Anna Antosiewicz Posted September 26, 2012 Posted September 26, 2012 (edited) u mojego 14 letniego psa lekarz zdiagnozował Zespół Cushinga, i zaproponował leki za prawie 500 zł na kwartał, twierdząc, że to jedyny dostepny lek, na tego typu schorzenie, w dodatku sprowadzany z Anglii, co to za schorzenie i jak sie je leczy??? bo objawy bardziej przypominaja babeszjozę. Lekarz stwierdził tez jakies uszkodzenie nerek. Pies duzo pił, ale mało sikał, ponoc w Cuschingu to normale i strasznie dyszał. Miesiąc temu było juz tak źle, że psa o mało nie uspiłam, a dzis sam chodzi ze schodów i pod schody i wychodzi na coraz dłuższe spacery, ale wymiotował, miał biegunke(rzadki,ciemnobrązowy, prawie czarny stolec), ciężko oddychał, był otępiały, słaniał się na nogach, w ogóle nie trzymał sie na łapach, załatwiał sie pod siebie, chował w miejsca, w które wczesniej nawet nie zaglądal. Dziś zostało tylko włażenie w dziwne miejsca, i trudności z chodzeniem, nie zawsze może sie podnieść, ale juz jak wstanie to normalnie chodzi, chociaz pod schody trzeba go np; klepnąc w tyłek(lekko oczywiście) żeby "mózg zatrybił, że trzeba przebierac łapami". Czasem mam wrażenie, że mój psiak łapie zawiechę, albo wyłącza mózg, bo stoi i patrzy w miskę zastanawiajac sie po co mu ona i co z nią zrobic, albo wsadzi łeb w kąt i tak stoi przez jakis czas, niebardzo wiedząc co ma zrobić. Edited September 26, 2012 by Anna Antosiewicz Quote
JamniczaRodzina. Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Hej, Na jakiej podstawie stwierdzono u Twojego psa zespół Cushinga? Miał robione specjalistyczne testy tzn. test hamowania niską dawką deksametazonu? Quote
milagros19853201 Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 a konsultowalas z innym weterynarzem? Quote
Recommended Posts