Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 338
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Znając moją mame to raczej nie przejdzie :shake: Moi rodzice są, hmmm jakby to nazwać? ... starej daty i mają trochę inne poglądy na pewne sprawy... :-( Obawiam sie, że mogli by mieć do mnie potem pretensje, że "obcych" ludzi mieszam w "sprawy rodzinne" :roll:

Posted

Tygrysek

Tygrysek, psiak, który ma około 5 lat jest sympatycznym, przyjacielskim psiakiem. Tym smutniejsze jest to, że nadal musi przebywać w schroniskowym kojcu, że nikt się w nim nie zakochał, nikogo nie zauroczyło niewyobrażalnie smutne, głębokie spojrzenie jego pięknych oczu. Oczu, które widziały już wiele, które sporo mogłyby opowiedzieć choć dla nas ludzi lepiej, żebyśmy tego nie słyszeli. To dzięki nam bowiem, dzięki ludziom Tygrysek nie ma domu, własnego kąta, własnej miski i ręki do głaskania. To dzięki ludziom jest psem bezdomnym, niczyim, porzuconym zwierzątkiem.
Tygrysek nie jest psem, który stracił nadzieję na poprawę swojego losu, on nadal wierzy, że ktoś kiedyś zabierze go z ciasnego kojca, w którym musi chować się w zimnej budzie przed dojmującym chłodem i wilgocią.

Czy musi nieuchronnie dojść do tego, że iskierka nadziei, która tli się jeszcze w Tygrysku zacznie powoli przygasać, aż w końcu stopnieje, jak wiosenny śnieg i Tygrysek skończy swoje życie leżąc nieruchomo w jednym miejscu, w obawie by nie spotkało go w życiu już nic złego?

Czy przyjdzie dla Tygryska lepszy dzień, dzień, w którym ktoś stanie przy jego boksie, spojrzy w te urzekające psie oczy, pokocha i zabierze go do domu. I nigdy nie opuści.
Czy Tygrysek zdąży się tego doczekać zanim opadnie go schroniskowa depresja, zanim przestanie wierzyć w ten cud - własny DOM.
Jeszcze ufa, że ma szansę, jeszcze próbuje przywołać przechodzących ludzi, popiskując nieśmiało "tu zajrzyj, tutaj czekam na ciebie, dlaczego mnie nie dostrzegasz?" Zatrzymaj się, choć na chwilę, ja tak pięknie Cię poproszę swoimi oczkami i stoję na swoich krótkich łapkach oparty o schroniskowe kraty...

W imieniu Tygryska prosimy o pomoc o dom i opiekę, o tego jednego, jedynego człowieka.

Posted

Tekst świetny, naprawde, sama sie wzruszyłam jak go czytałam :-( Tylko, że jak mam być szczera, to po ostatniej nieudanej rozmowie z mamą boje sie w ogóle cokolwiek wspominać o psiakach :shake: Myśle, że powinnam trochę odczekać zanim jej to pokarze. Ale tekst sobie ściągnełam i zapisałam na dysku na przyszłość :cool3:
Mam nadzieje, że nie będziecie na mnie źli za moją decyzję? Bardzo Wam dziękuje za wsparcie, to dla mnie ważne. I wierzcie mi lub nie ale mi też naprawdę zależy żeby Tygrysek znalazł dom... :-( Mam nadzieje, że może u mnie, ale jeszcze nie teraz :-(

Posted

[quote name='BosiaB_86']Tekst świetny, naprawde, sama sie wzruszyłam jak go czytałam :-( Tylko, że jak mam być szczera, to po ostatniej nieudanej rozmowie z mamą boje sie w ogóle cokolwiek wspominać o psiakach :shake: Myśle, że powinnam trochę odczekać zanim jej to pokarze. Ale tekst sobie ściągnełam i zapisałam na dysku na przyszłość :cool3:
Mam nadzieje, że nie będziecie na mnie źli za moją decyzję? Bardzo Wam dziękuje za wsparcie, to dla mnie ważne. I wierzcie mi lub nie ale mi też naprawdę zależy żeby Tygrysek znalazł dom... :-( Mam nadzieje, że może u mnie, ale jeszcze nie teraz :-([/quote]

nie jesteśmy źli cioteczko !! :) nie ma za co dziękować :) od tego jesteśmy żeby sobie wzajemnie pomagać :) nam też zależy żeby Tygrysek znalazł domek u Ciebie ;) ja cały czas w to mocno wierze i 3mam kciuki ! Też tak myślę ze powinnaś troszkę odczekać i dopiero pokazać, zresztą ty sama wiesz jak najlepiej zrobić :)

A teraz muszę spadać z dogo, siostra chce pisać prace licencjacką, więc siły wyższe, ale wieczorkiem będę :D :)

Bogusiu, pamiętaj !! WIARA czyni CUDA !! i góry przenosi !

