Poniacz|Jessie Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Dzieńdobry, mój pies nazywa się Jessie, jest grzywaczem chińskim ma kilka miesięcy. Do tej pory trzymał się zdrowo. Ale od przedwczoraj rana obudził moją mamę piszcząc i za chwile "śpróbował" puścić pawia ale nie mógł moja mama mu trochę pomogła i wyciągnęła mu z gardła kawałek parówki (chyba) następnym razem jak wymiotował to spróbowaliśmy coś wyciągnąć ale nie dało rady. To była jakaś wielka kula, podajże z jedzenia. Trochę za bardzo ją dokarmiamy zjadła przed-przed wczoraj kawalątek kotleta z panierką i 2 paluszki krabowe. Nic nie chce jeść ani pić weterynarz doradzi dawać jej jakieś specjalne saszetki ale ona nie chce tego jeść. Mama powiedziała że czeka do 16 i jeżeli nic nie zje idzie do weterynarza żeby jej podłączyli kroplówkę. Co mamy zrobić? Bo Jessie wygląda tak biednie że aż nie mogę patrzyć? :-( Sorry za ort ale na szybko pisałem. Quote
zakonna Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 NIE CZEKAĆ DO 16 tylko lecieć do weta już, i proponuję do innego weta niż ten który zalecił "jakieś saszetki". dowiedz się jaki jest dobry weterynarz w Twojej okolicy i biegusiem do niego! Quote
Poniacz|Jessie Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 Jak by to było takie proste.... Quote
zakonna Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 pies może Ci zemrzeć do 16, będziecie go miały na sumieniu wtedy. Jeżeli pies nie je i nie pije to jego stan jest poważny. Quote
zozolina Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 [quote name='Poniacz|Jessie']Jak by to było takie proste....[/QUOTE] O co ci chodzi? szukasz współczucia?jak ci tak zalezy na psie to se daruj !!!! Quote
dowi99 Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Karmisz tak delikatnego psa parówkami i smażonym kotletem???! Quote
natka.jezewska Posted August 18, 2012 Posted August 18, 2012 Przede wszystkim psy te mają delikatny żołądek i nie należy ich karmić żywnością tego typu. Radzę udać się do lepszego weterynarza, jakieś tam saszetki nie pomogą jeśli psiak i tak nie chce ich połknąć, a sprawa wygląda na poważną skoro pies nie chce nic jeść ani pić może być odwodniony i mieć niedobór glukozy we krwi. Quote
Recommended Posts