Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super :). To bardzo bym Cię prosiła, żeby profilaktycznie dać im rady jak oduczyć różnych zachowań typu posikiwianie w domu, podgryzanie prz zabawie itp...Mały jest troszkę nieufny w stosunku do obcych, więc może być na początku nieśmiały albo nawet troche obszczekać. U mnie jak już się przyzwyczaił to jest jak taka mała wesłoła pchełka :lol: W sumie w dużej mierze zachowuje się jeszcze jak szczeniak.

Mam nadzięję, że wszystko będzie dobrze. :)

Posted

Wezmę ze sobą szczeniaka, którego mam na dt i zobaczę reakcje.... Co do posikiwan to myśle, ze po kastracji problem sie zmniejszy. Poza tym podam Pani nr do Ciebie, ok? W koncu dłużej go znasz ;)
A poza tym jeszcze nie wiadomo jak wypadnie wizyta......:roll:

Posted (edited)

Okej :). Miejmy nadzieję,że wszystko będzie w porządku.
Z tym sikaniem to jest nałożone kilka różnych spraw, raz "znaczenie"terenu, dwa, że nie był uczony przytrzymywania do wyjścia na spacer.

Edited by PannaAnna
Posted

Niestety nic z tego nie wyjdzie, dziecko generalnie ma adhd i tak mały pies nie jest dobrym pomysłem. Trudno, trzeba szukać dalej, najważniejsze, żeby maluch dobrze trafił...

I ci z pięknisiem, bo chcę go przedstawić ludziom.

Jesli to nadal możliwe to bardzo proszę o przedstawienie go. ;).

Posted (edited)

Niestety , musiałam odradzic adopcje.... Będziemy szukać czegoś większego :D min. 10-15 kg lub kilka lat zwłoki ;) Pani wydawała sie być bardzo rozsądna... pan...raczej malomownAniele nic nie mówili jak moja sunia ochrzcila pokój syna;) Hihi. Będziemy szukać czegoś bliżej.... Ale będę kibicować małemu. <3

Edited by magdola
Posted

Czyli na razie nie jedzie do nowego domu? To posikiwanie może tez być z ekscytacji/stresu/uległości. Nasz jamnik często popuszczał, kiedy któryś z domowników wchodził do mieszkania. Czasem nawet teraz mu się zdarza :roll:

Posted

No póki co jednak nie :/
Możliwe, ale wydaje mi się jednak, że nie jest to na tle emocji. Po prostu jak ma pełny pęcherz to czasem nie pomyśli,żeby poczekać z tym do spaceru i obsika coś w domu ;P. Z resztą załatwić też mu się zdarzało . Ale tak jak mówilam - teraz to już sporadycznie.

Posted

Tymoteusz cały czas jest miziany :) :loveu: I rano wyleguje się ze mną w pieleszach, po czym podgryza po stopach zapraszając do zabawy :lol:.
I pożerają się ciągle z moją Etną, tzn. bawią :lol: Zadziwające jakie to chucherko odważne się zrobiło. Nawet Etna w końcu nauczyła go przeciągać się sznureczko-piłeczką. :lol:.

Posted

No to chyba się udało :).
Tymuś przed chwilą pojechał do Nieborowic k.Gliwic. Przyjechali po niego bardzo fajni, godni zaufania ludzie. Mieszkają w domu z ogórdkiem, mają już jamnika też adoptowanego , pozytywnie nastawionego do świata, zorientowani w "psich" sprawach i gotowi na ewentualne trudności, zdecydowani na kastracje. Porozmawialiśmy sobie, bez problemu podpisali umowę adopcyjną, będziemy w kontakcie, wieczorem zadzwonią :).
Ale w ogóle nagle jakieś zatrzęsienie chętnych było, w efekcie musiałam trzem osobom odmówić :-o. Kierowałam się intuicją i miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze... :)

Posted

PannaAnna napisał(a):
No to chyba się udało :).
Tymuś przed chwilą pojechał do Nieborowic k.Gliwic. Przyjechali po niego bardzo fajni, godni zaufania ludzie. Mieszkają w domu z ogórdkiem, mają już jamnika też adoptowanego , pozytywnie nastawionego do świata, zorientowani w "psich" sprawach i gotowi na ewentualne trudności, zdecydowani na kastracje. Porozmawialiśmy sobie, bez problemu podpisali umowę adopcyjną, będziemy w kontakcie, wieczorem zadzwonią :).
Ale w ogóle nagle jakieś zatrzęsienie chętnych było, w efekcie musiałam trzem osobom odmówić :-o. Kierowałam się intuicją i miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze... :)
Hurrra ! :multi: Powodzenia Tymku ;)