Maryna Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Coś źle zrozumialam,coś źle przeczytałam,nadinterpretowałam-takie ładne modne słowo;-) i wyszło mi ,że powodem oddania jest dominacja małego-i stąd moje obawy,A to nieprawda,możnaby powiedziec,wręcz przeciwnie Trzymam kciuki za Was,duuużo cierpliwości życzę:-) I domagam się fot,duuuużo i dużo relacji ze wspólnego życia:-) Quote
tu_ania_tu Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Ostatnio jak rozmawiałam z hodowczynia to mówiła że mały sie zmienił na lepsze (a mówilam jej juz na poczatku ze może on sie jeszcze przełamie) Chodziło o to, ze maluszek bardzo szybko zaczął odstawać od pozostałych - był bardzo bardzo lękliwy mimo że ludzkim okiem patrząc nie wydarzyło sie nic w jego życiu, co by mogło do tego prowadzić. Zaniepokoilo ja to i pomyślała, że nie chciałaby go oddać komus zupełnie nieznanemu czy komus kto nie ma pojecia o dogach, bo obawiala sie że psa tego będzie latwiej zmarnować (wiemy dobrze do czego nadmierna lekliwość może prowadzić) i skazać go przez to jeszcze na poniewierkę. Zadzwoniła z luźnym zapytaniem, a mi przyszły do głowy od razu dwa domy, które mogłyby sie ewentualnie podjąć takiego wyzwania. No i jeden z tych domów zdecydował się na TAK. Quote
Alla Chrzanowska Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 Będziesz miała Danusiu mego Filipka w miniaturce. Życzę, by był tak mądry jak mój Filip i jeszcze mądrzejszy. Bo że śliczny to oczywista oczywistość - wszak najpiękniejsze są pręgusy i płaszczaki:) Quote
onek Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 [quote name='Alla Chrzanowska']Będziesz miała Danusiu mego Filipka w miniaturce. Życzę, by był tak mądry jak mój Filip i jeszcze mądrzejszy. Bo że śliczny to oczywista oczywistość - wszak najpiękniejsze są pręgusy i płaszczaki:)[/QUOTE] hihihi , a ja już Allu myślałam, że zmieniłaś zdanie i będziesz teraz dodawać do tych dwóch kolorów- arlekiny :) a my na kolejne badania, i tak już będzie cały czas... Quote
Alla Chrzanowska Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 [quote name='onek']hihihi , a ja już Allu myślałam, że zmieniłaś zdanie i będziesz teraz dodawać do tych dwóch kolorów- arlekiny :) a my na kolejne badania, i tak już będzie cały czas...[/QUOTE] Cały czas trzymamy kciuki za Kiarę. No arlekiny też... I żółte... I czarne... Zresztą prawda jest taka - wszystkie dogi są śliczne. Quote
tu_ania_tu Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 ja też mam nadzieję że Kiara sie ustabilizuje Quote
_Dunaj_ Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Trzymam kciuki za Kiarę mocno A maluszkowi stworzymy jak najlepszy dom, damy radę, mieliśmy charcicę z typową agresją lękową, trafiła do nas jak miała 1,5 roku i była potem przytulasem domowym, Gerald psychicznie we wczesnym szczenięctwie zniszczony, Tosiu raczej też był może nie lękliwy ale ostrożny, na dystans, taki co to najlepiej u mamusi pod sukienką, myslę, że u niego to trochę nadopiekuńczość wyszła i przyznam sama się też do tego przyczyniłam, a dziś juz sie wita, do głaskania podstawia, na kolana pcha, w czasie wizyty przedadopcyjnej natychmiast rozgościł się na kanapie, pewnie będzie troszke bardziej powściągliwy niż przebojowy zawadiaka, ale jest kochaniutki i starczy taki niunio i maluszek też taki będzie i z pewnością mądry, ale psy nie moga być inne jeśli cały czas są z nami jak członkowie rodziny, czasami zostaja troszkę same (do pracy też trzeba wyjść), bawimy się rozmawiamy, spacerujemy, przytlamy się:) Quote
onek Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 [quote name='tu_ania_tu']ja też mam nadzieję że Kiara sie ustabilizuje[/QUOTE] Dzięki dziewczyny :) ale kardiomiopatia to niestety choroba postępująca, nieuleczalna. Z Kiarą o tyle lepiej, że jej serduszko zwolniło z 270/min do 140/min. Ale i tak to już coś :) Quote
_Dunaj_ Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Trzymam kciuki za malutką, oby dalej tak dzielnie sie trzymała Quote
Blancia Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 [quote name='onek']Dzięki dziewczyny :) ale kardiomiopatia to niestety choroba postępująca, nieuleczalna. Z Kiarą o tyle lepiej, że jej serduszko zwolniło z 270/min do 140/min. Ale i tak to już coś :)[/QUOTE] Iwonko, dopiero przeczytałam, bardzo smutno. Mam nadzieję, że da się serduszko choć trochę "wyciszyć". Przytulam. Quote
AnnaEwa Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Ja też zaciskam mocno kciuki za Kiarę.......... Quote
onek Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Dbamy o nią, najwięcej Lincoln. Zostawia jej zawsze coś w swojej misce :) a wiem, że zjadłby wszystko... Quote
Alla Chrzanowska Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 [quote name='onek']Dbamy o nią, najwięcej Lincoln. Zostawia jej zawsze coś w swojej misce :) a wiem, że zjadłby wszystko...[/QUOTE] Boże, jak ja je kocham.... Kiara! Proszę... postraj się, jesteś nam potrzebana.... Maleńka... Śliczna... Quote
_Dunaj_ Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 Jakie one są delikatne.................... Quote
Maryna Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 Moja Marysia z kardiomiopatią żyła 4 lata i pewnie żyłaby dłużej,gdyby nie osteosarkoma... Onek-bierzecie prilium?? Quote
onek Posted January 12, 2013 Posted January 12, 2013 [quote name='Maryna']Moja Marysia z kardiomiopatią żyła 4 lata i pewnie żyłaby dłużej,gdyby nie osteosarkoma... Onek-bierzecie prilium??[/QUOTE] Teraz Vetmedin Quote
Alla Chrzanowska Posted January 14, 2013 Author Posted January 14, 2013 Iwonko! Trzymamy kciuki z całych sił... Quote
Alla Chrzanowska Posted January 14, 2013 Author Posted January 14, 2013 Aniu! Zrobiłam przelew w kwocie 278,00 zł z tego bazarku: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/237655-Klasyka-i-czytadła-03-01-13-na-SDA[/URL] Proszę, potwierdź jak dotrze:) Quote
Alla Chrzanowska Posted January 14, 2013 Author Posted January 14, 2013 Zapraszam na nowy bazarek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/238646-Książkowisko-2-na-SDA-24-01?p=20273602#post20273602[/URL] Quote
tu_ania_tu Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 uprzejmie donosze, że prawdopodobnie wkrótce dołaczy do naszej gromady 9 miesieczny czarny pies spod Szczecina. Quote
Alla Chrzanowska Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 [quote name='tu_ania_tu']uprzejmie donosze, że prawdopodobnie wkrótce dołaczy do naszej gromady 9 miesieczny czarny pies spod Szczecina.[/QUOTE] O Matko Boska. Następny? Aniu! Jak by co, wyślij info i zdjęcie na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] żebym dała go na 1 stronę Quote
tu_ania_tu Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 A Ramzes [IMG]http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/427992_488403914534635_389124402_n.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts