Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety po czterech latach ten wątek trzeba chyba przenieść z powrotem do "szukających domu" :(
Andzia1900 napisala na Molosach:

Witam.
Moja historia zaczęła się jakieś 4 lata temu kiedy postanowiliśmy zaadoptować psa z palucha „Hasana”. Jest to pies ważący ok 80 kg, Po kilku dniach stał się członkiem naszej rodziny, ale w pewnym momencie zaczął coraz bardziej agresywny z niewytłumaczalnych nam przyczyn zaczął rzucać się na członków rodziny. Tłumaczyliśmy jego zachowanie tym, że dużo przeszedł w swoim życiu, ale w pewnym momencie zaszła sytuacja, kiedy nie mogliśmy przymykać oka na jego zachowanie. Dokładnie stało się to w lipcu tego roku „ Hasan” rzucił się na mojego wujka, który zamykając furtkę przy bramie pies niespodziewanie rzucił się na niego zaciskając szczęki na jego ręce. Dobrze, że zachował spokój dzięki czemu w miarę się uspokoił, ale w momencie, kiedy odwrócił się plecami „ Hasan” znowu zaatakował. Koniec końców wujkowi nic się nie stało,ale zastanowienie pozostało, ponieważ nie była pierwsza taka sytuacja. Długo zastanawialiśmy się wśród członków rodzinny co złego zrobiliśmy. I tak naprawdę naszej winny nie mogliśmy się doszukać. Zawsze bardzo dbaliśmy o potrzeby ,,Hasana'', tzn. długie spacery po lesie, chętnie braliśmy go do domu, co tu dużo pisać każdy sam wie jak to jest. Już sama nie wiem jaka była przyczyna Jego zachowania. Temu postanowiliśmy oddać go do ,,Palucha'', ze względu na bezpieczeństwo mojej rodzinny i sąsiadów. Jednak cały czas myślę o Nim i temu mam pytanko do wolontariuszy z ,,Palucha'' czy mogą mi odpisać co z moim ,,Hasanem'' się stało. Jednak uczucia pozostają, ale zdrowy rozsądek jednak muszę zachować.
Pozdrawiam i dziękuję za informację
Ania

Wklejam to tylko w celu poinformowania o sytuacji.
Czy ktoś z wolontariuszy może dowiedzieć się na Paluchu co z psem? Odwiedzić, zrobić zdjęcia?
Pomogę z ogloszeniami!

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic