Alla Chrzanowska Posted March 31, 2014 Author Posted March 31, 2014 Mój mały, błękitny chłopczyk... Quote
chowano Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 niestety nie wszystko da się przewidzieć i nie wszystkiego uniknąć...Allu trzymaj się kochana Quote
Maryna Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 [quote name='Alla Chrzanowska']29.03.2014 zginął Vipo stratowany przez konia.[/QUOTE] O żesz..cholera jasna Allu:calus: Quote
_Dunaj_ Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Vipuniu biegaj szczęśliwy za TM (*) - :( Bardzo współczuję Alluś wiem jakie to dla Ciebie straszne, współczuję też właścicielom Vipunia z pewnością też jest im ciężko Quote
tu_ania_tu Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Nie miał problemów z końmi. Niefortunnie podszedł od tyłu do klaczy ze źrebakiem. Kopnęła go w głowę, umarł na miejscu. Biedny błękitny chłopczyk ['] Quote
atulek Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Jest mi tak smutno łzy same cisną się do oczu.:-( Quote
Alla Chrzanowska Posted April 1, 2014 Author Posted April 1, 2014 Nigdy sobie nie darujemy, że go oddaliśmy... Quote
atulek Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Allu nie możesz pomóc każdemu psu choć byś nie wiem jak chciała. Takie widocznie było jego przeznaczenie.Ja z mężem jesteśmy też wrażliwymi ludzmi szczególnie na krzywdę jaka spotyka psy i inne zwierzęta . Nieraz sobie myślę, że wolała bym nie poznać psy przyjaciół, bo nie dosyć ,że martwię się o swoje to jeszcze przeżywam problemy tamtych psów. Ostatnio pies znajomych miał wypadek mąż niby na co dzień twardy facet,a widziałam łzy w jego oczach. Na szczęście psu nic się nie stało był tylko w szoku.Wiem Allu , ze żaden wpis Ci teraz nie przyniesie ulgi.Tylko czas zamyka trochę rany ,ale nigdy nie do końca.Jestem z Tobą Allu. Quote
Maryna Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 [quote name='Alla Chrzanowska']Nigdy sobie nie darujemy, że go oddaliśmy...[/QUOTE] Bardzo Cię rozumiem..:calus: Quote
Maryna Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Zapraszam-książki i albumy,podarowane przez atulek i Martę La Componella:-) [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/252139-Ksi%C4%85%C5%BCki-i-albumy-SDA-12-04-do-20godz[/url] Quote
Nufka Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 :-( O matko, Allu .....jak mi przykro, taki piekny, od razu pomyślałam o Borysie, gdyby mu się coś stało, to nie wiem jak bym to przeżyła, ja się tak o niego denerwuję, nawet gdy jestem u mamy i puszczam go na łąkę bez smyczy, to cały czas jestem tak zdenerwowana, napięta, że gdzieś odejdzie, poleci za czymś i mi zginie,że z ulga wracam za ogrodzenie, żeby mieć go cały czas przy sobie Quote
onek Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Allu, bardzo mi przykro, trudno sobie wyobrazić co czujesz..... Quote
Alla Chrzanowska Posted April 2, 2014 Author Posted April 2, 2014 Najpierw zastanawiałam się, co mogę zrobić, żeby ich nie oddawać. Potem doszłam do wniosku, że jakbym miała więcej psów, to też bym ich nie upilnowała, więc pocieszam się szczęściem tych, które trafiły do domów kochających ludzi. Borysek [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images55.fotosik.pl/310/e8aba1e22f6a8260.jpg[/IMG][/URL] Quote
Alla Chrzanowska Posted April 2, 2014 Author Posted April 2, 2014 [B]Marzec 2014[/B] [B]Aragon[/B] (czarny, 7 lat) – od 1.03 do – w hotelu Canis [B]Sam[/B] (żółty, ok. 4 lat) – od 1.03. do – w hotelu Canis [B]Tolek[/B] (merle, ok. 3 lat) – od 01.03. do – w hotelu Canis [B]Jaś[/B] (merle, ok. 3 lat) – od 01.03 do – w hoteliku Psanatorium [B]Bandos[/B] (ok., 2 lat) od 01.03 do 08.03 – w hoteliku na Śląsku, 08 pojechał do DS [B]Kazik[/B] (19 miesięcy) od 29.03 do 31.03 – w DT we Wrocławiu Quote