Posted

teks swietny ja to az musiałam otrzec łzy czemu ja nie wygrałam w lotka kupiła bym duży dom i przygarneła te wszystkie sierotki schroniskowe ale niestety szczescia ja nie mam w niczym :( .... a tygrysek znajdzie dom ja tez w to wieze chodz z dnia na dzien ta wiara jest coraz lzejsza i nie wiem ile bedzie jeszcze trwac... a twoja decyzja jest oczywiscie zrozumiała i nie bedziemy nalegac abys ja zmieniła sama zdecydujesz kiedy bedziesz gotowa na ta rozmowe

Posted

Bardzo Wam obojgu dziękuje za zrozumienie i jeszcze raz za wsparcie :kiss_2:
Mam nadzieje, że w miare szybko uda mi sie mamę przekonać na nowego psiaka, ale na razie wiem, że na pewno muszę troche poczekać... :shake:
Mam też nadzieje, że jeśli u mnie sytuacja będzie sie za bardzo przeciągać to Tygrysek znajdzie inny kochający domek w miarę szybko bo naprawdę szkoda go jak sie marnuje w schronie :-(

PS to w takim razie ja też na razie zmykam... Może wreszcie napisze troche pracy semestralnej z geografii?? :cool3:

Posted

Cioteczko co ty za bzdury opowiadasz? :mad:

Ja Tygryska nie przestałam kochać i nigdy nie przestanę!! :cool3: :eviltong:
Po prostu cały czas "produkuję" swoją pracę semestralną z geografii :shake: masssakra :angryy:

Posted

[quote name='BosiaB_86']Cioteczko co ty za bzdury opowiadasz? :mad:

Ja Tygryska nie przestałam kochać i nigdy nie przestanę!! :cool3: :eviltong:
Po prostu cały czas "produkuję" swoją pracę semestralną z geografii :shake: masssakra :angryy:[/quote]

a cioteczka Bogusia to studiuje geografie czy co ?? :eviltong:

Posted

[quote name='matusz5']a cioteczka Bogusia to studiuje geografie czy co ?? :eviltong:[/quote]

prawie wujaszku :eviltong: turystyke studiuje :roll:
niestety miała być weterynaria ale rodzice "wybili" mi ją z głowy i teraz żałuje :angryy: choć turystyke też lubię ale myśle nad technikiem weterynarii :razz: może po studiach sie wybiore :cool3:

Posted

[quote name='BosiaB_86']prawie wujaszku :eviltong: turystyke studiuje :roll:
niestety miała być weterynaria ale rodzice "wybili" mi ją z głowy i teraz żałuje :angryy: choć turystyke też lubię ale myśle nad technikiem weterynarii :razz: może po studiach sie wybiore :cool3:[/quote]

hehehe... u mnie też miała być weterynaria, ale sam ja sobie wybiłem z głowy :D :P teraz planuje wybrać sie do szkoły teatralnej :) ale jescze rok nauki i matura przede mna... ;)

Posted

[quote name='BosiaB_86']No no ciekawe plany :razz:[/quote]

a ja siedzę teraz nad rekcją z niemca... :cool3::cool3: a potem jeszcze hista czeka i... nie mam już sił....

Posted

[quote name='BosiaB_86']bllleee jak ja niecierpie niemieckiego :-?
hmm jeśli jesteś wujaszku 89 rocznik to sie zgadza... jestem 3 lata starsza :razz:[/quote]

a ja jestem wyobraź sobie w klasie o rozszerzeniu z j.niemieckim i polskim;)

a słyszeliście coś o V zlocie dogomaniaków w sierpniu?? Morsko 2007
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=43171&highlight=V+zlot[/URL]