna się na terierach. Właściciele farm nie cenią zwierząt ani życia zwierząt, takim ludziom nie dałabym nigdy psa.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Terier potrzebuje lasu i swobody biegania. Jakie warunki panują w opolskim schronisku?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Trzeba by psiaka ogłosić jeszcze na lowiecki.pl może tam coś się uda.[/SIZE][/FONT] Quote
dariaopole Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 aldona : masz racje, po prostu staram sie myslec o wszystkich mozliwosciach gdyz znalezienie mu domu wydaje mi sie ze bedzie ciezkie a nie chce zeby do konca zycia siedzial w schronie, oczywiscie nie oddadza go w schronisku byle komu !!! Quote
Franca81 Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 Na nasze schronisko narzekać nie mogę. Bo pracownicy starają się jak moga. Też myślałam o myśliwym dla terierka. Na tym lowieckim zaczelam sie logowac ale oni tam chca wszystkie dane (imie, nazwisko, nr telefonu, itd). I jakos w trakcie rejestracji zwątpiłam bo nie wiem jakie jeszcze dane ze mnie by wyciagneli w trakcie dalszej rejestracji). No ale dokonczę już tą rejestrację (chyba że jeszcze moje wymiary beda chcieli znac to stanowczo odmówię). :evil_lol: Niestety nic nie wiem więcej odnośnie terierka. Quote
aldona_b Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dzisiaj próbowałam zarejestrować się na lowiecki.pl aby i tam ogłosic terierka ale bezskutecznie spróbuje jeszcze raz[/SIZE][/FONT] Quote
Yona Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Ogłosić Ciociom cosik?...:razz: Jakieś zlecenie nowe?... Quote
Kasia Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 [quote name='Franca81'] Podnoszę..... Czy wiadomo co na allegro? [/quote] Kleksik ma 8 obserwatorów :crazyeye: ale do mnie nikt z żadnym zapytaniem o Niego nie napisał :shake: Mieciu ma też obserwatora i też żadnego zapytania.... A Zuzia nie wiem czemu jeszcze nie ma domku - to taka piękna sunia tylko że strasznie chudziutka...:-( Quote
Franca81 Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 Odnośnie Kleksika. Sprawa jest trochę zagmatwana. Tzn nie wiem czy go ściągać z allegro czy nie. Bo ta Pani co już na początku chciała go wziąść nadal czeka na Kleksika. Ale niestety Kleksik jest chory (koopa z krwią), jest leczony. Pani powiedziała, że poczeka aż wyzdrowieje i zabiera go do domu. Tak więc nie wiem czy go nie zdjąć z allegro skoro Pani nadal jest. Widać,że ta Pani musiała zakochać się w Kleksiku skoro czeka. Bo wiele osób w takim przypadku nie czeka aż psiak wyzdrowieje tylko szuka innego. Ahh też bym chciała mieć taki urok jak Kleksik. :evil_lol: Yona nie wystawiane były jeszcze Meggi i Baster (i Troll ale ja już mu wystawię allegro bo z nim to nietypowa sprawa). Quote
Franca81 Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 Ni ma. :niewiem: Może się wstrzymamy. Dziś mam jechać do schronu to cyknę cosik więcej. :cool3: To jak chcesz to można Trolla ale najlepiej by napisać to wszystko co jest napisane u niego. I zaznaczyć, że pies potrzebuje kogoś, kto będzie nad nim pracował. Quote
Hala Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 no to Kleksik ma duże szanse na dom! Świetnie! Martwi tylko ta kupa.... Quote
Franca81 Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 Byłam w schronisku. Właśnie wróciłam (Daria dobrze, że nie mówiłam że jadę bo w sumie to tylko kraty pooglądałam). To tak. Amstafki biało-czarnej (lub jak kto woli czarno-białej) :evil_lol: nie ma. Wczoraj poszła do domu. Mieciu nadal, ale jakby lepiej wyglądał. Jak sobie coś więcej przypomnę to powiem. Fotek nie mam bo nie bylo jak (tzn jakis pracownik był a ja go nie znam i on mnie tez). ;) Quote
dariaopole Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 Franca : nie ma sprawy ja i tak dziś bym nie mogła pojechać, mam zamiar wybrać się jutro. Cieszę sie że nie ma Milki i że Miecio lepeij wygląda !! Quote
Yona Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Ciocie, macie coś dla Wujka?... [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=61797#post5042252[/URL] Quote
Franca81 Posted April 22, 2007 Author Posted April 22, 2007 [quote name='Yona']Ciocie, macie coś dla Wujka?... [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=61797#post5042252[/URL][/quote] Yona wielkie dzięki za pomoc. :loveu: Zuzie poleciłam. Ale dałam wątek do wszystkich psiaków. :cool3: Quote
Kasia Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Na pierwszą stronę szybciutko biegniemy ;) Franca, nie wiesz czy był jakiś odzew z allegro? Czy może ktoś kontaktował sie z Magdą? :roll: Quote
Franca81 Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 Jak gadałam ostatni raz z Magdą to nie było odzewu. Możliwe że dziś Magda była w schronie więc pewnie pare zdań skrobnie do mnie. ;) Quote
basiagk Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 [quote name='dariaopole']do góry mordziaki do góry, raczej jutro podjadę , dziś odpada niestety :shake:[/quote] Daria sprawdź co u Miecia?:modla::modla::modla: Quote
Kasia Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 Aukcje Kleksika, Zuzi i Miecia sie skończyły. Zuzię i Miecia wystawiłam ponownie, ale nie wiem co z Kleksikiem - jeśli ma ten domek zapewniony to może go nie wystawiać? :roll: Oto wątki Zuźki i Miećka... [url]http://www.allegro.pl/item189520556_wyjatkowy_pies_dla_odpowiedzialnego_opiekuna_.html[/url] [url]http://www.allegro.pl/item189496590_wychudzona_i_zalekniona_sunia_pomozcie_jej_.html[/url] Quote
Franca81 Posted April 25, 2007 Author Posted April 25, 2007 Bardzo jesteśmy wdzięczne za pomoc. Faktycznie Kleksika narazie nie trzeba. Bo Pani czeka aż Kleksiu wyzdrowieje. ;) Quote
Recommended Posts