_Dunaj_ Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 Alluś Vipo też był ochany, tylko za krótko dane było mu cieszyć się tą miłościa i szczęściem Quote
Norel Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 Dopiero doczytałam...kurcze :( jak można pozwolić luzem chodzić psu przy klaczach z małymi żrebakami! Równie dobrze można małe dziecko puścić kobyle od tyłu... Wiem że u mnie Lukas tak gania-ale raz że nie mam małych żrebiąt, dwa że drań jest mega zwinny i nie mam jak go odseparować,ale żaden z dogów absolutnie nie jest puszczany luzem w konie-tylko po stajni spacerują.. Jak szkoda chłopaka bo przez ludzką bezmyślność poszedł. :( Quote
Alla Chrzanowska Posted April 3, 2014 Author Posted April 3, 2014 Masz całkowitą rację Dagmara! Nie umiemy sobie z mężem poradzić z tą stratą. Przy mężu (który półtora miesiąca temu przeszedł zawał) jakoś się trzymam. Ale jak go nie ma... To mąż chciał go zostawić u nas, ale ja się nie zgodziłam bojąc się, że stado go nie zaakceptuje, a życie w boksie, wydawało mi się, że nie jest tym, na co Vipunio zasługuje. Teraz wiem jedno, może życie w boksie nie byłoby najlepsze, ale przynajmniej by żył... Quote
Alla Chrzanowska Posted April 3, 2014 Author Posted April 3, 2014 Aniu! Zrobiłam przelew za bazarek "Na dogi i azjaty" w kwocie 185,00 zł, jak dotrze, potwierdź proszę tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251675-KONIEC-ROZLICZAM-Na-dogi-i-azjaty-dla-Jasia-i-Holly-do-24-03?p=21961594#post21961594[/url] Quote
Nufka Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 Chciałabym się was zapytać, czy znacie może jakieś miejsce nad morzem, gdzie moznaby pojechać z dogiem /Borysem /.? Tak bym chciała żeby poczuł morską bryze ..... i pochasal na plaży Quote
Norel Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 Ania przelałam za kubeczkowy, co prawda nie ma jednej wpłaty ale ile można czekać ;) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251700-ROZLICZAM-Psiakowe-kubeczki-niepowtarzalne-na-SDA-do-20-03-g-21-00?p=21965275#post21965275[/URL] Quote
tu_ania_tu Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 [quote name='Nufka']Chciałabym się was zapytać, czy znacie może jakieś miejsce nad morzem, gdzie moznaby pojechać z dogiem /Borysem /.? Tak bym chciała żeby poczuł morską bryze ..... i pochasal na plaży[/QUOTE] jest cała masa miejsc fantastycznych. kiedy chcecie jechać? Quote
Nufka Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 Myślimy żeby wyjechać w lipcu , urlop mogę sobie zaplanować kiedy chcę , byle się rok szkolny skończył Quote
tu_ania_tu Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 to gorzej ale nie najgorzej :) W okresie letnim plaże dla psów są z reguły niedostępne, ale to raczej w nadmorskich większych kurortach, poza nimi można raczej psa przemycić. Nasza koleżanka od labków jeździ chyba co roku do Rowów k. Ustki. Myślę ze i Poddąbie koło Rowów też byłoby ok, bo jest mniejsze niż Rowy. W samej Ustce jest część plaży (plaża zachodnia, 3 wejście zdaje się ;) ) gdzie ludzie z psami wchodzą, ale nie ma żadnej oficjalnej tabliczki że można (ja tam czasem koło 20 jeździłam by już psów innych nie spotkać). Byłam z dogiem w Rusinowie koło Jarosławca i było super, ale słyszałam że teraz już straż goni i mandaty wlepia. To wszystko Pomorze Środkowe. Na pewno mała mieścina Bobolin k. Darłowa jest godna polecenia - nie ma tam nic więc i ludzi nie ma za dużo. Poza sezonem Wisełka jest super (to już zachodnia część Pomorza), w sezonie raczej nie, bo i okoliczny Park Narodowy utrudnia wyspacerowanie psa. Wiem, że dogaże na Hel jeżdżą. Quote
Maryna Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 Zrobiłam ogł dla Kazia-dobrze,że dopatrzyłam,że już tekst jest Alla-zapisz do26.04 Quote
Recommended Posts