Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Miałam kilka produktów.

[B]Szampon Dynamic Duo, 2 w 1.[/B]
Spodziewałam się - bo 2 w 1 - łatwego rozczesywania włosa po kąpieli, tymczasem... po odwinięciu psa z ręcznika zobaczyłam jeden wielki mega kołtun. Żeby to rozczesać, nie pomogła odżywka - polałam psa olejem i jedwabiem, inaczej by się nie dało :/ Nigdy więcej nie użyłam tego szamponu.

[B]Moisture Magic, Odżywka do zniszczonego włosa[/B].
Hmmm... okazała się o wiele za słaba dla włosa mojej afganki (wtedy szczenięcego, na początku wymiany na dorosły = czyli był mega kołtuniący się i puszący). Nic dobrego nie zrobiła - ot taka "po prostu odżywka", nie kupiłam więcej.
[B]
Solution, Odżywka Ułatwiająca Rozczesywanie[/B].
Bardzo podobna w działaniu do PEK Iv San Bernard, jednak nieco słabiej nawilża niż PEK. Używałam bezposrednio na kołtuny (nierozcieńczoną) i do czesania (bardzo mocno rozcieńczoną, w spryskiwaczu). Rzeczywiście pomaga w rozczesywaniu. Bardzo gęsta, przez to niesamowicie wydajna. Byłam zadowolona.

Natomiast znajoma hodowczyni afganów bardzo, ale to bardzo poleca odżywki [B]Refurbish [/B]oraz [B]Keri-Cot. [/B]
Miesza je w stosunku 1:1 i rozcieńcza z wodą - stosuje dla swojego mega-owłosionego afgana i odżywka się sprawdza w 100%.
Osobiście nie próbowałam, ale mnie kusi...

Ja teraz zastanawiam się nad szamponem do białego i do czarnego, ale przygoda z szamponem 2w1 jakoś mnie odstrasza :/

Generalnie są to kosmetyki wydajne - bardzo gęste koncentraty do rozcieńczania (1:10, 1:15), więc cenowo wychodzi atrakcyjnie.

Edited by amanda-1a
Posted

[quote name='amanda-1a']Miałam kilka produktów.

[B]Szampon Dynamic Duo, 2 w 1.[/B]
Spodziewałam się - bo 2 w 1 - łatwego rozczesywania włosa po kąpieli, tymczasem... po odwinięciu psa z ręcznika zobaczyłam jeden wielki mega kołtun. Żeby to rozczesać, nie pomogła odżywka - polałam psa olejem i jedwabiem, inaczej by się nie dało :/ Nigdy więcej nie użyłam tego szamponu.

[B]Moisture Magic, Odżywka do zniszczonego włosa[/B].
Hmmm... okazała się o wiele za słaba dla włosa mojej afganki (wtedy szczenięcego, na początku wymiany na dorosły = czyli był mega kołtuniący się i puszący). Nic dobrego nie zrobiła - ot taka "po prostu odżywka", nie kupiłam więcej.
[B]
Solution, Odżywka Ułatwiająca Rozczesywanie[/B].
Bardzo podobna w działaniu do PEK Iv San Bernard, jednak nieco słabiej nawilża niż PEK. Używałam bezposrednio na kołtuny (nierozcieńczoną) i do czesania (bardzo mocno rozcieńczoną, w spryskiwaczu). Rzeczywiście pomaga w rozczesywaniu. Bardzo gęsta, przez to niesamowicie wydajna. Byłam zadowolona.

Natomiast znajoma hodowczyni afganów bardzo, ale to bardzo poleca odżywki [B]Refurbish [/B]oraz [B]Keri-Cot. [/B]
Miesza je w stosunku 1:1 i rozcieńcza z wodą - stosuje dla swojego mega-owłosionego afgana i odżywka się sprawdza w 100%.
Osobiście nie próbowałam, ale mnie kusi...

Ja teraz zastanawiam się nad szamponem do białego i do czarnego, ale przygoda z szamponem 2w1 jakoś mnie odstrasza :/

Generalnie są to kosmetyki wydajne - bardzo gęste koncentraty do rozcieńczania (1:10, 1:15), więc cenowo wychodzi atrakcyjnie.[/QUOTE]

Dziękuje za informację :)

Ja kupiłam ten na przetestowanie :

[B]"DOUBLE K GRIMEINATOR - Wszechstronny, dogłębnie czyszczący i odżywiający szampon, który osiąga „najlepsze pokazowe rezultaty”. Myje delikatnie i dokładnie nawet najbardziej zabrudzone i o najmocniejszej woni zwierzęta.

