wiosenka Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 (edited) A i u nas w latach 80(może 85?) był "Canis", ale tego nie kupowałam wyglądało okropnie... Idę na zakupy, zobaczymy co się uda kupić ;). Poczytałam o tej firmie bo nie stosowałam i lepszy byłby APL energy start , ale teraz to nie istotne, natomiast zdziwiłam się, że maja też karmy. Nowsze opakowanie multivitaminy ma już w składzie wapno i fosfor. Edited December 8, 2012 by wiosenka Quote
edyseja Posted December 8, 2012 Author Posted December 8, 2012 Piszę tutaj bo PW zapchane. [B]Wiosenko[/B], gadałyśmy dziś o pierniczkach, bazarek pierniczkowy już jest i wszystko prawie wykupione. :( Zamówiłam 3 porcje, jeśli dobrze liczę jedna wolna. Jeśli się uda 2 dodatkowe to jedna jest dla Ciebie: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236875-Pierniczki-jadalne-i-ozdobne-suszone-pomarańcze-na-koty-i-Amona-do-12-12-godz-17[/URL] te większe pierniczki są jeszcze dostępne. Quote
edyseja Posted December 8, 2012 Author Posted December 8, 2012 Nie doszedł. Wysłałaś na [email][email protected][/email]? Quote
wiosenka Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 (edited) Tutaj też świąteczne kubeczki ;) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236773-Świąteczne-kotki-i-pieski-na-kubkach-anioły-i-kalendarze-nowa-encykloped-10-XII-22-00/page4[/URL] Edited December 8, 2012 by wiosenka Quote
edyseja Posted December 8, 2012 Author Posted December 8, 2012 Nr. 1 bardzo ładne. :) Pierniczki wielkiej urody znalazłam na Allegro: [URL]http://allegro.pl/pierniki-pierniczki-na-choinke-prezent-ozdoby-i2826511339.html[/URL] jednak wolę kupić na bazarku (jakiś biedak skorzysta przy okazji.) Quote
wiosenka Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 (edited) No właśnie ;)... Wysłałam raz jeszcze bo nie wiem czemu nie doszedł. Idę z psem i szykuje się do rannej wyprawy ;). Edited December 8, 2012 by wiosenka Quote
edyseja Posted December 8, 2012 Author Posted December 8, 2012 Jakbyś chciała w przyszłości skorzystać i wesprzeć bezdomne koty - Bea2010 piecze pyszne ciasteczka maślane, smak "jak u babci". ;) Quote
edyseja Posted December 9, 2012 Author Posted December 9, 2012 (edited) [quote name='wiosenka']No właśnie ;)... Wysłałam raz jeszcze bo nie wiem czemu nie doszedł. Idę z psem i szykuje się do rannej wyprawy ;).[/QUOTE] Nie doszedł i nie zdążyłam zapisać adresu @. Tutaj wstawię linki do fotek, stoiska średnio widać bo ludzie się kręcili. ;) [URL]http://images34.fotosik.pl/488/abc73934979414d8.jpg[/URL] [URL]http://images50.fotosik.pl/1782/4d9d99467bbbf8bb.jpg[/URL] [URL]http://images50.fotosik.pl/1782/d15f28ccff8a09e3.jpg[/URL] [URL]http://images46.fotosik.pl/1885/3670120d85a51d65.jpg[/URL] Zagospodarowane były 2 piętra, jedzenie (wędzonki, smalec, wiejskie chleby, sery, mleko, ciasta, miody, konfitury itd) oraz wyroby z wosku w osobnej sali. Edited December 9, 2012 by edyseja Quote
wiosenka Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 (edited) Już wróciłam, zamarznięta ;). Nie zauważyłam, że sobie nos rano pastą do zębów posmarowałam bo mi jakaś opryszczka wyszła i dopiero w windzie zobaczyłam jak chodziłam... Pięknie dziękuje :loveu:. Edited December 9, 2012 by wiosenka Quote
edyseja Posted December 9, 2012 Author Posted December 9, 2012 Ja zauważyłam ale myślałam, że to specjalistyczna maść. :evil_lol: W imieniu p. Jadzi i psiaków dziękuję pięknie za mięsko i wapno. :) Czy Megavit podawać Kamie tak jak mówiłaś po tabletce 2 x dziennie oprócz witamin, które kupiłam w piątek? Ściana w proszku też do spożycia teraz czy jak się skończą pastylki? Quote
wiosenka Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 (edited) Ja proponuje na razie nie przesadzać podać ten megavit 1 tabletka 2 x dziennie do póki karmi. Potem ją zasuszyć, żeby problemu nie było i wtedy można podawać jej Twoje tylko problem jest, że to dowody na 100 ml bodajże? A maluchą do póki piją mleko matki to nic nie podawać, a jak zaczną jeść więcej gotowanego to matce po 1 tabletce a im 1 tabletka na 10kg czyli po 1/4.A jak skończą to Can vit . Tak miło się gadało :), że parę groszy obiecane na konto sterylki i na robale wróciło, więc będzie jeszcze okazja. Co do ściany to tylko pierwszy pies "komunistyczny" jadł ścianę innym te witaminy wystarczały ;). Czy maila mogę skasować? Edited December 9, 2012 by wiosenka Quote
edyseja Posted December 9, 2012 Author Posted December 9, 2012 Tak, teraz już zapisałam @. Preparat ma być podawany 5 ml do wody, raz dziennie, skład w poście 151. Będą te tabletki potrzebne dodatkowo? Mnie również miło się gadało, szkoda, że tak krótko. :) Quote
wiosenka Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 Ano krotko ;), tzn ja bym zostawiła krople dla suczki jak przestanie karmić. Albo suczce kropelki, a maluchą 1/4tabletki . Quote
edyseja Posted December 9, 2012 Author Posted December 9, 2012 A proszek jak się tabletki skończą? ;) Quote
wiosenka Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 Tak, co do łapek to lepiej je gotować osobno, aż się prawie rozgotują taki kleik. Ważne żeby nie przesadzić. Quote
edyseja Posted December 9, 2012 Author Posted December 9, 2012 A po zakończeniu karmienia co suni a co maluchom? Malce gryzą już sutki więc sunia karmić może przestać w każdej chwili. Światła pogaszone - dzisiejszą noc spędzają poza W-wą. Lepiej dla nich bo w cieple (dom na wsi). Quote
wiosenka Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 (edited) To suni można te Kropelki jeśli rozwiąże się problem z wodą? A szczeniaczki megavitem 1 tabletka na 10kg czyli 1/4. Jak przestanie karmić to do tego weta zobaczyć co z oczami i suńkę troszkę słabiej karmić w sensie, żeby ją zasuszyć, więcej ruchu. Dlatego uważałam, że kupowanie dużego wora nie ma sensu, bo niby kto by jadł te 15 kg? Szczylki góra ze 4 kg by zjadły. Jeśli im zasmakuje to są worki 4 kg niby drożej. Ważna sprawa obcinać pazurki bo maluchy mogą suczkę drapać to nie jest dla niej fajne zwłaszcza przy takich mrozach. Przydałby się bazarek mogę coś poszukać tylko nie potrafię go zrobić ;). Edited December 9, 2012 by wiosenka Quote
edyseja Posted December 9, 2012 Author Posted December 9, 2012 Ok, czyli suni jak dotychczas kropelki, a maluchom tabletki. Ja bym im dała karmę (tą, którą przekaże Bea2010) namoczoną w wodzie, rozdrobnione mięsko, serek... + pastylki. Tabletki mają dość krótką ważność więc muszą być wykorzystane w pierwszej kolejności (10 luty 2013 r.). Żeby nic nie zostało bo jak zostanie to się zmarnuje. Czy wapno w proszku przyda się suni po karmieniu? Tak się zastanawiam czy przekazać p. Jadzi obydwa opakowania czy na razie tabletki, a jak się skończą to dam jej proszek. Quote
wiosenka Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 Jak najbardziej. Tzn karmę trzeba przyzwyczaić stopniowo więc na początek to im ze 2-3 ziarenka dobełtać do reszty ;). I ja bym podała wersje Aniwawa czyli osobno mięsko, warzywka i ryż/makaron i osobno serek łatwiej zauważyć, że po czymś jest nie halo...Spokojnie tych tabletek nie jest jakoś strasznie dużo ;). Trochę mnie ten sklep wnerwił, data ok ale ten makaron to im zaniosę bo mi się nie podoba... [URL]http://allegro.pl/dla-suk-i-szczeniat-josera-family-4kg-kurier-i2846353012.html[/URL] Suka jeśli już nie ma mleka lub końcówka to jej tego nie dawać oczywiście. Quote
edyseja Posted December 9, 2012 Author Posted December 9, 2012 Dużo niby nie ale jak szczeniaki pójdą do nowych domów to zostaną. Dlatego zawczasu pytam czy wtedy podawać je suni. ;) Quote
wiosenka Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 Tak bo suczka jest wciąż w złej kondycji plus łysinki, przy żywieniu domowym jak najbardziej można nawet i pozostałym potworom, albo dać w formie wyprawki będzie pewność, że będą miały lepszy start. Karma gdyby tylko ona to powiedzmy około 140 gram dziennie na początek po tygodniowym przestawieniu czyli w ciągu tygodnia jak będzie smakować ustalmy że zwiększamy ilość do 70-100 gram a reszta gotowane. Szczeniaczki będą tydzień góra 2 tygodnie. Acha jak zwiększy się udział karmy to witaminy jedna tabletka na 20 kg. Tą karmę podaje się do 8 tygodnia więc w ogóle bez sensu duże opakowanie. Quote
edyseja Posted December 9, 2012 Author Posted December 9, 2012 Zanim psiaki ją spróbują (najwcześniej we wtorek), a potem ja zamówię w necie to zejdzie się do piątku albo i dłużej bo na poczcie i w firmach kurierskich są już przedświąteczne opóźnienia. Mam wątpliwości czy w ogóle zamawiać bo się może okazać malcom niepotrzebna (no chyba, że z myślą o ich mamie). Zbyt wielu pieniędzy z deklaracji nie będzie, żeby tylko wystarczyło na pierwszą wizytę u weta i dokupienie z jedzenia tego co dostają w tej chwili... Quote
wiosenka Posted December 9, 2012 Posted December 9, 2012 (edited) To darujmy sobie karmę, bo dla mamy akurat ten model niezbyt dobry ;). Spróbujesz we wtorek jak będzie ok ja zobaczę jak uda mi się u siebie zamówić to jakoś dostarczę. Ważne żeby miały ciepłe kaloryczne jedzenie plus zestaw witamin i minerałów. A co z bazarkiem? Pewnie teraz nie da rady ale może ktoś się zgodzi żeby po nowym roku zrobić? Acha o pazurkach już pisałam, to jeszcze o czymś z gniazda do nowych domków ;). No i socjalizować je miętosić bodaj na kilka minut do domu, bo tam w budzie to tylko przetrwanie... Czekam jutro na nowe info, znowu praca... Jakbyś chciała jakieś kiermasze to ponoć za 2 tyg na Chłodnej, ale piątek i sobota, a u Was to ponoć we wrześniu coś będzie? Edited December 9, 2012 by wiosenka Quote
edyseja Posted December 9, 2012 Author Posted December 9, 2012 (edited) Po Nowym Roku to mam nadzieje, że malce będą w nowych dobrych domach i że zająć będzie się trzeba wyłącznie rekonwalescencją suczki. Czy dotarłaś na kiermasz etno? Właśnie znalazłam info, że na Wolskiej też w niedzielę był: [URL]http://warszawa.gdzieco.pl/2012/Kiermasz-Swiateczny[/URL] Edited December 10, 2012 by edyseja Quote
Recommended Posts