tu_ania_tu Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 nie wiem jak mam pomóc ;) Aniu dzwoniłaś w sprawie buldożka Quote
AnnaEwa Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 Jeszcze nie Aniu, muszę być poważna. Czyli zdecydowana, kiedy będę dzwonić, a narazie tak mnie Kropek umęczył, że muszę się zastanowić. a możesz to zdjęcie wrzucić jeszcze raz? Quote
tu_ania_tu Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 Nikita będzie! Ewelina pisze: Po bliższym poznaniu sugeruję, że ma około roku, maksymalnie 1,5. Tatuażu nie stwierdzono. Zaniedbana, ale nie zagłodzona. Na jednym ze zdjęć widać talię osy, wystają kręgi, ale żebra nie. Jest zupełnie niezsocjalizowana, zachowuje się jak pies z łańcucha. Ale po zdecydowanym zwróceniu uwagi przestała ujadać na Lolitę i zaczęła ją obserwować i tolerować. Czasem poburkiwała, ale bez większych problemów. Kota nie pogoniła na podwórku, ale dopiero wysiadła z auta i mogła nie być sobą. ;) Grzecznie jedzie autem, siedzi a nawet leży. Na większości stawów ma zgrubienia, co ciekawe na łokciach nie. Wygląda jakby całe życie siedziała na betonie. Paliczki, pięty i ogon ma spuchnięte. Ogon miał skaleczoną/uciętą końcówkę i jest ewidentne zakażenie. Zaraz dostanie antybiotyk i dam jej na wynos do hotelu (przez 10 dni musi dostawać zastrzyk podskórnie) - jeśli nie zadziała, wet stwierdził, że być może będzie potrzebna amputacja tej końcówki. Poza tym stwierdził ciążę urojoną i rzeczywiście przyznaję - listwę ma nieco powiększoną. Na USG macica mała, więc raczej dzieci z tego nie będzie. Kąpiel zniosła dzielnie (niestety nieco śmierduszyła), obcinanie pazurów dopiero zaczynamy, bo z tym gorzej. Tylne ma bardzo przerośnięte. Została sama w pokoju na godzinkę i nic nie zbroiła, ale nie zapeszam. ;) Po nocy będziemy wiedzieć więcej. Dopiero po kąpieli postanowiła zrobić kupę na ogrodzie, ewidentnie miała z tym psychiczny problem, nie wiedziała, czy może (może chodzi o miejsce gdzie czuć moje psy, może o to, że trawa, nie wiem). I futro ma jak Lolita na początku - niedźwiedzie. Poza tym dla ludzi miła i bardzo miziasta. Nieco wycofana przy pierwszym kontakcie, ale bezproblemowa. Z psami gorzej - burczy i trzeba ją ustawiać. Do wychowania, bo pojętna bestia. :) Będę Was informować o rozwoju sytuacji. Quote
Alla Chrzanowska Posted April 17, 2013 Author Posted April 17, 2013 Aniu! Widać tylko 1/2 jednego zdjęcia. Gdzie Ty je ładujesz? Na jkimś rosyjskim portalu??? Wstaw jeszcze raz zdjęcie, a najlpeije wyślij do mnie: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
tu_ania_tu Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 allu nie wrzucaj jej na poczatek, niech ona sobie na razie ot tak nieoficjalnie u nas posiedzi Quote
Alla Chrzanowska Posted April 17, 2013 Author Posted April 17, 2013 [quote name='tu_ania_tu']allu nie wrzucaj jej na poczatek, niech ona sobie na razie ot tak nieoficjalnie u nas posiedzi[/QUOTE] Dobrze, Ty tu szef:) Quote
joaaa Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 [quote name='Alla Chrzanowska']Aniu! Widać tylko 1/2 jednego zdjęcia. Gdzie Ty je ładujesz? Na jkimś rosyjskim portalu??? Wstaw jeszcze raz zdjęcie, a najlpeije wyślij do mnie: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/QUOTE] A ja widzę 5 zdjęć całych. ;) Biedulka. Quote
tu_ania_tu Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 mogę zdjęcia na maila wysłać bo stąd i tak zaraz je wyrzucę ;) Quote
AnnaEwa Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 To ja poproszę, jeśli to nie jest kłopot:) [email][email protected][/email] Quote
_Dunaj_ Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 Widzę pięć zdjęć jest bardzo ładna, łapki ma faktycznie zdeformoane, a talia osy, Tosiu mieszkajacy domu, żywiony w miarę dobrze wydaje mi się, dostający witaminy, pod stałą kontrola weterynaryjną, a tali osy pozbył sie dopero tej zimy, dzis skończył 3 lata, tylko on był od poczatku niejadkiem Quote
Maryna Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 [quote name='tu_ania_tu']no to teraz musimy ustalić z jakiej kto korzysta przeglądarki: ja z Firefoxa[/QUOTE] Ja też............. Quote
tu_ania_tu Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 Ewelina donosi :) Hej :) Noc przebiegła bardzo spokojnie, o 6 obudziłam pannę - była nieco zaskoczona, że to już. ;) Bez zniszczeń ani załatwiania się w domu - została sama w osobnym pokoju na noc - więc bardzo pozytywnie. Na dworze od razu załatwiła wszystkie potrzeby, śniadanie też zjedzone bez przeszkód (dostaje u mnie Festivala Josery), kupa bardzo ładna. ;) Jedynie końcówka ogona się otworzyła i od rana było nieco krwi, nie mam z tym doświadczenia, więc doraźnie stosuję rivanol. Pewnie Agata wymyśli coś lepszego. Dziś ją odwiozę pod wieczór, bo inaczej zostanie na zawsze... Już mi zalazła za skórę, jest bardzo pojętna (nie zaczepia już moich psów i nie burczy na nie), ciekawska i zabawowa jak to młody pies. I szybko się przywiązuje (w sumie to zdanie o nas obu). Moim zdaniem to będzie łatwy do prowadzenia pies nadający się dla wielu potencjalnych właścicieli. Nie ma, jak moja Lolita, żadnych 'śladów' na psychice, więc muszę ją oddać, bo na pewno szybko znajdzie dom. Poza tym z trzema nie dam rady nigdzie pojechać. Logistycznie zrobi się z tego masakra. Trochę sama się przed sobą tłumaczę, ale na pewno doskonale mnie rozumiecie. Na wynos dostanie obrożę, miski, smycz, kocyk, zabawkę... wszystko używane, ale mi i tak zalega, a jej się przyda. Dam znać jak będę wyjeżdżać. Quote
tu_ania_tu Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 bo foty usunełam zgodnie z zapowiedzią :) wyslałam ci maila Quote
AnnaEwa Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 Trzymam kciuki za małą. Jest bardzo ładna, pewnie szybko znajdzie dom:) Quote
Maryna Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 [quote name='AnnaEwa']Trzymam kciuki za małą. Jest bardzo ładna, pewnie szybko znajdzie dom:)[/QUOTE] I ja mocno. Quote
tu_ania_tu Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 [quote name='wilczy zew']Czy też mogę poprosić o fotki :modla:[/QUOTE] maila dawaj/ Nikita grzecznie cały dzień w pokoju spędziła. Nie nasikała - ona jak nic musiała mieszkać w domu. Ewelina ją jutro do Agaty zawiezie, o dzisiaj czasowo nie dała rady Quote
Recommended Posts