Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ULKA12']Niestety ataki nie ustały czasami jest tak, że są codziennie, ale to nie wygląda jak typowy atak padaczkowy raczej jak lekki paraliż. Nie ma drgawek, pies jest cały czas przytomny i reagujący tylko ruszenie sprawia mu trudność przez około 1 lub 2 minuty. Stawiam na to, że to jakieś powikłanie ponosówkowe, którą musiał przechodzić w poprzednim życiu. AAAA i jeszcze jedno ataki zdarzają się głównie późnym popołudniem lub wieczorem.
pozwoliłam sobie skopiować z FB obserwacje pewnej dziewczyny, która ma psiaka z padaczką:
Katarzyna Boryczko[FONT=lucida grande] [/FONT][FONT=lucida grande]Moja sunia też ma krótkie ataki padaczki bez drgawek. Stoi szeroko na łapkach (jak nowo narodzony cielak) i delikatnie się chwieje, wytrzeszcz oczu i rozszerzone źrenice, oblizuje się i czasami popuści mocz. Nie przewraca się i nie ma pełnego odjazdu, trwa to do ok 2-4 minut. Później się zatacza i jest zmęczona, musi odespać. Jest bez leków, zdiagnozowana przez dr G.Kocota z Rudy Śl.[/FONT]

Posted

dzwoniła dzisiaj pani z Będzina, niby zainteresowana Gabrysiem a tak na prawdę przez 10min. mówiła mi, że zajmuje się kaukazami i dobermanami córki. Opowiedziała jakąś historię dobermana który spadł z drzewa (?) i dostał padaczki - musiała go uśpić. Potem zwierzyła się, że sama cierpi na padaczkę i że w sumie z kaukazami to Gabryś miałby ciężko... nie rozumiem intencji tego telefonu :roll:

Posted

malawaszka napisał(a):
może pani potrzebowała porozmawiać :lol: do mnie też czasem dzwonią tacy... zajmują czas, a i tak nic z takiego telefonu nie wynika :roll:

no chyba tak, bo mówiła, że jej mąż zmarł i trochę jej się mierznie więc wpuszcza często do domu swoje kaukazy...

Posted

dostałam przed chwilą 50zł jednorazowo dla Gabrysia od znajomych Alicji B. :)

skoro mamy kasiorę to może jakieć wyróżnienie na stronie internetowej? tylko na jakiej? tablica.pl? morusek? psy.pl?

Posted

wykupiłam Gabrysiowi wyróżnienie na morusek.pl, będzie stale widoczny cały tydzień na główniej stronie :) oto potwierdzenie przelewu:

[FONT=Tahoma]INFORMACJA O DOKONANEJ PŁATNOŚCI[/FONT]

Szanowni Państwo,
informujemy iż płatność przebiegła poprawnie.

Za chwilę zostanie wysłany e-mail na adres [email protected] z informacją o dokonanej transakcji.

Konto zostanie obciążone kwotą transakcji: 26.00 PLN

Aby skontaktować się ze sprzedawcą wyślij do niego list: Serwis Morusek.pl

Wszelkie pytania dotyczące realizacji zamówionego towaru lub usługi prosimy kierować bezpośrednio do sprzedawcy podając numer transakcji 61190-D1

Posted

zakonna napisał(a):
buziaki dla chłopaka, ja teraz będę rzadziej zaglądać bo mam zapierdziel w pracy, ale deklarację ustawiłam na stały przelew :) więc będzie regularnie

dzięki! :)