Formuła bogata w substancje pochłaniające zapachy i emolienty (preparaty długotrwale natłuszczające i nawilżające skórę oraz regenerujące płaszcz hydrolipidowy na jej powierzchni. Łagodzi skórę, odżywia włosy i pozwala na codzienne użycie. Pozostawia sierść błyszczącą i łatwą do rozczesania.

Grimenator zajął pierwsze miejsce pośród testowanych szamponów dla zwierząt w norweskim magazynie „Vi Med Hund”
„Bez wątpienia jest to zwycięzca testu ! Pieni się łatwo i łatwo spłukuje. Szampon jest bardzo skoncentrowany, więc musi być rozcieńczony. Sierść staje się użyciu bardzo czysta i utrzymuje się taka przez długi czas. Nie potrafimy znaleźć ani jednej negatywnej cechy tego szamponu..”

Bardzo mocno skoncentrowany.
Należy używać po rozcieńczeniu w stosunku 1 : 32.
Bezpieczny dla szczeniąt i kociąt.''[/B]

Do tego odżywkę Vulpes M5 z olejkiem migdałowym. I teraz nie wiem co bardziej zadziałało ale włos zwiększył swoją objętość. Moja samoyedka ma gęsty włos ale po tym zestawie zrobiła się mega puchata. Mam problem żeby zapanować nad ogonem :)

Faktycznie czesanie zrobiło się łatwiejsze.

Kupiłam małe opakowanie szamponu do białego włosa. Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Posted

[quote name='andromeda']

Kupiłam małe opakowanie szamponu do białego włosa. Zobaczymy co z tego wyjdzie :)[/QUOTE]
Oooo, jak przetestujesz, koniecznie opisz swoje wrażenia! :)

Posted

[quote name='amanda-1a']Oooo, jak przetestujesz, koniecznie opisz swoje wrażenia! :)[/QUOTE]

Jak tylko przyjdzie paczuszka to będę testować.

Może ktoś jeszcze może się podzielić swoim doświadczeniem z kosmetykami Double K

• 4 months later...
  • 4 weeks later...
Posted

Stosuje u swojego maltańczyka szampon dogłębnie myjący i odżywkę ułatwiającą czesanie z salonu dostałam próbkę odzywki do psów długowłosych mam też sprey do czesania i jestem bardzo zadowolona z tych kosmetyków włos jest bardzo miękki i przyjemny w dotyku a kosmetyki bardzo wydajne.

Posted

A stosował ktoś od nich jakiś [URL="http://www.yves-rocher.com.pl/zapachy/dezodoranty_perfumowane"]dezodorant[/URL] dla psów? Gdzieś mi się obiło o uszy że mają, a naprawdę by mi się przydał :/

• 3 months later...
Posted

[h=2][FONT=verdana][COLOR=#000000] Czy ktoś z was używał DOUBLE K - Keri-Cot, Odżywka Nawilżająca jak się u was sprawdza i może ktoś wie jak się ją rozcieńcza i jak długo trzeba trzymać na psie? [/COLOR][/FONT][/h]

Posted

paulina ja zostrawiam na 1-2 minuty,nie rozcieńczam tylko w zaleznosci od wielkosci psa biore troche na dloń ,przecieram po całym psie wszędzie-za wyjatkiem głowy-i po tym czasie obficie spłukuję

• 8 months later...
Posted

Ja z double K uzywam szamponu grimeinator i swietnie sie sprawdza do psow ktore trzeba "porzadnie wyprac". Szampon bardzo wydajny, porzadnie myje, swietnie usuwa tluste plamy np z woskowiny przy uszach. Stosuje glownie do psow tzw kojcowych, mytych bardzo rzadko i jak do tej pory biorac pod uwage cene, jakosc i wydajnosc to jest bezkonkurencyjny. Testowalam go tez na kilku psiakach domowych, ale jakichs mocno zabrudzonych i tez jest ok.

Testowalam tez desert almound (moze zle napisalam, ale wiadomo o co chodzi) i tutaj juz ten szampon nie powala. Wydajnosc gorsza, wlos niby umyty ale nie powala. Ogolnie pewnie dobry do krotkowlosych, ale do dlugowlosych raczej przecietny. Jednym slowem taki zwykly uniwersalny szampon.

• 2 years later...