newfie Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Wrzucam informacyjnie z amerykańskiego Dogster'a dla tych, co mają problem z wypłowiałą od słońca czernią sierści, ponieważ szampon o którym autorka pisze że całkowicie zlikwidował ten problem, jest już dostępny w Polsce: [URL]http://www.dogcosmetics.pl/?p=productsMore&iProduct=38&sName=BLACK-ON-BLACK&-8482;-&-8211;-SZAMPON-KOLORYZUJACY[/URL], ja go właśnie zamówiłam... Po ostatnim lecie sierść mojego psa zamiast czarnej była brązowa, po zaaplikowaniu puszki ALgolithu sytuacja zdecydowanie się poprawiła, ale ogon i pióra na łapach jeszcze nie są czarne :( Mam nadzieję że ten szampon nie działa tylko i wyłącznie na amerykańskie psy :)) Może komuś się przyda... "I have two black dogs that play outside all summer--I love to be outside and we're always out playing. Their black hair tends to fade into a reddish/rusty color, so I started using the [URL="http://www.chrissystems.com/blackon.htm"][COLOR=#0000ff]Chris Christenson Black on Black[/COLOR][/URL]. It's totally solved our problem--they get this treatment once a month and everyone comments on how gorgeously shiny black they are! We also use the "Ice on Ice" product from this store--it's a very light leave-in that has sunscreen and repels dirt and other yucky stuff. I'm totally in love with it--I use it as a spray when I brush Gretta every day, and dump it on her as a last step to the bath. However, our problem was solely with the color of the fur--the texture of Gretta's and Rondo's fur was the same. But I've always used a good conditioner on them, and do hot oil treatments on Gretta once a month." Quote
resuruss Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 Ja mam Black on Blacka od ponad roku. Jestem z niego zadowolona.Z tego co czytałam na zagranicznych stronach groomingowych jego tajemnica tkwi w tym ,ze zwiera zielony barwnik ,a nie tak jak dotychczas czarny lub niebieski.Ile w tym prawdy nie wiem ale włos ma ładną głęboka czern po nim . Quote
Andzelika Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 czy można kupić ten szampon w jakimś polskim sklepie internetowym?? może macie link do takiego. Quote
newfie Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 Andżelika, przecież w moim pierwszym poście jest link do polskiego sklepu :evil_lol: pzdr Quote
Juta Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Bardzo wartościowa informacja :Rose: Ja od lat używam Jean Pierre Hery, ale od ponad roku efekt po kąpieli jest taki, że pies się drapie:mad: jakiś czas po kąpieli i dostaje łupieżu (potem to mija). Kiedyś kupiłam też "ścięty" szampon, po którym dość długo musiałam psa leczyć i czekac na odrost sierści. Szukam więc innej firmy, bo Jean... zawiódł mnie zbyt wielel razy. Czy wszystkie te preparaty na podanej stronie są oryginalne amerykańskie czy są rozlewane u nas? Quote
Juta Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Już zamówiłam kilka pozycji. Mam nadzieję, że będzie to "strzał w 10.".:mad: P.S. A czy nie wydaje się Wam, że jak na oryginalne amerykańskie (wogóle zagraniczne...) to cena jest trochę jakby za niska?:roll: Quote
Mudik Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 A jeśli te przebarwienia brązowe są od intensywnego lizania futra przez psa to też pomoże ? bo jak tak to jestem zainteresowana! Quote
Juta Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Idę zaraz po paczkę. Kurczę.... A jak mi szlag trafi psią sierść i psa przy okazji tuż przed wystawą????:placz: :evil_lol: :mad: Może najpierw na sobie wypróbować:lol: Quote
mirra Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Napiszcie proszę jak poszło. Mam identyczny problem. Dziś po kolejnym specyfiku - niewiele lepiej. Zadziałało ?? Quote
Oscilka Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 A nie próbowaliście firmy Bio Groom szampon Ultra Black? Pozdrawiam Quote
shangri_la Posted July 8, 2007 Posted July 8, 2007 my mamy firmy hery do czarnej sierści i tez fajnie widac kolorek po myciu :lol: ja fajnie pachnie :p pozdrawiam Quote
AlaNowak Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 czy szamponow poglebiajacych czern mozna stosowac dla psow czarno- bialych? mam czarno-bialego ps ai nie chce, zeby ta biel byla po kapieli szara, a glebsza czern by sie mu przydala Quote
