Guest Elżbieta481 Posted October 25, 2015 Posted October 25, 2015 Zenuś-biedny,kochany olbrzym..Daj Wam Boże odszukać chłopaka....I jeszcze psia pogoda.. I się popłakałam.. Jesteście mądre dziewczyny to mi wyjaśnicie jedną rzecz..W jakim celu są sporządzane umowy adopcyjne,jaką mają wartość,moc prawną?Jak to wygląda za granicą? E/W/R Quote
Norel Posted October 25, 2015 Posted October 25, 2015 Ja nie wyjaśnię bo nie wiem... teoretycznie każda umowa spisana pomiędzy dwiema osobami ma skutki cywilnoprawne i jest prawomocnym dokumentem. Tylko że jeśli po dobroci ci się nie uda jej zapisów wyegzekwować to pozostaje ci droga prawna a ta trwa....jeśli w tym czasie z psem coś źle się dzieje to możesz drogi prawnej nie zdążyć załatwić... Ja miałam raz problem z adopcją i gdybym nie dogadała się z nowym właścicielem psa to byłam gotowa zwyczajnie jechać z obstawą siłą psa odebrać-a potem niech już on się ze mną sądzi.. ;) Grunt że pies byłby bezpieczny. Ale okazało się ze nie była to zła wola człowieka a nieciekawe działanie osoby trzeciej-z dogo, z której "nakazów" pan obiecał natychmiast przestać korzystać i wszystko ułożyło się ok, miałam z nimi długo kontakt. Danusia, tel mam, ale nie będę zawracać głowy moją ciekawością w tak nerwowym czasie zwł że na odległość nic nie pomogę... Quote
_Dunaj_ Posted October 25, 2015 Posted October 25, 2015 Wpadłam na chwilę do domu, coś hanęłam , nakarmiłam psy, podoisywałam na w na FB i zmykam do racy ciężki wieczór przede mną licznie głosów i wprowdzanie do systemy, na szczęście mamy mały obwód zamknięty, znazłam 2 osoby w Wałbrzychu chetne do pomocy w lokalizowaniu Zenusia, gdyby cos się ważnego wydzrayło to prosze o smsa bo mogę być niedostępna inaczej aż do jutra jak wrócę z pracy. Jak ktos ma konto na FB to moze udosteniać plakacik jest na wątku SDA i moim profilu bo ja juz udostępniłam Quote
_Dunaj_ Posted October 26, 2015 Posted October 26, 2015 Wrzuciłam plakcik Zenusia na 25 grup na FB i albo już jest albo za chwilę będzie na stronie Wałbrzych moje miasto Quote
Maryna Posted October 26, 2015 Posted October 26, 2015 Na Wałbrzych,Wrocław,Bogu..coś tam i jeszcze jakieś miasto dolnośląskie-wrzucałam info Quote
Guest Elżbieta481 Posted October 26, 2015 Posted October 26, 2015 Nie rozumiem..W zamieszczonej wcześniej informacji podano-wklejam-Wyadoptowany tydzień temu nasz Zenek trafił w ręce niepowołanych osób trzecich....Rozumiem,że rodzina adoptująca psa przekazała Zenka kolejnym ludziom...To jak to możliwe,że nie wiedzą komu psa przekazali?A może nie przekazali tylko uciekł?Bo jeżeli przekazano psa dalej to powinni wiedzieć komu... Elżbieta Quote
SalmaHayek Posted October 26, 2015 Posted October 26, 2015 Na Wałbrzych,Wrocław,Bogu..coś tam i jeszcze jakieś miasto dolnośląskie-wrzucałam info Jutro jedziemy z ulotkami: Sobótka, Dzierżoniów i okoliczne wioski, dzisiaj Magda pojedzie w drugą stronę na Żarów, ja okleję Świdnicę, Wałbrzych ma być oklejony, ale koło środy i tak będziemy chciały jechać jeszcze w stronę Boguszowa Gorce, czyli sporych rozmiarów koło :) Quote
Maryna Posted October 26, 2015 Posted October 26, 2015 Jutro jedziemy z ulotkami: Sobótka, Dzierżoniów i okoliczne wioski, dzisiaj Magda pojedzie w drugą stronę na Żarów, ja okleję Świdnicę, Wałbrzych ma być oklejony, ale koło środy i tak będziemy chciały jechać jeszcze w stronę Boguszowa Gorce, czyli sporych rozmiarów koło :) Świetnie!! to bardzo ważne,żeby plakaty były wszędzie Quote
SalmaHayek Posted October 26, 2015 Posted October 26, 2015 Świetnie!! to bardzo ważne,żeby plakaty były wszędzie oj Jolu, będzie ich dużo, aż im się po nocach będą śniły :p Quote
_Dunaj_ Posted October 26, 2015 Posted October 26, 2015 Ja zasypuje infromacjami wszystkich na FB wysyłam pw, udostęniam i wklejam na grupy, tyle mogę, ewnetualnie plakaty jesli to ma sens po naszych lecznicach Quote
SalmaHayek Posted October 26, 2015 Posted October 26, 2015 Pierwsze plakaty już wiszą przy cmentarzach i dużych sklepach no i gdzie się da, jutro ciąg dalszy Quote
_Dunaj_ Posted October 27, 2015 Posted October 27, 2015 Śpiochy - Staś i Jaśminka lubia sobie poleniuchować :) 2 Quote
Norel Posted October 27, 2015 Posted October 27, 2015 Pies w pościeli w obroży jakoś tam kojarzy mi się z człowiekiem w pościeli w butach :lol: 1 Quote
Maryna Posted October 31, 2015 Posted October 31, 2015 Nie znoszę spać w skarpetkach,zaraz mi się śni,że spętana jestem,budzę się umordowana okrutnie Zapraszam http://www.dogomania.com/forum/topic/333764-gryzabawy-i-nie-tylko-sda-2011-20godz/ Quote
SalmaHayek Posted October 31, 2015 Posted October 31, 2015 a ja zasnę, ale zawsze obudzę się bez, albo z jedną :P Quote
_Dunaj_ Posted November 2, 2015 Posted November 2, 2015 Troche tutaj smtno się zrobiło Kira na ;oprawę humoru 1 Quote
_Dunaj_ Posted November 2, 2015 Posted November 2, 2015 Malutki pieseczek To moja kanapa Uśmiechnij się :) Pełna powaga 1 Quote
Recommended Posts