Shiroi Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 Witam Mam szczeniaka rasy Golden Retriever i nurtuje mnie sprawa dawkowania karm. Nasz piesek obecnie jest karmiony Royal Canin Maxi Junior tak jak w hodowli. Wychodzi że powinien dziennie zjadać około 250g (2 miesięczny szczeniak) według tabeli dawkowania. Dokupiliśmy jeszcze 4 kg Natomiast zamierzamy zmienić karmę na Orijen, kupiliśmy worek 7kg Zmiana będzie stopniowa około 3-4 miesiąca. Orijen puppy large 3 - 9 miesiąc - 450g-540g Royal canin Maxi Junior 3 - 8 miesiąc (dawkowanie jest rozpisane na każdy miesiąc) - około 310- 430g Skąd taka duża różnica skoro Orijen zawiera dużo więcej białka od Royala? Nie powinien być bardziej wydajny?... A może źle myślę? Pozdrawiam :) Quote
bunny80 Posted August 10, 2012 Posted August 10, 2012 Z pewnością lepszy Orijen od Royala, którego fenomen polega na dobrym marketingu, moim zdaniem. Tak na przyszłość, jakbyś szukała tanio [URL]http://animalcity.pl/product-pol-2926-ORIJEN-Puppy-Large-karma-dla-szczeniat-duzych-ras-dwupak-2x13-5kg.html[/URL] Quote
Recommended Posts