Łukasz Gałuszka Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Witam, mam problem z odnośnie karmą, pierwsza rzecz to taka iż karma nie jest przeznaczona dla piesia ;) szukam karmy gdzie jest dużo białka pochodzenia zwierzęcego. Kupowaliśmy karmę BRIT'a ale że ostatnio szukałem tańszej alternatywy i doczytałem iż z ich 45% mięsa pozostaje 12% (proszę o poprawkę 75% mięsa to woda?) zacząłem szukać czegoś bardziej "białkowego" i doczytałem że karmy z mączkom mięsną pozostają prawie bez zmian bo w nich wody jest 2-10% przed produkcją. Dobrą karmą dla mnie byłaby Josera Family / High Energy gdzie zawiera niby 37% mączki drobiowej i 30% białka, jednak cena jest na skraju opłacalności dla mnie. Dla mnie najważniejsza jest aby cena nie była wyższa niż 10zł / kg josera tutaj mieści się ale ... no właśnie ale :lol: czym taniej tym lepiej :multi: Czy jest jakaś karma którą ma dużo białka pochodzenia zwierzęcego a jest tańsza od josery a ma podobny skład? Dodatkowo pytanie czy jest jakiś polski producent karm suchych który stosuje tą metodę produkcji gdzie występuje mączka mięsna? Znalazłem SABA ale jakoś mnie martwi końcowy % białka jak BRIT jest tak samo produkowany i z 45% mięsa posiada 30% białka a SABA z 52% mięsa ma 23% białka to jakoś dziwnie? Quote
wooly94 Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 [quote name='Łukasz Gałuszka']Witam, mam problem z odnośnie karmą, pierwsza rzecz to taka iż karma nie jest przeznaczona dla piesia ;) szukam karmy gdzie jest dużo białka pochodzenia zwierzęcego. Kupowaliśmy karmę BRIT'a ale że ostatnio szukałem tańszej alternatywy i doczytałem iż z ich 45% mięsa pozostaje 12% (proszę o poprawkę 75% mięsa to woda?) zacząłem szukać czegoś bardziej "białkowego" i doczytałem że karmy z mączkom mięsną pozostają prawie bez zmian bo w nich wody jest 2-10% przed produkcją. Dobrą karmą dla mnie byłaby Josera Family / High Energy gdzie zawiera niby 37% mączki drobiowej i 30% białka, jednak cena jest na skraju opłacalności dla mnie. Dla mnie najważniejsza jest aby cena nie była wyższa niż 10zł / kg josera tutaj mieści się ale ... no właśnie ale :lol: czym taniej tym lepiej :multi: Czy jest jakaś karma którą ma dużo białka pochodzenia zwierzęcego a jest tańsza od josery a ma podobny skład? Dodatkowo pytanie czy jest jakiś polski producent karm suchych który stosuje tą metodę produkcji gdzie występuje mączka mięsna? Znalazłem SABA ale jakoś mnie martwi końcowy % białka jak BRIT jest tak samo produkowany i z 45% mięsa posiada 30% białka a SABA z 52% mięsa ma 23% białka to jakoś dziwnie?[/QUOTE] Witam. Z doświadczenia polecam szeroki zakres karm Purina ;) ,w stosunku do przereklamowanych karm pedigree ma bardzo wartościową karmę. A teraz mam zamiar wprowadzić karmę Brit'a. Mam pytanie ogólnie nie ma kłopoty z przyzwyczajeniem psa do tej mieszanki ? Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts