Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem jak to sie nazywa po polsku fachowo :roll:

Dzis zaproponowal nam ta metode pewien lekarz z Katowic, ale nic nie moge znalezc po polsku! Nie wiem czy ktos jeszcze w Polsce robi te zabiegi a chcialabym skonsultowac moze z zadowolonymi wlascicielami pacjentow :)

Po angielsku jest nazwa "gold bead implantation".
Bead to po angielsku paciorek, koralik, no i rzeczywiscie w USA czy gdzies w innych krajach sa to takie male kuleczki. [url]http://www.wholepetvet.com/goldbead.php[/url]
To co widzialam dzis, wygladalo jak rureczki. Mniejsza z tym :)

W skrocie chodzi o to, ze malutkie cieniutkie skrawki zlota o ksztalcie niteczek ok. 1 mm x 4 mm sa wszczepiane w okolice stawu, w miejscach "akupunkturowych".
Nie mam zielonego pojecia jak to dziala, ale wedlug lekarza hamuje rozwoj zmian zwyrodnieniowych, wrecz poprawia stan stawu i oczywiscie likwiduje bol.
Do tej pory ten doktor mial dwoch pacjentow ktorym robil ten zabieg dosc niedawno, ale juz jest duza poprawa. Widzialam zdjecia tych dwoch psow, nawet na moje laickie oko wygladalo to strasznie. A podobno psy biegaja i maja sie swietnie, choc wczesniej nie mogly chodzic :crazyeye:

Ta metoda brzmi niekonwencjonalnie, no ale soro stosuja ja konwencjonalni lekarze i to z tytulem doktora, to kto wie...
Acha, i koszt jest podobny do przecietnego kosztu zabiegu innego rodzaju, typu odnerwienie albo wyciecie miesnia.

Mam nadzieje ze ktos sie odezwie :roll:

• 1 month later...
Posted

Hura, ktoś odpowiedział :multi:

Moja (juz nie moja) sunia na szczescie jednak nie potrzebuje leczenia, przestala kulec, ale dzieki, dobrze wiedzieć ;)

• 7 years later...