Justa i zwierzaki Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 Fuks jest pięknym 8 letnim owczarkiem niemieckim ( bez rodowodu ) który pilnie szuka domu ponieważ jego pan ciężko zachorował i już nie jest w stanie sie nim zajmować, nie jest w stanie z nim wychodzić i teraz ja to robię 2 razy dziennie . Fuks jest bardzo inteligentnym psem, szybko sie uczy że nie wolno atakować innych zwierząt, że podczas spaceru to człowiek jest przewodnikiem a na klatce schodowej nie wolno szczekać jak sie z nim schodzi też Fuks jest zaszczepiony, wykastrowany, odrobaczony i mimo 8 lat kocha bawić się, biegać, skakać jest w bardzo dobrej kondycji i jeszcze spokojnie drugie tyle będzie się cieszyć życiem . Pan od Fuksa idzie do szpitala i Fuks będzie cały czas sam jedynie ja go będę wyprowadzać jak do tej pory 2 razy dziennie i będę mu gotować jedzenie, zaraz mu założę wątek, tylko czy to coś da Błagam o ogłoszenia dla niego . Fuks Quote
angineuuka Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 podniesiemy.. Może jakaś zbiórka na hotel czy coś? Quote
anett Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 Witam, czy Fuks już nie będzie mógł wrócić do domu? tzn. gdyby zorganizować opiekę i pomoc na czas pobytu pana w szpitalu i rekonwalescencji to czy potem pan byłby w stanie dalej opiekować się Fuksem? Pomogę w ogłoszeniach, jaki kontakt? Justa mogłabyś zrobić jeszcze kilka fajnych zdjęć do ogłoszeń? Quote
Justa i zwierzaki Posted July 7, 2012 Author Posted July 7, 2012 [quote name='Angi']podniesiemy.. Może jakaś zbiórka na hotel czy coś?[/QUOTE] Na razie hotel nie bo ja go chodzę tam wyprowadzać ... Quote
Justa i zwierzaki Posted July 7, 2012 Author Posted July 7, 2012 [quote name='anett']Witam, czy Fuks już nie będzie mógł wrócić do domu? tzn. gdyby zorganizować opiekę i pomoc na czas pobytu pana w szpitalu i rekonwalescencji to czy potem pan byłby w stanie dalej opiekować się Fuksem? Pomogę w ogłoszeniach, jaki kontakt? Justa mogłabyś zrobić jeszcze kilka fajnych zdjęć do ogłoszeń?[/QUOTE] Witaj :smile: Pan jeszcze będzie w domu i ja go tam wyprowadzam, ale pan juz jest bardzo wiekowy i bardzo chory i nie da rady sie nim zająć , bardzo Ci dziękuje za chęć ogłoszeń , ze zdjęciami jest troszkę problem bo ja nie mam aparatu ale zrobię wszyto aby go ktoś jeszcze obfocił :smile: Za godzinę jadę do niego .... A też Fuksik jest karmiony gotowanym , ryż z wołowiną . Fuks jest taki inteligentny i chętny do nauki... A i nie nadaje sie do kojca ani do budy ale na dogo nikt by go tam nie dał :lol: Quote
anett Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 To dobrze, że na razie Fuks może mieszkać jeszcze z panem, ale pewnie dużo czasu nie ma... strasznie przykro, tragedia psa i człowieka:-( Justa jak zrobisz zdjęcia możesz wysłać mi w większym rozmiarze na [email protected]? potrzebowałabym całą sylwetkę i portretowe, dzięki. Pozdrawiam:lol: i uściskaj proszę Fuksa! Quote
Justa i zwierzaki Posted July 12, 2012 Author Posted July 12, 2012 [quote name='anett']To dobrze, że na razie Fuks może mieszkać jeszcze z panem, ale pewnie dużo czasu nie ma... strasznie przykro, tragedia psa i człowieka:-( Justa jak zrobisz zdjęcia możesz wysłać mi w większym rozmiarze na [email protected]? potrzebowałabym całą sylwetkę i portretowe, dzięki. Pozdrawiam:lol: i uściskaj proszę Fuksa! Tak może, bo w przeciwnym wypadku to ja nie wiem co by było , teraz jest sam w mieszkaniu ale dobrze to znosi , jest wybiegany przeze-mnie i ćwiczymy posłuszeństwo aby był jak najlepiej przygotowany do adopcji :lol: A co do zdjeć to nie dam rady bo są z aparatu :shake: Quote
Justa i zwierzaki Posted July 12, 2012 Author Posted July 12, 2012 [quote name='"phantasmagori"']Byłam wczoraj z Justynką u Fuksika. Matko i córko jaki on jest cudny! Piękny i strasznie sympatyczny! :1luvu: Byście musieli widzieć jak ludzie na osiedlu chwalili Justynę, nie mogli uwierzyć, że to ten sam pies. Zdecydowanie jego pan nie umie się z nim obchodzić. Ja go prowadziłam pierwszy raz i nie miałam z nim problemu. To zasługa Justyny, bo podobno ten pies niedawno był postrachem osiedla, rzucał się na psy i ludzi. Teraz jedyne czego mu trzeba, to pewna ręka i zdecydowanie. Justynko dobra robota :ok: Relacja Phantasmagori z wczorajszego spaceru z Fuksem :) Quote
anett Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Świetnie:lol: ostatnio wspaniały dom właśnie w Tychach znalazł 8-letni owczarek, mam nadzieję, że i Fuksowi tak się poszczęści ale Justa koniecznie przydałoby się więcej zdjęć. Quote
DONnka Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 Zapisuję wątek :) Tak, oby w Tychach było więcej tak wspaniałych domków jaki dostał się Brandonowi :) Quote
anett Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 DONnka dzięki, że zajrzałaś:lol: Wow!!! to jest Fuks?? niezła fotka:lol: Quote
Justa i zwierzaki Posted July 23, 2012 Author Posted July 23, 2012 Miałam dzis pierwszy tel w sprawie adopcji Fuksa ( pies w typie ONka ) , pan chciałby go aby mu pilnował dwie jego suczki rasy mastif podczas cieczki , to znaczy aby żaden inny pies ze wsi nie pokrył jego suczek , bo on kryje je tylko raz w roku Oczywiście odmówiłam Quote
DONnka Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Justa i zwierzaki napisał(a):Miałam dzis pierwszy tel w sprawie adopcji Fuksa ( pies w typie ONka ) , pan chciałby go aby mu pilnował dwie jego suczki rasy mastif podczas cieczki , to znaczy aby żaden inny pies ze wsi nie pokrył jego suczek , bo on kryje je tylko raz w roku Oczywiście odmówiłam Dobrze zrobiłaś :) Niech Pan sam sobie pilnuje swoich suczek :evil_lol: Fuks jest naprawdę piękny :loveu: I bardzo w typie rasy :) Ma już wątek na owczarku ??? Quote
Justa i zwierzaki Posted August 4, 2012 Author Posted August 4, 2012 Dzis o 20 stej bedzie spotkanie w sprawie adopcji Fuksa, jak do tej pory i przez tel domek wydaje sie ok , prosze trzymajcie Quote
Justa i zwierzaki Posted August 4, 2012 Author Posted August 4, 2012 Wszystko na dobrej drodze , był dziś pan z synem i byliśmy na wspólnym spacerze a jutro wizyta Pa i chyba juz razem Fuksem , prosze trzymajcie nadal Quote
DONnka Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 [quote name='Justa i zwierzaki']Dzis o 20 stej bedzie spotkanie w sprawie adopcji Fuksa, jak do tej pory i przez tel domek wydaje sie ok , prosze trzymajcie [quote name='Justa i zwierzaki']Wszystko na dobrej drodze , był dziś pan z synem i byliśmy na wspólnym spacerze a jutro wizyta Pa i chyba juz razem Fuksem , prosze trzymajcie nadal O matko i córko, przegapiłabym takie fajne wieści :):):) Kciuki oczywiście zaciskam :thumbs: Quote
anett Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 Trzymam mocno!!!!:lol: W piątek ogłoszenie Fuksa było w Dzienniku Zachodnim, niestety ani jednego telefonu; no ale ostatnio nawet ws młodych, zdrowych psiaków nie ma żadnego odzewu... tym bardziej się cieszę, że jest rodzina zainteresowana adopcją:multi: Quote
Justa i zwierzaki Posted August 6, 2012 Author Posted August 6, 2012 Wczoraj był wielki dzień dla Fuksa trafił do super domu , do domu pełnego miłości dla zwierząt ( w rodzinie wszyscy mają psy ) W tym domu jest jedno dziecko , 9 letni bardzo grzeczny Adrianek który nie tylko bardzo ładnie sie bawi z Fuksem , ale też na wspólnym spacerze wydaje polecenie Fuksowi on sie go słucha , zycze sobie wiele takich domków jak ten Fuks został wypatrzony na Tablica.pl , wcześniej pan odwiedził dwa schroniska i psa nie dostał ponieważ w tyskim schronisku przeszkodą było posiadanie 9 letniego syna a w rudzkim że pies by nie zamieszkał w domu z ogrodem tylko w mieszkaniu , ogromnym mieszkaniu Szczególnie chce podziękować też Phantasmagori za zaangażowanie sie w szukaniu domu dla Fuksa, za projekt, druk i rozwieszanie plakatu indywidualnego i zbiorczego , za spacery z nim a ja w tym czasie mogłam mu szykować jedzenie i to wszystko za darmo Chce też podpowiedzieć za ogłoszenia dark_swan (platne10 zł 70 portali ) Bardzo tez dziękuje wszystkim którzy pomagali w rozwieszaniu plakatów, podnosili watek, kibicowali a jeszcze sa i czy ktoś chętny Quote
Recommended Posts