Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Coś źle zrozumialam,coś źle przeczytałam,nadinterpretowałam-takie ładne modne słowo;-)
i wyszło mi ,że powodem oddania jest dominacja małego-i stąd moje obawy,A to nieprawda,możnaby powiedziec,wręcz przeciwnie
Trzymam kciuki za Was,duuużo cierpliwości życzę:-)
I domagam się fot,duuuużo i dużo relacji ze wspólnego życia:-)

Posted

Ostatnio jak rozmawiałam z hodowczynia to mówiła że mały sie zmienił na lepsze (a mówilam jej juz na poczatku ze może on sie jeszcze przełamie)
Chodziło o to, ze maluszek bardzo szybko zaczął odstawać od pozostałych - był bardzo bardzo lękliwy mimo że ludzkim okiem patrząc nie wydarzyło sie nic w jego życiu, co by mogło do tego prowadzić. Zaniepokoilo ja to i pomyślała, że nie chciałaby go oddać komus zupełnie nieznanemu czy komus kto nie ma pojecia o dogach, bo obawiala sie że psa tego będzie latwiej zmarnować (wiemy dobrze do czego nadmierna lekliwość może prowadzić) i skazać go przez to jeszcze na poniewierkę. Zadzwoniła z luźnym zapytaniem, a mi przyszły do głowy od razu dwa domy, które mogłyby sie ewentualnie podjąć takiego wyzwania. No i jeden z tych domów zdecydował się na TAK.

Posted

[quote name='Alla Chrzanowska']Będziesz miała Danusiu mego Filipka w miniaturce. Życzę, by był tak mądry jak mój Filip i jeszcze mądrzejszy. Bo że śliczny to oczywista oczywistość - wszak najpiękniejsze są pręgusy i płaszczaki:)[/QUOTE]
hihihi , a ja już Allu myślałam, że zmieniłaś zdanie i będziesz teraz dodawać do tych dwóch kolorów- arlekiny :)
a my na kolejne badania, i tak już będzie cały czas...

Posted

[quote name='onek']hihihi , a ja już Allu myślałam, że zmieniłaś zdanie i będziesz teraz dodawać do tych dwóch kolorów- arlekiny :)
a my na kolejne badania, i tak już będzie cały czas...[/QUOTE]
Cały czas trzymamy kciuki za Kiarę.
No arlekiny też...
I żółte...
I czarne...
Zresztą prawda jest taka - wszystkie dogi są śliczne.

Posted

Trzymam kciuki za Kiarę mocno
A maluszkowi stworzymy jak najlepszy dom, damy radę, mieliśmy charcicę z typową agresją lękową, trafiła do nas jak miała 1,5 roku i była potem przytulasem domowym, Gerald psychicznie we wczesnym szczenięctwie zniszczony, Tosiu raczej też był może nie lękliwy ale ostrożny, na dystans, taki co to najlepiej u mamusi pod sukienką, myslę, że u niego to trochę nadopiekuńczość wyszła i przyznam sama się też do tego przyczyniłam, a dziś juz sie wita, do głaskania podstawia, na kolana pcha, w czasie wizyty przedadopcyjnej natychmiast rozgościł się na kanapie, pewnie będzie troszke bardziej powściągliwy niż przebojowy zawadiaka, ale jest kochaniutki i starczy taki niunio i maluszek też taki będzie i z pewnością mądry, ale psy nie moga być inne jeśli cały czas są z nami jak członkowie rodziny, czasami zostaja troszkę same (do pracy też trzeba wyjść), bawimy się rozmawiamy, spacerujemy, przytlamy się:)

Posted

[quote name='tu_ania_tu']ja też mam nadzieję że Kiara sie ustabilizuje[/QUOTE]
Dzięki dziewczyny :) ale kardiomiopatia to niestety choroba postępująca, nieuleczalna. Z Kiarą o tyle lepiej, że jej serduszko zwolniło z 270/min do 140/min. Ale i tak to już coś :)

Posted

[quote name='onek']Dzięki dziewczyny :) ale kardiomiopatia to niestety choroba postępująca, nieuleczalna. Z Kiarą o tyle lepiej, że jej serduszko zwolniło z 270/min do 140/min. Ale i tak to już coś :)[/QUOTE]

Iwonko, dopiero przeczytałam, bardzo smutno. Mam nadzieję, że da się serduszko choć trochę "wyciszyć". Przytulam.

Posted

[quote name='onek']Dbamy o nią, najwięcej Lincoln. Zostawia jej zawsze coś w swojej misce :) a wiem, że zjadłby wszystko...[/QUOTE]

Boże, jak ja je kocham....
Kiara! Proszę... postraj się, jesteś nam potrzebana.... Maleńka... Śliczna...

Posted

[quote name='Maryna']Moja Marysia z kardiomiopatią żyła 4 lata i pewnie żyłaby dłużej,gdyby nie osteosarkoma...
Onek-bierzecie prilium??[/QUOTE]
Teraz Vetmedin