Frytela Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 ja kokosa kąpie własnie w hery i myje tylko to czarne, tak dla bezpieczenstwa ;)a do białej siersci uzywam innego szamponu, nawet koncowke ogona tym do białej pucuje hehe ;) Quote
*hania Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Frytela ma rację. Wystarczy, ze kontrast między kolorami się zwiększy a czerń zrobi się " czarniejsza" :evil_lol: Quote
bartus Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 mam pytanko MOJ DOG MA 10 TYG .ma przeswitujaca siersc. ma takie miejsca ze widzac przezedzaona siersc co nmam z tym zrobic. jest to widoczna na ogonie na uszach i na grzbiecie nie ma slniacej siersci DOLUJE MNIE TO . NIE WIEM CZY ZIMA MA NA TO WPLYW CZY TO JAKAS ALERGIA CZY BRAKUJE MU WIT??? POMORZCIE Quote
Gienia Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 [URL="http://www.dogcosmetics.pl/?p=productsMore&iProduct=38&sName=BLACK-ON-BLACK&-8482;-&-8211;-SZAMPON-KOLORYZUJACY"][COLOR=#000000]http://www.dogcosmetics.pl/?p=produc...N-KOLORYZUJACY[/COLOR][/URL], Szampon godny polecenia,wypralam w nim mojego fafika i nabral super koloru. Zostala mi butleczka szamponu do rudego i zlotego koloru, psina nie zdazyla go wykorzystac ;( moge go odstapic za 1/2 ceny. Orginalny nieotwierany. Quote
Mari Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='newfie']Wrzucam informacyjnie z amerykańskiego Dogster'a dla tych, co mają problem z wypłowiałą od słońca czernią sierści, ponieważ szampon o którym autorka pisze że całkowicie zlikwidował ten problem, jest już dostępny w Polsce: [URL]http://www.dogcosmetics.pl/?p=productsMore&iProduct=38&sName=BLACK-ON-BLACK&-8482;-&-8211;-SZAMPON-KOLORYZUJACY[/URL], ja go właśnie zamówiłam... Po ostatnim lecie sierść mojego psa zamiast czarnej była brązowa, po zaaplikowaniu puszki ALgolithu sytuacja zdecydowanie się poprawiła, ale ogon i pióra na łapach jeszcze nie są czarne :-( Mam nadzieję że ten szampon nie działa tylko i wyłącznie na amerykańskie psy :smile:) Może komuś się przyda... "I have two black dogs that play outside all summer--I love to be outside and we're always out playing. Their black hair tends to fade into a reddish/rusty color, so I started using the [URL="http://www.chrissystems.com/blackon.htm"][COLOR=#0000ff]Chris Christenson Black on Black[/COLOR][/URL]. It's totally solved our problem--they get this treatment once a month and everyone comments on how gorgeously shiny black they are! We also use the "Ice on Ice" product from this store--it's a very light leave-in that has sunscreen and repels dirt and other yucky stuff. I'm totally in love with it--I use it as a spray when I brush Gretta every day, and dump it on her as a last step to the bath. However, our problem was solely with the color of the fur--the texture of Gretta's and Rondo's fur was the same. But I've always used a good conditioner on them, and do hot oil treatments on Gretta once a month."[/QUOTE] [quote name='resuruss']Ja mam Black on Blacka od ponad roku. Jestem z niego zadowolona.Z tego co czytałam na zagranicznych stronach groomingowych jego tajemnica tkwi w tym ,ze zwiera zielony barwnik ,a nie tak jak dotychczas czarny lub niebieski.Ile w tym prawdy nie wiem ale włos ma ładną głęboka czern po nim .[/QUOTE] [quote name='Juta']Już zamówiłam kilka pozycji. Mam nadzieję, że będzie to "strzał w 10.".:mad: P.S. A czy nie wydaje się Wam, że jak na oryginalne amerykańskie (wogóle zagraniczne...) to cena jest trochę jakby za niska?:roll:[/QUOTE] i jak wasze doświadczenia z kosmetykami Chris Christensen? widzę, że kilka osób je stosowało, a właśnie zastanawiam się na zakupem... Quote
leepa Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 ja mam black on black ale z tego co ci mogę powiedzieć to "nie wiem" po jednym praniu nie zauwazylam żadnej rożnicy, ale myślę że to po prostu trzeba stosować regularnie dla efektu Quote
Mari Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 dzięki [B]leepa[/B] za odpowiedź - a jakieś negatywy zauważyłaś? przesuszona skóra lub sierść? wybrałam sobie następujące pozycje: szampon Black on Black, spray Black Ice, odżywka Ice on Ice, jedwab Silk Spirits, szampon White on White (na białe znaczenia) - czy ktoś używał tych produktów? Quote
Recommended Posts